Přejít na obsah

Vladko

Uživatel
  • Počet příspěvků

    18
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil Vladko

  1. před 13 hodinami, Eric_ napsal:

    Čerpadlo tam je.

    Ale musíš mať zaliaty filter, inak hrozí poškodenie čerpadla !

    Ja som to robil kedysi aj bez VCDS je to jednoduché pripojil som nový filter a na výstup z filtra som dal hadičku a dával prvú polohu na zapaľovaní, postupne takto načerpalo palivo až bol filter plný. následne som odpojil hadičku a pripojil k motoru, ešte pár krát otočil kľúčom do prvej polohy aby som mal istotu že systém je úplne plný. Tá hadička slúži na to aby nafta netiekla kade tade po motore ale do fľašky.

    Potom až štartovať keď je filter isto plný, chytne na šup.

    To vysokotlakové čerpadlo je náchylné aby nešlo nasucho inak hrozí že vytvorí piliny a zničí takto aj vstreky a celý palivový systém.

     

    Dá sa to všetko aj cez VCDS.

     

    Eric_ podle toho co píšeš tomu mám rozumět tak, že v nádrži mám podávací nízkotlaké čerpadlo??  Potom bych nemusel pracně zalívat uzavřený palivový filtr naftou (třeba injekční stříkačkou),  ale cvičil bych klíčkem sem a tam aby to za mě udělalo právě to čerpadlo.

     

  2. Mám uzavřený plechový naftový filtr, do kterého vedou dvě hadičky. Nevím jestli budu postupovat správně při výměně, proto si nechám rád poradit. Nový filtr zaleji přes trubičky který z něho trčí čistou naftou a nechám nasáknout. Připojím hadičky a nastartuji. Na fóru u octávií jsem samo studoval,ale oni mají jiný filtr, který se dá rozebrat, vedou do něj čtyři hadičky a hlavně mají podávací čerpadlo v nádrži. Já si myslím, že ho tam nemám a proto nevím jak by mi mohla diagnostika pomoci s odvzdušněním systému, když mi jediné čerpadlo běží pouze při běhu motoru.  Možná to je vše jinak a tak se nechám rád poučit. Předem dík.:unsure:

  3. Děkuji jipole57, je vidět že znáš. :kol-47: Na druhou stranu je mi zase divný , že Auto Kelly nabízí k tomuto motoru  ( 1.6 TDI CR 66 kW ) sady, kde je pouze pevný setrvačník. Ten dvouhmot'ák je tady dotazovaný napříč fórem poměrně často, ale jednoznačná odpověd'  podepřená nějakým dokumentem zatím schází. Jestli by jsi něco měl, bylo by to super. Díky.

  4. Uvěřil jsem, že svíčky žhaví až pod 5 stupínků ( a to mě zmátlo a dost zdrželo při odstranění závady, nestartování octy při cca 7 stupíncích). Strašně dlouho jsem startoval než to naskočilo, pak stačilo trochu motor zahřát a chytalo to jako za mlada. Pokud máte dobrou aku, předvstřik nastavenej při výměně rozvodů, naměříte li napětí na koncovkách kabelů co jdou ke svíčkám ( klíček v poloze žhavení ), nepadá nafta ( v průhledný hadičce od filtru k čerpadlu se nesmí zvětšit bublina při delším odstavení auta), tak si myslím, že Vám pomůže vyměnit všechny čtyři žhavičky ne jen jednu. Toto mám vyzkoušeno na třech TDi motorech. Neuvažuji o vadném čerpadle a vstřicích ( rychle zaklepat na dřevo :kol-28: ). Když to shrnu, octa TDi při studeném motoru žhaví bud' víc nebo míň stále. Tak jako i kontrolka žhavení má proměnlivou dobu svícení. Ještě bych dodal, že když jsem ty tři zbývající svíčky, které se jevily jako dobré vyndal ven a nažhavil, tak u jedný žhavil jen konec a ty dvě do poloviny, což je pro motor, kterej má něco za sebou bych řekl dost málo. :kol-47:

  5. Obavy jsem dřív trochu měl, ale jednak je to tak podle návodu a druhak používám originál hever, co má žlábek, tak snad by se to promáčknout nemělo. Taky se mi to nikdy nepromáčklo. Zatím.

    Jinak, pokud jde o mazání náby, je to jasná věc, po bitvě každý generál a řeči typu "měls to mazat" jsou dost na nic. V pneuservise, kam jsem několikrát zajel, to nenamazali ani jednou, šrouby se mazat nemaj, aby se nepovolovaly, tak proč tlačit vazelínu poblíž, aby se rozlezla ke šroubům? Prostě, neviděl jsem nikdy, že by se to mazalo (jasně, málo jsem toho ještě viděl), tak mě nenapadlo to mazat. Plecháče půjdou sundat v pohodě a než tam dám hliníky na léto, tak samozřejmě máznu. Sepsal jsem to v podstatě jen pro pobavení, aby si i ostatní užili, aspoň trochu.

    Šrouby mažu asi 20 let a nikdy se nepovolily a já měl potom míň starostí, takže moje rada - mazat.

  6. Prosím znalce o radu. Nemohu najít kontrolní šroub hladiny převodového oleje, podle knihy by měl být na boku, imbus č. 17. Takový jsem našel, ale je to vypoušěcí vespod.

    Nebo se musí vyšroubovat náhon tachometru, klíč č.24 ?

    Vím, že je tam celoživotní náplň synt.oleje, ale možná není od věci jí zkontrolovat, možná obětovat cca 500kč a náplň vyměnit.

    Jedná se o octu 1.6 55kW r.v. 1997 najeto 1400000km, mechanická převodovka.

    Děkuji.

×
×
  • Vytvořit nový...