Přejít na obsah

achil

Uživatel
  • Počet příspěvků

    11
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem achil

  1. Fabia Combi 1,4, 44kW r.v.2001. Sviítila kontrolka motoru a pomohlo vyměnit spínač brzdy. Ojiskřený kontakt. Brzdová světla normálně svítila. Tak beru zpět. Už se zase rozsvítila. WAG mě nemine. Rozsvítila se když jsem stál v koloně s motorem ve volnoběhu.
  2. Taky jsem měl látku na hlavě u Fabie Combi. V autorizovaném servisu mi řekly cenu stropnice 8kkč, ale stejně se již nedá objednat. Na vrakáči by asi šla koupit. Já jsem línej a lakomej, tak jsem hledal čepy, co jsem do stropnice narazil a drží látku na svém místě. Nic jsem nemusel vyndavat ani lepit. Díry jdou do stropnice udělat jen propíchnutím šroubovákem. Akorát jsem ty čepy musel zkracovat bo jsou delší než prostor mezi látkou a střechou. Není to nic výstavního, ale já to auto mám hlavně na práci. Holky na něj stejně už nezbalím. https://www.aliexpress.com/item/32850720296.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3da24c4dq6FlRf
  3. Nakonec jobovka. Nové vadné čidlo tlaku oleje. Asi vyrobené z čínské rýže.
  4. 1,4 MPI najeto 212000 a rosvícení kontrolky oleje. Oleje je tam dost. Výměnil jsem čidlo tlaku oleje. Už po sundání konektoru z něj vytekl olej. Po výměně je to nemlich stejný. Teď jsem vypozoroval, že pokud jedu na volnoběh tak kontrolka nesvítí. Jen zvýším otáčky začne pípat a blikat kontrolka. Jak sundám nohu z plynu, tak zhasne. A je klid až do dalšího přidání otáček. Jak to tady tak čtu, tak tohle už já nezvládnu. Sací koš bude někde ve vaně a olejové čerpadlo nevím kde je. Jediný co bych jako laik zvládnul by mohla být cvičná výměna olejového filtru. Může to být tím, že je přicpanej? Je tam asi půl roku od výměny.
  5. Díky, to by mohlo být ono http://www.cc-autodily.cz/viko-s-termost-fab-pl?count=60 Díky za típ. Jasně plast putující motorem, to se jim teda povedlo. Výrobci čehokoli se brání nařčení o záměrném snižování trvanlivost výrobků. Jenže takovýhle kousky to potvrzují. Celokovové termostaty se přeci vyrábějí ve velkým a není třeba je nahrazovat něčím s plastem. Sejgrovka tu výrobu taky neprodraží. Takže vymlouvat se na snižování nákladů při výrobě, kvůli přizpůsobení se zákazníkům, kteří požadují co nejnižší cenu, mi tady nesedí.
  6. Jaké máte zkušenosti s těmi termostaty? Mě se původní rozpadl jako asi všem. Výrobce vymyslel, že tah pružiny drží dvě plastové packy. Ty nevydrží a prasknou. Koupil jsem čínský víko, kde byl klasický kovový termostat a ve víku ho držela ocelová sejgrovka (nevím jak se to přesně píše). Tomu jsem věřil víc. Po jízdě v Alpách, kde se Fabia dost potila, začala téct chladicí kapalina kolem příruby. Bohužel se příruba víka zkroutila. Takže uchycení termostatu dokonalé, ale zase materiál víka z čínské rýže. Koupil jsem tedy víko s termostatem originál a už to zase po roce netopí. Asi zase praskla plastová paska či obě. Bych se z těch kurvítek podělal. Nevíte co by mohlo vydržet? Nejlepší byl celokovový budník na termostat ve Favoritu.
  7. Ale jo, kdysi jsem taky repasoval trabantácký. Přeleštil válec hadrem ve vrrtačce a dal nový gumy. Tady je cena nového 150, tak to už není co řešit.
  8. Potřeboval jsem vyměnit váleček, protože jsem objevil louži pod kolem. I když tu někdo psal, že jsou dvě provedení a nejsou záměnná. Koupil jsem litinový s dvěma dírama a nakonec jsem měl v bubnu původní hliníkový. Vyměnil jsem ho a přidělal jen tím jedním šroubem. Pasuje tam a drží, tak nevím v čem není záměnný.
  9. Nesvítí tlumená světla, nesvítí ani kontrolka, vše ostatní svítí. Na pojistkách 50 a 54 není napětí a pojistky jsou OK. Taky jsem měl vadný otočný spínač světel. Jeden kontakt je vyhřátý. Teplem je zabořený do plastu a na pružném kontaktu je ohořelá pecka. Tu jsem přeleštil a na dosedací kontakt, který se zabořil do plastu jsem naletoval plíšek s peckou, který jsem vyndal ze starého relé. Přeleštil kontakty a sestavil. Snad to něco málo vydrží. 1200 se mi za spínač dát nechce.
  10. Díky za tip. Na STK mi nebrzdila ručka. Tak jsem se podle vašich rad vrhnul do bubnů. Povolil jsem ruční brzdu. Mimochodem pěkně blbě se k seřizovací matici může. V kolech bylo mouru jak v komíně. Páka pro lanovod byla přirezlá k pakně a to u obou kol. Obě pakny jdou ven blbě, protože pružina i s rozpěrkou je širší než mezera mezi válečkem a nábojem. Musí se vyháknout horní slabší pružina a vyháknout pakna s pákou. Ta jde vyháknout až při větším odtažení páky a to mě nešlo. Hrubou silou jsem to rozběhal. Vyčistil drátěným kartáčem a lehce promáznul. Páka pak již šla lehce. Klínek má ojeté zoubky, ale to snad nebude vadit. Složil jsem to zpět. Sešlápnutím brzdového pedálu seskočil i klínek do správné polohy. Zkoušel jsem ho dírou v bubnu ještě více sesunout, ale už to nešlo. Buben jde otáčet a místy lece přidrhává. Pak jsem začal přitahovat matici u ručky podle návodu. Na pátým zubu je max. a na prvním jde ztuha otočit kolem. Při povolení jen lehce přidrhává jako bez napnutí lanovodů. Reparát na STK OK. Fabia combi z roku 2001 170000km najeto. Poprvé v bubnech.
  11. 6LL z Cupry jsem nechal dát na 1,4MPI a jsem spokojen. Jak už někdo psal "auto jede tam kam chci a ne kam se vrtnou kola díky té vůli. Vibrace či terenkoza nepociťuji a neřeším. A vydrží to určitě víc než 6Q či o málo vylepšené 1K0. Díky za nápad. Na STK si to pochvalovali a v servisu si poznamenali číslo těch gum.
×
×
  • Vytvořit nový...