Přejít na obsah

Kostia

Uživatel
  • Počet příspěvků

    134
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Kostia

  1. V Touranu i v roomstru máš v TP míst k sezení 5? To by pak bylo v pohodě. Opravdu to tak máš? V Dacii potřebuju klíč 13ku myslím - jsou tam šrouby1ks na každou sedačku (jsou dělené, podobně jako ve fabii, ale uplne klidne misto sroubu muzu dat nejaky valecky, ci nyty a bude to bez nářadí. Touran má vyndavatelné sedačky jako room?
  2. Jasný to znamená Yeti, Roomster, a všechny ti miniVANy jsou v klidu co mají vyndavací sesle. Ale u fabie, Octavie atd podle mě opěradla už vyndat nemůžeš a o sedácích si také nejsem moc jistej. Navíc v TP máš míst k sezení 5. Paradoxně třeba i na serverech jako je auto.cz nebo vybermiauto.cz ukazují obrázky jak je to usper, že můžeš u některých aut jako je fabie vyndat sedáky a vlastně se to nesmí. Jsem uplně naštvanej z tý nelogičnosti. Viz ta diskuse o fáčku či Feldě - měl jsem, tam ty sedačky vyhodíš taky jako nic, možná ještě víc jednodušeji než u slavného rooma. Osobně jsem napsal na Dacii (moje novy auto) s dotazem jaka je moznost prepsat v technicaku mist k sezeni z 5 na 2+3, kdyz ty sedacky jdou vyndat za minutu s klicem. System je tam stejny jako ve fabii u sedaku, akorat misto tech dratu a cepu je tam proste sroub. S policajtem to dycky nějak dopadne, přinejhoršim pokuta, ale spíš se bojim případnýho řešení pojistný události!!!
  3. Jeste jedna dobrá inspirace u Němců. http://www.skoda-campster.blogspot.cz/
  4. No my spíš děkujeme za inspiraci. Ty si na začátku psal, že sis to nechal vyrobit a že celé tě to stálo 4000. Máš na mysli samotnou tu zakázkovou výrobu dle tvého nákresu? Nebo jen výrobu jako takovou a matroš nepočítáš? Já musím vymyslet taky něco. Namusím u toho mít zadní sedadla, naopak pod postelí bych chtěl mít kompletní bagáž abych nemusel před spaním nic přesouvat na přední sedačky, ale abych sedačky jen sklopil a vzádu protáhl postel na spaní. To znamená, co nejrychlejší úpravu na spaní. Mám k tomu hned několik důvodů Jednak na slušnou T5ku, kde bych jen přelezl do postele nemám peníze a druhak jsem zjistil, že u fabky, když jsem někde zastavil unavenej a než jsem vše přeházel z kufru na přední sedačky (cca 4minuty práce) tak jsem se dokonale probral, že jsem pak čučel pul hodiny do stropu než jsem zabral:) Z toho důvodu je můz požadavek na danou konstrukci jasný - posunutí, či prodloužení postele, sklopení sedaček a šup do postele. (má to i své výhody v dešti, kdy šaškovat 5 minut venku kolem auta taky neni nejlepčí.) Ideálně tedy varianta se sklopnou třetinou postele, či výsuvným elementem směrem k předním opěradlům... viz ty inspirace nejsou špatný.
  5. Zdarec chlapci. tak moje Fabka je prodaná a chystám se do roomstera - postel vyvýšená bez zadních sedadel tak aby pod postel šli nacpat ikea boxy, dvě plachty a ráhna + další windsurfingový cajky, tak sem na to zvědavej. zajímavé inspirace pro rumíkáře here: http://www.skodacommunity.de/skoda-forum/skoda-roomster-forum/32598-campingroomster/8446157d#post267262 Tak pěkný nový rok, pro mě i větrný a bez nehod.
  6. Pardon, ale v cem PepikHujer provokuje? Statistiky neosalis a odpapouskoval to tady korektně pokud vím. Smiřme se s tím, že jedna věc je pověst a image, která se mění opravdu dlouho a těžce a druhá věc je skutečnost, statistiky, který opravdu mluví ve prospěch Rencků. Jejich kvalita, musíme si přiznat, jde nepochybně neskutečně nahoru. Dnes jsem byl na představení Rapida u dealerů - 20 říjen a musím říct že auto za 464tisíc s 1,6 tdi bylo vevnitř opravdu zklamání. Ne že by to vypadalo špatně, ale je to krok zpět v tom ohledu, že ten interiér je kvalitativně horčí než u fabie I či II. Nejsem mekkoplastofil, ale i tak na měkčený plast s nějakou příjemnou povrchovou úpravou u auta za 460 klacků nenarazíte a to je špatně. Jak je na tom rapid technicky to nevím, ale věta o přehnaným katování kostů u škodawerke je zřejmě pravdivá.
  7. Jarosu.gr: Váš příspěvek mě pobavil. To je opravdu to pravé testování auta:) Budu rád, když se s námi budete dělit o poznatky průběžně!
  8. No já bych nesouhlasil s jedním a to že to není na dálnice - můj případ je přesně opačnej a to proto že dělám sport za kterym musim třeba i na víkend na balt na Rujánu - windsurfing. na střechu prdnu dva serfy, dovnitř krámy jak na vejlet na měsíc (plachty atd) a v pátek na rugen 680km a v nedeli zpet 680km do praglu - tempomat v nemcku furt 140 - dalnice je od Prahy do Straslundu pak asi 40km okreska- konecna spotreba 6,5 - 6,7L. Ve 130kmh to toci 3000. Ale zase o valec min, takze subjektivne ty otacky "nezni" na 3000. Na dalnici zvuk motoru stejne zanika v aerodynamickem hluku. Ja mimochodem 1,4 tdi taky prodavam - viz autobazar, ale v mem pripade je to hlavne z duvodu velikosti, sport me zacina prerustat a my auto taky:)
  9. Uvažuju - tenhle díl, pokud je vadný by měl vyvádět neplechu hlavně v režimu kdy se mačká plyna pouští plyn - tedy cukání: plyn, pustím plyn, plyn, pustím plyn. (Uplně my nesedí, že by něco na reakčrní vzpěře reozonovalo v režimu, kdy motor nebrzdí ani netáhne - tedy v režimu kdy se motor vrtí stejně jako kola a tudíž vlastně se ve svém uložení nehýbe, tak jak jsem tu mnohokrát popisoval - ovšem, zase je tu otázka, jakto že je to horší v zatáčce - tam už ta reakční vzpěra mít vliv může - motor je vyosen vlivem odstředivých sil? Ten zvuk co ale já a ostatní řešíme je ale chrastění, jakoby ten zvuk vycházel z něčeho co se točí, mooooožná to ale může být něco co jen reozunuje a klepe se (ta vzpěra?) na druhou stranu někdy v březnu jsem měl vzpěru vyndanou - koukal jsem na ní a i mechanik mi říkal, že je ok, guma neměla žádné trhlinky - na část na motoru do které se vzpěra umistuje jsme se nedívali, ale to jak říkáš je jen šroub. Gumové lůžko vypadalo ok. Auto má najeto 88tisíc km a rezonuje to řekl bych od počátku stejně co jsem to koupil - což bylo 43tisíc od té doby nepozoruji zásadní zhoršení zvuku, proto nějak tu vzpěru vylučuju, ale při příštím servise se na ní kouknu! Raději:)
  10. jakmile se budes chystat nekam ku praze tak se mi ozvi jsem k dispozici:)
  11. Dva dotazy:) 1) Můžesš ještě popsat ty zvuky co ti to dělalo před výměnou? 2) Cloumání motorem - v jakém režimu to je dobré zkusit? (se zařazenou raychlostí, či bez? či jajkou rychlost tam mít?)
  12. tak to se ale každý bavíme o něčem jiném - viz nadpis vlákna - dunění ano, to je normální jev, ale když si přečteš celý vlákno o dunění tu není ani slovo, řeší se tu zvuk v režimu interference otáček kol a motoru (nebrzdíš ani neakceleruješ motorem) - tedy typicky třeba na 4ku z kopečka 50 - 60kmh - začne to chrastit - ale o tom se tu již psalo nespočetněkrát v jakých režimech a jaký zvuk se tu řeší... a tento zvuk stále nedokážu přijmout jako normální jev:)))) třeba to je normální jev, ale nikdo mi nevysvětlí jakto že u některýho auta se to projevuje a u některého ne - i když uznávám, nemám možnost projet deset 1,4 tdi, jde jen o zprostředkované pocity jiných majitelů aut s tímto motorem, kteří bud řeknou že jim to nedělá, či dělá.) Takže dunění ano, to je u podtočeného 1,4 tdi opravdu normální jev:)
  13. Normalni jev to neni - z jednoducheho duvodu - nekterý auto to delají jiný ne:)
  14. Aha, už to vidím - olomouc, no tak to je trochu daleko no...
  15. Odkud si? Mám tenhle motor už luxusně naposlouchanej:))) ti pak řeknu zda je to běžnej jev - můžem se projet - Já Praha
  16. Honzo, zatím nevím o nikom, že by to vyřešil, ani mechanik (dle mě seriozní) nemá potuchy. Převodovka by to ale být neměla. Kamarád z brna povyměňoval skoro vše až mu k lehce lepšímu stavu pomohlo vyměnit uložení motoru. Mechanik ve škodovce mi slíbil, že bude sledovat 1,4tdi auta, tak mu asi zavolám, už to je měsíc, zda něco podbnýho u jiných aut taky slyší nebo ne. U mě žádná změna, najeto dalších cca 5tisíc km, bez změny - převážně po dálnicích Itálie a Chorvatsko...
  17. To Blacky:) sklopeny operadla sou mirne do kopce. Mam to vyreseno (ne tak sofistikovane jako ostatni prispevatele zde v tomto vlakne), tak, ze jsem nariz drevotriskovou desku a na strane, kde doseda ke schodu sklopenych operadel (schod cca 7cm) jsem nasrouboval cca 7cm prkno tak, aby pri vlozeni do auta vznikla rovna plocha pro matraci - deska versus operadla jsou v jedne rovine, bohuzel vsak dokopce:) a tak je nutno trosku zvednout zadek auta aby spani bylo v rovine:) je to dan za nasledujici. Udelal jsem to takhle z jedineho duvodu - pri serfovani obcas nechavam auto samotny stat nekde i cely den (typicky na Lago di Garda je auto zaparkovany v kapse ve skale na silnici kolem jezera i cely den) tak jsem potreboval aby operadla sla sklopit do standardni polohy a nebyl v aute takovy burddel a lakadla pro potencionalni zlodeje. A taky nechci mit v aute nejakou slozitou konstrukci, kdyz nekam jedu bafnu desku a matrace a je to, s deskou se nacha jezdit a neomezuje to skoro vubec ani objem kufru atd atd.)
  18. Já taky zkoušel. 4 noce na Istrii na serfovačce s přítelkyní, úplně na pohodu. A pohodlné - u mě ale nevýhoda, že vždy musím hledat lehce svažitý terén abych zadek auta dal výš než předek:)
  19. nedalo by se to nazbat spíš rachtání a chrastění než hučení? jen se ptám:)
×
×
  • Vytvořit nový...