Přejít na obsah

yarin

Uživatel
  • Počet příspěvků

    19
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil yarin

  1. V 14. 8. 2022 na 16:33, Jiří012 napsal:

    Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli někdo neřešil podobnou závadu, kdy pravděpodobně lehce unáší spojka. Zpátečku není možné zařadit bez zubů a ostatní kvalty kladou pouze trochu větší odpor, protože synchrony zřejmě ještě zvládnou hřídel zabrdit. Nepomůže ani spojku několikrát vyšlápnout. Zajímavé je , když se motor pořádně ohřeje, všechny rychlosti je možné zařadit bez problémů, až na zpátečku, kterou pro změnu nelze bez použití síly vyřadit, jediné co pomůže je přidat při plně sešláplé spojce trochu plyn a potom vyskočí pěkně. Nejedná se však o stálý stav, ale poslední týden už je to snad při každém 2-3 startu. Setkal se někdo s něčím podobným? Na co se jako první zaměřit? Mohl by se tímto způsobem projevit špatný spojkový válec? Aktuálně najeto 50 tis. Předem děkuji za každý tip.

    Povedlo se ti to vyřešit? Mám něco podobného - jde špatně řadit 1a2 kvylt a občas se mi stane, při plním sešlápnutí spojka táhne

  2. Octavia 2 2005 - 2l 103Kw BKD

    zdravím, potřeboval bych poradit ohledně klapky. Závada - 19558 motor klapky (V157) pojistka v boksu přepalená. Nevím jestli je u motorku hodně oleje a zkratuje raději bych šel do nové klapky. Věci které nevím a deprimují mě. Za 1. u vypnutého motoru je zavřená či otevřená u mě otevřená. Za 2. musí se po výměně nastavit? Někdo mi říkal, že né prý to je jen kvůli doběhu. Za 3. co si myslíte Dekarbonizace, neboli vodíkové čištění motorů

  3. Zdravím, vyměnil jsem ZL brzdový třen a odvzušnil cca 2dl jsem vyšlapal na tomto kole. Kdyz jsem chtěl vyzkoušet jestli to nikde neteče tak při nastartovaném autě silou mačkám brzdu pedál pomalu klesá a nikde nic neteče, když ho pustím odskočí brzový píst a lupne v něm pak musím znovu našlapat pedál aby se zvedl. Pří montáži moc nevyteklo zaslepil jsem hadičku. Je možné, že jsem zavdušnil celou soustavu nebo nebo jsem podělal ABS?

  4. před 19 hodinami, LucasCZE napsal:

    Jak uz jsem psal, meril jsem to jen pro packu steracu, ne pro packu blinkru. Ty hodnoty budou asi podobne, takze z toho mozna neco odvodis. Princip je stejny, ale packa steracu ma 5 pozic (pocitam jen ovladani steracu celniho skla, tedy ekvivalent blinkru), packa blinkru jen 3.

     

    No kazdopadne jsem ti to dohledal. Muzes se nad tim zkusit nejak zamyslet a kdyztak jeste napis.

     

    Ovladani steracu celniho skla:

    • vypnuto: 9 080 Ω
    • jednorazove setreni: 241 Ω
    • stirani v intervalech / automatika: 631 Ω
    • pomale stirani: 1 382 Ω
    • rychle stirani: 2 890 Ω

    Ovladani sterace zadniho skla / ostrikovacu:

    • vypnuto: 8 751 Ω
    • ostrikovace celniho skla: 332 Ω
    • stirani zadniho skla: 1 014 Ω
    • ostrikovac zadniho skla: 2 511 Ω

    Dík rozhodně si to uložím. Chtěl jsem proměřit páčku blinkrů co jsem vyměnil, vyčistil jsem tišťák a kontakty a třeba je ok. Bohužel jsem to začal studovat až po výměně, jak to vlastně funguje, takže tu novou jsem blb nezměřil. Dceři totiž taky blbnou blinkry, ale má audi a3 předpokládám, že to bude stejný nebo aspoň podobný.

    Dík a hezký svátky Jarda

     

    • Díky 1
  5. Před hodinou, LucasCZE napsal:

    Tak je to v poradku. Ty 3 pozice jen meni odpor. Napr. 100 ohmu blinkr doleva, 200 ohmu blinkry vypnute, 400 ohmu blinkr doprava, zadny odpor nebo nejaky jiny odpor chyba packy. Ty hodnoty jsem si vymyslel, nemam to zmerene. Kdysi jsem to meril pro packu steracu, ale hodnoty uz si nepamatuju. Mozna bych je nekde nasel, ale stejne by ti to nepomohlo. Neni to zadna raketova veda, ale neni to ani obycejne spinani kontaktu, kdy by kazdy kontakt mel samostatny vodic. Ty rezistory jsou soucasti delice napeti, ktery ma podvolantova ridici jednotka v sobe.

    Já si to myslel, že by to měnil odpor, ale neuměl představit bo nejsem elektrikař. Kdyby jsi měl čas dohledat odpor pro každou stranu byl ti ti za to vděčný, pokud ne zlobit se nebudu.

    Zatím dík za vše Jarda

  6. Dnes jsem páčku vyměnil, opravdu šlo to dobře. Prohlíd jsem pár videí abych byl v obraze a v poho, jen se nebát.

    Rozebral jsem starou páčku a nic zjevně poškozeného jsem nenašel. Nicméně jsem ji očistil lihem a zkusil proměřit kontakty.

    Narazil jsem na něco co mi hlava nebere. Jsou tam 4 vodiče na dálkový a dálkovou houkačku a L,P blinkr. Meřil jsem to asi 5x na

    konec i přímo na plošňáku 1. vodič pro obě funkce společný   2. dálkový   3: sv. houkačka   4. pro oba blinkry a to mi hlava nebere, jedinný co se lišilo byl odpor

  7. před 19 hodinami, LucasCZE napsal:

    Tady jsem nasel nejaky navod, tak na to mrkni. Jde tam celkem dobre videt jak vycvaknout tu ridici jednotku. Jinak ty diagnostiku vubec potrebovat nebudes, to tam resi jen protoze meni ridici jednotku.

     

    Bohužel žádný odkaz nevidím. V příloze je šroub od převodovky na ojej - proto jsem psal s dirou uvnitř. Já to povolil nástrčkovým klíčem, naštěstí to nebylo utažený na krev.

     

    WP_20190919_10_53_58_Pro.jpg

  8. před 18 hodinami, LucasCZE napsal:

    Volant se kvuli pacce sundat samozrejme musi, jinak nemas sanci se k ni dostat.

     

    Sundat volant neni vubec zadny problem, jedine co potrebujes je "klic" XZN spravne velikosti.

     

    A sundat airbag je taky hracka. Staci volant natocit o 90° a potom smerem od budiku odjistit takovou prichytku treba plochym sroubovakem (s pouzitim zrcatka neni co resit). Potom volant otocit na opacnou stranu a tu stejnou prichytku odjistit i na druhe strane. To je vse.

     

    Tim te do toho nechci nijak nutit, ale delal jsem si na aute spoustu veci a zrovna toto je jedna z tech nejjednodussich. Ted uz je to na tobe. :-)

    "klic" XZN je hvězdička - musí být s dírou uvnitř jako mám u převodovky?

  9. Ok dík, kouknu nějaký videa třeba na youtube. Já když dělám něco zásadního s elektrikou odpojuji baterku pro jistotu a kvuli airbacku

    bych to udělal utčitě.

    Zapoměl jsem - mám tam multifunkční volant mám si dát na něco pozor?

    Momentálně mě ty blikry zas fungují normálně, ale určitě je to otázkou času, kdy začnou blbnout.

    Všem dík za odpovědi

  10. Rozebrat ano -  vyčistit a ješte prostříkat kontaktolem, jenže prý se musí sundat volant abych se na ni dostal.

    Do toho se mi moc nechce spíš si na to netroufám, ani nevím jak bych sundal airback

    Jinak díky za nápady a váš čas

  11. Taky myslím, že to bude tam. Jenže mi nejde na rozum pozice v pravo a bliká levá. Nemůže to byt jednou rozbitý a podruhý ne. Spíš bych řekl vlhko nebo tak něco.

  12. Zdravím, stala se mi taková záhada, když dám troj blik do leva - OK, ale do prava začne taky blikat leva strana.

    Stává se mi to nepravidelně a zatím ne moc často - je to ale velice nebezpečné v provozu. Zkoušel jsem vše problikat jedinné co asi tak pomohlo přepnou na dálkový, pak už to makalo normálně. Jedná se jen o troj blik - stálé blikaní je v pořádku.

    Náte někdo nějakou zkušenost - předem děkuji

  13. V 11. 7. 2018 na 21:39, Tomdlouhan napsal:

    Ahoj. Zrejme se nekde prerusil koax i kdyz si myslim ze je to nepravdepodobny. Pokud si ulomil prut zavit byl taky namozenej nebo se to povolilo normalne. Pokud to slo blbe tak je chyba mozna v tom drzaku co je na strese.
    Antenu tuhle
    http://www.correct.cz/detail.php3?typ=Aa8.3&odvetvi=auto.aant
    Odzkouseno u me. Jen se musis podivat co je na originalu za konektor to je vse. Projdi tema radio z ciny oct 2 hifi a tam muj prispevek je tam navod jak to udelat a zjistit. Vic ti k tomu momentalne nenapisu.
    PS ta firma je vstricna nafot konektor a posli to s objednavkou. Odpovi ti popr jim muzes zavolat. Odzkouseno

    Ahoj, anténu jsem koupil a namontoval, vše se zdá v pořádku, ale diagnostika porád píše chybu 00856 anténa přijímač. Vše jsem prohlíd a nenašel nic - na radiu vše ok, na konci koaxiálu naměřeno 12V, anténa dobře ukostřena maticí odzkoušeno OK měřil jsem i odběr zesilovač bral 10mA což si myslím, že odpovídá - už vážně nevím. Zkoušel jsem i měřit samotný konektor antény nic tam nebylo žádný odpor, tak nevím co vubec diagnostika vyhodnocuje.  

  14. Zdravím, vag mě píše chybu 00856 anténa přijímač. (Auto combi rv 2005 2TDI radio a anténa originál)

    Myslel jsem, že my to dělá prut, který jsem nejspíš zlomil o garáž. Našel jsem tu, že se dá vyšroubovat a pak silou vyndat - povedlo se. Po výměně prutu stejna závada a není přechodná zřejmě odešel zesilovač. Nevím jakou koupit originál zase zlomím o garáž a neoriginál může hlasit chybu v diagnostice (to jsem tu také četl - jiný odpor)

    Děkuji za každou radu, názor a doporučení

  15. Ahoj všichni,potřebuju radu, poslední 3 dny mám problém ze zadnim parkovacím systémem, když zařadim zpátečku, ozve se dlouhý ton, který neni normální a nesignalizuje to couvání , ani na radiu se to neukáže a někdy to zas jde normálně,a pak to zas třeba neudělá vůbec zvuk,když dám zpátečku. Nevíte co je špatně?

    Ahoj, mam stejnou zavadu s park. systémem. Můžeš mě prosím napsat zda jsi to vyřešil a příčinu poruchy.

    Dík Yarin

  16. Zdravím, budu kupovat tažný a nemůžu se rozhodnout jestli pevný nebo odnimatelný. Kdysi mi někdo řekl, že bajonetový se vyčochtaj a když ho tam nechám dlouho tak zarezne.

    Jaké máte zkušenosti a názory? Vozík tahám tak jednou do měsíce.

    Dík Yarin

  17. Zdar lidi, Na displeji mě svítí emise do dílny. V servisu načetli přechodnou závadu týkající se čidla taploty paliva. Vymazali ji a prý se uvidí. Sváděli to na zimu ten den oprvdu dost mrzlo. Dnes mi to zas udělalo a je teplo tak nevím. Zkoušel jsem ho najít, ale nejsem si jist . Tuším, že je v předu a vpravo na motoru.

    Máte s tím nějaké zkušenosti a hohl by to někdo nafotit, abych věděl kde je?

    Mám Octavii II 2TDI 103kw

    Dík za každý názor Yarin

×
×
  • Vytvořit nový...