Přejít na obsah

Klokaran

Uživatel
  • Počet příspěvků

    19
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Klokaran

  1. to:Jan155 i mně měnili maxidot na záruku (občas celý zhasnul), před výměnou kontrolka nesvítlila, po výměně svítí. Co s tím dělali ví jen ten servisák. Auto jsem koupil v dubnu 2006 maxidot měnil v září téhož roku. Takže to musí jít.
  2. Pánové nechci Vám do toho kecat, ale N1 se objednává (týká se OII) přímo v Boleslavi a je na ní delší čekací lhůta. Přepážka nejde vyndat bez poškození auta. Ty řeči o dodělání v servisu platily pro OI. Rozdíl je v tom, že u OI nebyla přestavba zapsaná v malém techničáku, ale jen jako změna ve velkém TP a zároveň nebyly polepený zadní okna. Protože z Boleslavy vyjelo OA a dealer ho předělal na N1. Při běžné kontrole se nedalo poznat, že z auta byla odstraněna přepážka. Na první pohled se auto nelišilo od běžného auta, které je typováno jako OA. Narozdíl od toho OII to má už z Boleslavy napsaný v MTP (že se jedná o NA) takže, když odstraníte přepážku a vyměníte skla vzadu stejně při kontrole zjistí z MTP, že je to původně N1. Nebezpečí nehrozí jen od FÚ - daňový únik, ale když narazíte na kosa policajta tak hrozí i to, že N1 musí dodržovat zákaz vjezdu NA a další drobná věc N1, má otypována pouze čtyři místa k sezení. O tom tady nikdo nemluví.
  3. Nenasedám přímo ze sušičky a i dýchání si taky dovolím, ale protože obzvlášť po ránu mi chutná dobré cigáro, tak si zapálím a uvřu okno. Ono v zimě jde hlavně o to, že jak se radiátor ohřívá, tak ho proudící vzduch opět chladí a tím se dost prodlužuje doba, než se motor ohřeje alespoň na 70. Mám vyzkoušený, že vypnutý topení dobu ohřátí motoru dost podstatně zkrátí, zvláště, když je mráz.
  4. Používám v zimě, protože se podstatně rychleji ohřeje motor. Mám nějak zakódováno, že pro motor je nejlepší jezdít, když je ohřátý na provozní teplotu. Ale to se Ti pak mlží skla, ne? Asi ne!! Máš pravdu nemlží, ale to asi bude tím, že pořád stojím venku a nepoužívám garáž.
  5. Používám v zimě, protože se podstatně rychleji ohřeje motor. Mám nějak zakódováno, že pro motor je nejlepší jezdít, když je ohřátý na provozní teplotu.
  6. Klokaran

    Reklamace

    Mě to dělá úplně stejně, ale jen když je auto hodně studené, zpravidla jen když je pod nulou. V rámci záruky jsem se to snažil vyreklamovat, ale jak na potvoru mi končila záruka a díky teplotám nad nulou to prostě nebylo slyšet, když to technik projížděl. Teď v teple se to prakticky neprojevuje. Na tohle má známej zpracovanou metodu opravy - pustí si rádio hlasitěji. Možná jde o to v jaké rychlosti přejíždíte ty příčné nerovnosti.
  7. Ne já jim nevyhrožuju P V3S, jen bych jim chtěl připomenout, že ani technika není všemocná a potřebovali by to co píšeš v druhé části věty.
  8. Hoši hoši Vám co řadíte v 3500 ot bych na chvíli půjčil převodovku bez synchronů a vono by Vás to naučilo jak se správně řadí. Zvykli jste si na to, že synchron to za Vás vyřeší, ale on není všemocný. Jinak jednička na 3500 je docela odvaz nebo ne? Pěkně by jste se naučili nahoru zmáčnout spojku, počkat až klesnou otáčky, znovu spojku a potom řadit a dolů pěkně s meziplynem. To by bylo potom žrádlo co? Ani by Vás nenapadlo si stěžovat na to, že řadíte přes zuby, to by jste totiž vůbec nezařadili.
  9. Strakonice a přes den jihočeský kraj, kousek Plzeňského a sem tam Vysočina.
  10. to Saša: předpokládám, že když si koupím auto, tak ho mám na ježdění ne na odstavování přes zimu do stodoly. Jestliže ho odstavím musím opravdu nabíjet, protože za měsíc baterka ztratí asi třetinu ze své kapacity, ale opravdu si nekupuji auto na to, aby někde stálo.
  11. Z vlastní zkušenosti vím, že v autě, který je používáno k cestám do práce (je každý den v provozu) není potřeba dobíjet baterku, má-li dobíjení v pořádku. Pokud jsem potřeboval dobít baterku, vždycky byla do týdne v pánu. Na Š 120 jsem na osmileté baterce nechal svítit světla asi 4 hodiny (prostě jsem zapoměl je zhasnout) a baterka se poroučela. Na Felicii mi taky po sedmi letech přestala startovat a nabitím nabiječkou se už nevzpamatovala. Neznám tedy, co je to dobíjet baterku. Jestliže auto používáš častěji, ptal bych se raději, proč musím dobíjet. Ne na to jak dobíjet.
  12. Klokaran

    N1

    To JirikDC: Problém zákazu vjezdu náklaďáků není ani tak v běžným provozu, protože opravdu jsou většinou opatřeny dodatkem nad 3.5 t minimálně, takže pro auto N1 není problém, ale jsou hraniční přechody, které jsou jen pro OA a celníci jsou lišky mazané a nepustí tě. Problém techničáku je ten, že malý byl napsán na osobní automobil a v jiných záznamech je poznamenána přestavba, ale jen ve velkém. Nyní máš hned na malém napsáno nákladní automobil - třetí řádek na druhé straně a to před celníkem neokecáš. Policajt by tě honil spíš za zásah do konstrukce vozu, ale celní pro daňový únik.
  13. Klokaran

    N1

    Když jsem kupoval auto přesně na toto mně prodejce upozorňoval. Přepážka nesmí z auta ven, folie se nesmí sundat. Folie jsou prvním upozorněním celniků, kteří mají kontrolovat, jestli auta N1 jsou vybaveny přepážkou, protože většina majitelů řeší odstranění přepážky a na folie kašlou - ty je pak prozradí. Ve finále mně ještě upozornil na to, že auto je typovaný pouze pro čtyři osoby a vztahuje se na něj Zákaz vjezdu nákladních automobilů. Nejsem si jistý jestli OII lze později přestavět na N1, protože to se objednává v MB při koupi nového auta, protože se tam mříž montuje jestě do "prázdného" auta a prý bez lze přepážka vyndat z auta s velkými obtížemi. Další nevýhodou OII je, že přestavbu na N1 mají poznamenanou v malém techničáku. U OI byla situace jiná - přestavbu dělal prodejce a tak se přepážka nechala vyndat. Zrovna tak, když udělal přestavbu po přihlášení tak v malém techničáku o N1 nebyla zmínka, to bylo poznamenáno pouze ve velkém Poslední a dost závažnou nevýhodou je potom prodej auta přestavěného na N1 - blbě se prodává a z prodeje musíš odvést DPH. To je v kostce co mi řekl můj prodejce. Mám pocit, že nebyl daleko od pravdy a proto jsem si koupil auto bez odpočtu DPH.
  14. Nemáv ve výbavě Coming/leaving-home, ale funguje mi. Při přebírání auta mi řekli, že to tam naprogramovali stejně jako denní svícení. Mám OII Eleganci.
  15. Podle mně se nejvíc špiní tmavé barvy. Takže mám bílou. Sice, když jsem ji kupoval koukali ma mně divně a říkali něco o nevěstě, ale bílá je co se špinění týká nejčistší barva.
  16. To kingo: Není to nějak zvlášť dramatický, zhruba tak o 0,5 l, ale je pravda, že je motor živější a to něco stojí.
  17. To Luke288 Nešlo ani tak o to jestli začne topit dřív, ale o to jak se chová ventilátor, když není zapnutá klimatizace a teplota na klimatizaci je jiná, než v interiéru.
  18. Zdravím, koupil jsem O II v dubnu 2006 a hned od začátku se mi zdálo, že okolo 2000 otáček zacuká. Poprvé jsem to reklamoval v červnu a to mi vysvětlili, že je to vlastnost nového motoru a že si to sedne. V červenci jsem to už nevydržel a nenechal jsem se odbýt. Oprava trvala 2 dny, když první den se snažili z MB poslat nový SW internetem docela jsem se u toho bavil. Skončlilo to na tom, že mi dali náhradní auto a dojeli si do MB pro CD druhý den. Měl jsem asi smůlu, že jsem byl jsem zřejmě mezi prvními reklamujícími. Jinak mám stejný poznatek, že po přehrání SW se zvýšila spotřeba.
  19. To JirikDC a Cetan Já mám sice Climatronic 2, ale v případě že nechám zapnutý režim ECON (vypnu klimu) a na teploměru mám nastaveno 20 stupňů, tak v létě se stoupající teplotou mi stoupají i otáčky ventilátoru. V zimě je to naopak ventilátor po nastartování jede na plno a jak se ohřívá interiér ubírá si sám na otáčkách.
×
×
  • Vytvořit nový...