Přejít na obsah

mr.lisak

Uživatel
  • Počet příspěvků

    10
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem mr.lisak

  1. Ahoj, po celou dobu co mám auto (tedy od nova) dávám do auta olej Castrol edge 5W-30. Na autě mám prodloužený servisní interval, ale měním olej stejně po 15000 km. Co se týká, kdy a kolik jsem najel od poslední výměny oleje. Olej jsem měnil někdy v před 5 měsíci a najem jsem na něho cca nějakých 4600 km, takže olej by měl být téměř jako nový. Na dovolené jsem byl po dvou letech, tedy dlouho jsem s autem nejem v jednom kuse vzdálenost do Chorvacka 1100 km. Poslední dva roky jsem jezdil jen do práce 7 km a 7 km z práce, takže nějakých 14 km denně, občas nějaký větší výjezd do města cca 50 km. Co do stylu jízdy na dovolenou, auto bylo, řekl bych až přeložené (4 osoby a narvaný kufr k prasknutí, auto čopělo až po zem :-) a celou dobu zapnutá klimatizace). Rychlost jízdy po celou dobu byla +- 130 km/h s tempomatem, občas jsem předjel pád aut v levém pruhu do 160 km/h. Spotřeba benzínu do Chorvacka 7,4 l/100 km (což je myslím v normě).
  2. Dobrý den, chci se zeptat, mám F2 1,6 16V 77 KW najeto 90000 km a právě jsem se vrátil z dovolené, kde jsem najel cca 2300 km. Před výjezdem na dovču jsem kontroloval stav oleje a na měrce byl stav oleje na horní hranici. Po příjezdu z dovolené jsem na druhý den mrkl na stav oleje a bylo to přesně na spodu měrky. Dá se říct, že to sežralo cca 1 L oleje na těch 2300 km. Nikdy se mi nestalo, abych musel olej mezi servesníma intervalama dolpňovat, žádné úbytky oleje nebyly. Stalo se vám to někomu ? Nebo je to nermál ? A ještě jsem si všiml dalšího jevu, při startu studeného motoru něco v motoru klepe. Sice to z cca 10 s přestana, ale před výjezdem na dovču to nedělalo. Máte nějaké zkušenosti ? Děkuji za odpovědi.
  3. mr.lisak

    Ložisko na spojce?

    Zdravím všechny, je tu už dávno co jsem se přidal k tomuto tématu, přeně dne 25.5.2009, 7:36. Co se týká toho řachtavého zvuku, který se nám ozývá z převodovky, někde v servisech říkají, že je to normální, ale není to normální !!!!!!!! Byl jsem s tím v servisu a ještě ten den zdělali převodovku a bylo skutečně vadné ložisko na spojce. Pokud máte někdo ještě tento problém a auto v záruce, rozhodně neváhejte a upalujte do servisu a nenechte si nakecat, že to je normální. Myslím, že si jen ulechčují práci. Mohlo by vás v budoucnu stát více, než jen vyměněnu spojkového ložiska.
  4. mr.lisak

    Ložisko na spojce?

    Zdravím všechny, mám Fabku II 1,6 MPI 77 KW a dělá mi něco podobného. Když jsem auto koupil, jako nové, tak nic se z převodovky neozývalo. Teď mám najeto 20000 km a všímám si, že při volnoběhu se ozývá cvakavý divný zvuk. Po zašlápnutí spojky se vše ztiší. Tohle by mi tak nevadilo, nakonec tohle mi dělalo i na předchozí fábii I 1,4 MPI 74 KW. Co mě ale znepokojuje daleko více je fakt, že když se rozjedu na první rychlostní stupeň, tak se z převodovky ozývá cvakavý zvuk a je docela hlasitý. Jako když rozjíždí trolejbus. Po zařazení druhého rychlostního stupně to zase nedělá. Nevím co s tím, jestli zajet do servisu a nebo si toho nevšímat a doufat, že se vše samo uklidní.
  5. Zdar, mám Fabku II combi 1,6 a při dojezdu na benzinku ukazova kompl dojezd 0 KM, prostě výpary. Podařilo se mi natankovat 54 litrů naturálu, bez prdele.
  6. Zdravím všechny , a prosím o radu, nebo názor. Vlastním Fabii II 1,6 16V 77Kw 4 měsíce a můžu říct, že co se téhle motorizace týká jsem v celku spokojen. Před tím jsem jezdil s Fabii I a to na motoru 1,4 16V 74 Kw a můžu říct, že motor 1,6 je živější, lépe táhne od spodku a dokonce se mi zdá, že spotřeba je u mého nového motoru 1,6 totožná, jako u 1,4 16V 74 Kw, což mě překvapilo, čekal jsem větší spotřebu . Ale to jen tak na okraj pro ty, kteří nad tímto motorem uvažují. Co mě trošku znepokojuje je fakt, že když ráno vyjíždím z garáže a po ujetí několik desítek metrů na první a druhý rychlostní stupeň, motor kucká a netáhne. Zajímavé je že , pak to hned přestane a jede krásně. Jako by měl málo paliva, nebo co. Tento jev bych přirovnal k rozjezdu škody 125 L v lednu bez vytáhlého sytiče. Když jsem měl Fabii I s motorem 1,4 16V 74KW, nic takového neexistovalo, krásný plynulý rozjezd, jak létě v +30°C, tak v zimě při -15°C. Nechápu proč to dělá, je to snad nekvalitním benzínem ? Benzín kupuji u značkových čerpacích stanic. Zkoušel jsem natankovat natural 98 v domnění, že tenhle jev vymizí, ale nestalo. Motor při rozjezdu stále kucká a netáhne. Mám ještě dotaz na natural 98, můžu tankovat benzíny s vyšším oktanovým číslem do tohoto motoru ?? Nemůžu něco poškodit, nebo tak ?? Za odpovědi děkuji…
  7. Zdravím všechny, protože si chci udělat takový jakože "jarní uklid v autě" potřebuji demontovat přední sedala, abych si ve fabce pořádně vyluxoval. Dříve jsem měl vw Vento a tam to bylo velmi jednoduché, stačilo jen vyndat pojistný kolík a sedadlo vydělat z kolejniček. Jak je to u fabky. Nějak se to šroubuje, nebo snad nějaká finta???? Nechci si sedadlo poškodit, tak se raději přeptám. Za odpovědi děkuji.
  8. Zdravím, potřebuji názor. Zvažuji koupi nové Octávie a tu buď 1,9 TDI PD a nebo 1,6 FSI. Nemůžu se rozhodnout, který motor koupit. Ani z jedním ze zmiňovaných motorů jsem neměl možnost odskoušet a proto váhám. Vím, že 1,9 TDI PD je úspornější sice dražší, ale ta 1,6 FSI bude asi svižnější ne ?. Za odpovědi děkuji
  9. Zdravím všechny. Potřebuji poradit, mám Fabii 1,4 16v 74kw a uvažuji nad koupí sportovního vzduchového filtru. Memám s věcí žádné zkušenosti, tak žádám odborníky o radu, nebo vlastníky stejného motoru, kteří už filtr mají, zda je to dobrý nápad či nikoli. Někdo říká, že sice motor má cca o 2 Kw větší výkon, ale prý motoru podstatně sníží životnost atd. Nevím, kde je pravda. A kteří výrobci filtrů jsou dobří? Který by mi tak pásl na moji fabku???? Za odpovědi děkuji
×
×
  • Vytvořit nový...