Přejít na obsah

Naahk

Uživatel
  • Počet příspěvků

    26
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil Naahk

  1. Ahoj. Mám dotaz ohledně dobíjení. Dnes manželce po cestě kompletně umřelo auto - slabá baterie. Koupil jsem tedy novou v domnění že je KO.

    Pro jistotu jsem přeměřil dobíjení a mám hodnotu 11,98 což je špatně. Pojistky jsou OK. Jaká je pravděpodobnost že odešel alternátor nebo je to jenom regulátor napětí dobíjení? Děkuji

  2. Ahoj. Nevím jestli to už není mrtvé vlákno. Dával jsem před rokem a půl nějaký Zimmermanny za 1000 kč jeden a zase mi to kope do pedálu jak šíleny. Teď objednávám nějaký vrtaný za 1800 kč jeden. Je možný aby se ty kotouče tak rychle zkroutili ? Od pohledu vše vypadá jak nové. Díky

  3. Ahoj. Po výměně pneu mi vyskočila hláška o kontrole kol. Skoušel jsem tlačítko set jak je napsáno výše ale nereaguje. Nějaká jiná možnost kalibrace? jezdit na diagnostiku jen kvůli přehození pneu se mi opravdu nezdá jako logické. Děkuji předem za rady.

  4. Nechtěl jsem rozdmýchat nějakou vášnivou diskuzi :-) Jen jsem chtěl poradit zdali má význam jit do toho auta. Preferoval bych naftu kvůli vyššímu nájezdu km a jelikož jsem měl možnost svézt se v audi s automatem a WV s automatem tak jsem se rozhodl že chci další auto s automatem. A superb je moje vysněný auto. Měl jsem oktávku 1 v naftě a byl jsem max spokojeny, ale po stěhování jsem dojížděl jen 16 km a auto trpělo proto jsem šel do Haťapky.Ted budu dojíždět denně skoro 50 km tak bych se vrátil k ropákovi :-) 

  5. Zdravím. Podle servisní historie zatím cívky neměněny a auto má najeto 72 000.Nicméně chci nějakou pro jistotu zakoupit.Našel jsem na netu valeo za nějakých 542 kč. Je dobrá nebo radši nebrat?. Jak poznám která je vadná pokud by mě to potkalo na cestě? Díky

  6. Naahk-nechci ti do toho kecat,ale pokud jsi koupil z těch co tam jsou ten nej tak stál 140kč plus pošta seš na 200kč,já kupuju origo v servisu Skoda a cena se vejde do 200kč taky.Ty levné filtry tu přestal brát i soukromník co u něj taky občas nakupuju,že si lidi stěžovali na nepřesnosti a kolikrát nedrží na trnu takže prodává taky už jenom origo,popřípadě od Mann. A ikdyž spousta lidí tomu nevěří zkrať interval vyměny na 10tis,do HTP se stejně vejdou blbý tři litry oleje tak to zas není taková finanční darda.Já už to tak dělám 130tis.km a motor drží. :kol-27:

     

    Ahoj. Já vzal ten Bosch, myslel jsem si že je dobrý. V servise kde jsem jezdil mi do každého auta dávali bosch. Jinak výměny plánuji dělat po 10 tis km. To už jsem si tu nastudoval. Chci si to měnit sám, tak doufám že ta výměna není moc složitá.

  7. HjM díky moc. Nakonec jsem nakoupil v tom cardo.cz. Ceny se mi zdáli dobré. Bude to moje vůbec první výměna oleje. Doposud jsem s každým autem jezdil do servisu. Tak snad to nebude moc složité :-)

  8. Zdravím. Stal jsem se novým majitelem Fabie 1.2 HTP 47KW. Pročetl jsem celé toto téma a chápu dobře že tato motorizace je poháněna řetězem a ne řemenem. Nicméně v práci mě dva lidi přesvědčují že tam mám právě řemen a v 90 000 tisících musím udělat rozvody. Je tu tedy odborník který mě ujistí že je tam řetěz? Jedná se o Fábii 1.2 HTP 47kw BME r.v. 1.2007

    Děkuji

×
×
  • Vytvořit nový...