Přejít na obsah

Mikeš

Uživatel
  • Počet příspěvků

    35
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil Mikeš

  1. v servise si taky mysleli, že ji mám před katíkem...dokonce mi říkali, že mám 2.Ale mám jen tu jednu u motoru.

    Takže vyměnit bych si ji vyměnil....a co to naprogramování...nebo je to blbost?

    Jinak mi napsali číslo té Lambdy : 06A 906 265 E (s tou 6 na druhém místě si nejsem jistý, možná je to G. Píšou jak kocouři :-) )

    Tak pokud mi někdo najdete tu samou levněji budu rád. Protože prý její cena v servisu je 4148,50 kč včetně DPH

  2. Hoj chlapci, chtěl jsem se zeptat. Podle VAGu se mi posralo čidlo co kontroluje vyfukové plyny. Proto prý mi má 1.6 74kw začala žrát trávu okolo cesty :-)

    Jak složitá je tato oprava čidla. Stačí ho jen vyšroubovat a vyměnit? v servisu říkali něco o naprogramování po výměně čidla...tak nevím

    jsem laik v motorech, ale 6000 (čidlo 4000) za opravu se mi zdá hodně.....

    dík za rady

  3. Ahoj, mám problém, koupil jsem si new radio a když jsem ho chtěl vyměnit za originální rádio objevil se mi problém s místem za rádiem. nemůžu tam vměstnat 3xRCA a ještě napájení a redukci na anténu. Slyšel jsem že prý se nějak dá vzadu něco nějak, aby tam bylo víc místa...prosím poradte jak na to. Dík

  4. Ahoj, jednoho krásného rána mi začala po nastartování svítit kontrolka viz. obrázek a svítí celou dobu jízdy a pří dalším nastartování opět. Pochopil jsem že mám asi něco s airbagy...ale co? Neboural jsem a ani jsem se nehrabal v elektrice.... :(

    PS: Oktu mám 4 měsíce

    post-28-1165781558.jpg

  5. To je potom těžký v těchto případech radit. Když se Mikeš se 1.srpna  zeptá, my mu poradíme a on po více než 14 dnech není schopen ani říct jestli alespoň zkusil druhý klíč. Má to potom smysl se tím dál zabývat?

    2 Pepa007: klíč jsme ještě druhej nezkoušeli, jelikož si majitel odjel na 14 dní do Egypta. ;) Jinak nikdo tě nenutí se zabývat mím problémem!!!

  6. Takže: vzduch tam jde, benzín taky, svíčky jiskří, čidlo otáček jsme zkoušeli dát s funkční filety a to samí, řídící jednotku jsme taky vyměnili( z funkční felicie) a nic.

    Co jsme ještě zjistili divnýho je "zvuk" před samotným nastartováním. V první poloze zapalování v motoru něco divně zabzučí a pak již popsaným způsobem nastartuje a po 2s "zdechne".

    ;)

    imob. najdeme kde? :unsure: popřípadě jak ho vyzkoušet, že je funkční? nebo jak ho obejít?

  7. U toho zámku je nacvaknutý mikrospínač,který je buď vychozený,nebo ten plíšek,který to přes něho spíná je ohlý.Musi svírat pravý úhel.Já jsem to vyřešil přídáním vypínače na boku kufru,aby nešel vidět.Když světlo potřebuji a to je minimálně tak si prostě rožnu!Jinak by ti to měla elektronika po určitý době vypnout sama! ;)

    Máš fotečku toho vypínače (kam si ho umístil)...to není špatný nápad -_-

  8. spínač je na zámku 5. dveří, taky jsem stím měl problémy

    Někdy pomůže spona, když ne tak druhej zámek

    neměl bys přesný nákres...kde je to čidlo? A proč mi vedou kabely od těch světýlek do přední části auta a ne k čidlu?

    Hlavně je divný, že pokud je připojím svítěj non-stop :angry:

  9. Ahoj, mám problém, koupil jsem koktu kombi (ojetou) a všiml si že nesvítí světla v zavazadlovém prostoru. Takže jsem je vyndal a zjistil, že nejsou připojeny konektory. Takže jsem je připojil a světla svítí, ale problém je v tom, že svítí pořád...při otevřených (pátých) dveřích, při zavřenýchdokonce i když je auto zamknuto.

    Zjistil jsem, že by čidlo mělo být u zámku 5 dveří, ale to tam vůbec není ( a nevypadá to, že by tam někdy bylo) ..... nevíte tedy kam vedou kabely od těchto světel? A jak udělat aby zhasínaly při zavřených dveřích? :(

    Auto: Octavia Combi r.v. 11/99

  10. Chlapi takl co ještě vlastně chcete slyšet. Už jsem to napsal výše . Je to typická závada pro Imo nebo čidlo v klíči. zkuste druhý klíč. Proč o tom pořád meleme. Pokud to není čidlo v klíči tak je nutná diagnostika na VAGu. Typická závada chytne a ihned zhasne.

    Dobrá, vyzkoušíme. Dík

  11. čerpadlo

    klapka

    čidlo otáček

    je toho víc... povede se to rozchodit nebo jak dál se projevuje motor???

    Motor se chytne tak na 2 vteřiny a pak se zastaví "udusí". Kde je to čidlo otáček? Jak poznám, že je vadný? dík...

    Vždyť to je typicý příznak vadného imo nebo spíš čipu v klíči. Zkus náhradní klíč. Platí ovšem za předpokladu, že vůbec nenastaruješ

    2 Pepa007: nastartuju...na 2s a pak zhasne.

    pokud startujem a startér točí motorem má snahu nastartovat(reaguje i na plynový pedál), ale jakmile startér přestane točit motor po 2s zhasne(a nereaguje na plynový pedál).

    Zajímavá závada... ;)

  12. čerpadlo

    klapka

    čidlo otáček

    je toho víc... povede se to rozchodit nebo jak dál se projevuje motor???

    Motor se chytne tak na 2 vteřiny a pak se zastaví "udusí". Kde je to čidlo otáček? Jak poznám, že je vadný? dík...

  13. Máme s kámošem zajímavý problém s felicií. Po nastartování ihned "zdechá", ikdyž máme plynový pedál na podlaze. Nevíte někdo čím by to mohlo být? Dík moc za každou radu.

    PS: Svíčky i benzín je OK

  14. Mam octu rv. 99, delalo mi to taky, oteviral se normalne, ale zavrit sel jen po kouskach nebo klickou. Pak se zasekl uplne. V servisu mi rekli, je top prace na dva dny, sundat strechu atd. Dokazal jsem ho vysunout nad strechu, sundal jsem sklo, pricinou problemu byla plastova lista chranici lanovod pred necistotama, dostala se mezi jezdce a hranu strechy. Da se vsunout zpátky kdyz po kouskach tocis klickou. U me byla tak zdeformovana ze jsem ji musel cast ustrihnout. Vlepil jsem tam jiny vhodny kus plastu. Promazal silikonem a sibr maka normalne. Pokud dokazes sibr otevrit na ventilaci tak se to da zjistit hmatem-abys hned nemusel sundavat sklo.

    No nahoru ho otevřu, ale pod střechu už se mi neotvírá. Jak to zjistím pohmatem (teda spíš ve kterých místech mám hmatat :D ) dík

  15. Udelalo mi to uplne to samy, z niceho nic (teda mam pocit, ze to melo nejakou vazbu na to, ze se oteviral a zaroven se otevrel zadni kufr a dvere, ale kdo vi :-) ), pomohlo to jak ti tady uz nekdo radil, dat do ty nulovy pozice a pak drzet sipku - drzel jsem ji ale asi minutu, porad to jezdilo nahoru, dolu, nahoru, dolu, asi 5x a pak najednou to bylo v pohode - PS: Rozdavam rady, ktery mi dal Martin RS - z my hlavy to neni a ani jsem nevedel, ze se to hejbatko da mackat :D

    Taky jsem nevěděl, že se dá mačkat. Já ho držel chvíli, šíbr vyjel z 0 polohy nahoru 2x zacvakal a nic a já pak pustil čudlík. (Tak ho tedy zkusím přidržet dýl). A nevíte někdo co by měl ten šíbr doopravdy udělat při tom zmáčknutým tlačítku, protože mě to dělá něco a Killingmanovi něco jinýho?? Dík

  16. Písal si, že ju máš 3 týždne, ak je teda nová tak by som to neriešil a šup s ňou do servisu na reklamačku.

    mám ji tři týdny,ale už není nová r.v. 12 měsíc 99 ......takže servis je až úplně poslední možnost.

  17. Pokud máš otočný vypínač ,tak v nulové poloze zatlač na šipku a okno provede základní nastavení....

    Mám otočný vypínač, jdu vyzkoušet. Dík

    Tak jsem to zkusil.

    Zatlačil jsem a okno vyjelo nahoru a 2x cvaklo, toť vše. Pak jsem zkoušel zda funguje jak má a nefungovalo. Nezajíždí vůbec pod střechu. jen se nesmyslně zavírá a otvírá...vůbec nedělá to co má... Chjo... :(

  18. Ahoj, potřebuju poradit, mám Oktu 3 týdny a už mě neposlouchá el. šíbr. Měl jsem jej otevřený úplně (komplet zajel pod střechu) a když jsem otočil volícím kolečkem aby se zavřel...popojel do půlky zavíraní a pak se opět otevřel úplně. Tak jsem jej musel zavřít manuálně kličkou.

    Dá se třebas nějak "restartovat"? Nebo máte někdo podobnou zkušenost? dík za každou radu

  19. Existují na to takový vypichováky, ale můžeš si pomoct sadou malých hodinářských šroubováčků (OBI, Globus aj.) a tím nejmenším vypíchneš konektory po podélné straně každého pinu.jsou tam takové jazýčky, které se musí uvolnit, ale ještě před tím odstraníš žlutý plátek, který zajišťuje piny.Ten vytáhneš z boční strany ISO konektoru.

    Po narovnání jazýčků můžeš piny zase použít.Přehození se týká pinů č.7 a č.4

    Paráda dík moc...zatím jsi my vždy pomoh jen ty. Dík

×
×
  • Vytvořit nový...