Přejít na obsah

michalkot

Uživatel
  • Počet příspěvků

    20
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil michalkot

  1. Jednu jsem 112Kw jsem na Sauto viděl... ale nevěděl jsem že byly jen pro rusko. Jezdím průmyslovou z Čakovic do Hostivaře. Takže pár světel tam je. Se svojí starou 1.8T to jezdím mezi 8,5 a 10,5 podle provozu. 

    Nevím o kolik by byla 1.4TSI slabší a úspornější v reálu. Prý když v ní sedí 3 lidé, tak je líná a ještě žere víc než ta 1.8, ale nemohu soudit

  2. Jedničkové Octavie nejdou porovnávat s II. generací. 

    Strýc má v Praze pro zaměstnance 1.9TDi elegance, stará už bude taky přes 10 let a nic na tom neměnil. Ale pak zjistili ve Škodovce, že takhle by to nešlo a pustili do světa II. generaci. A jak už tu spoustu lidí psalo:

    2.0TDi = spojka + dvouhmota, praskající hlava, vstřiky (1 nový stojí 15 tisíc! a jsou 4), váha vzduchu, podvozek - brzdy, tlumiče, péra, apod....

    Jestli seženeš O2 s motorem 1.9TDi tak jdi do toho, protože lepší motor asi neseženeš.

    Jinak když si spočítáš, kolik dáš do ojetého auta, vyjde ti nové levněji. Já kdybych měl před 3 lety rozum jako dnes, tak si raději připlatím a koupím si nové auto se zárukou a neřeším otravný opravy... a příští auto? Předváděčka se zárukou. Nebaví mě totiž vydělávat na opravy :)

     

    Tak to asi na konec vidím na 1.8TSI kód BZB nebo CDAB. Dle všeho nejmenší zlo. Pak si ještě koupím nějaký růženec a budu se sním každý večer modlit, aby se to nevysypalo  :kol-28:

  3. Co čekám? :-D 

    Svojí aktuální Octavii jsem koupil před 5 lety jako 7 let staré auto (najeto 105tkm) a za těch 5 let a 70000km jsem dělal běžný servis a vyměnil startér a vloni spojku (zásluhou stylu používání mojí drahou polovočkou).

    Před tím jsem měl fabii 1.9TDI kterou jsem kupoval jako 4 roky staré auto s prý 115tkm a do té jsem za 4 roky a 80000km najetých kromě rozvodů a oleje vyměnil jen silentblok motoru za 2500,-

     

    Tak něco takového bych čekal i teď :-) 

  4. Motor je nesmrtelnej, ale zbytek auta ne. Za chvíli už bude potřeba vyměnit uplně všechno, včetně zámku, páček na blinkry, tlumiče, rozvody mě čekají, a tak dál... než cpát desetitisíce do 12 let starého vozu, tak raději obměnit.

  5. Co potom ale dělat když je rozpočet omezen a už těch 250 dost.  Se svojí 12 let starou octavií nemohu jezdit do smrti a přece jen už bych chtěl něco modernějšího.

    Nejčastěji asi budou jízdy do 18km spíše město a potom nepravidelně víkendově dálniční výlety 100km + 

    Přemýšlel jsem i o 1.4TSI, ale to bude asi to samé a ze své staré 1.8T jsem zvyklý na pružnost, nerad bych z toho slevoval.

    Dnes jsem objížděl pár bazarů v Praze a všechny auta mají dost velké nájezdy. 3 roky starý TSI model bez problému skoro 200tkm

  6. Ahoj Všem,


     


    Chci vyměnit svojí starou Octavii 1.8T za novější. Mam neustále dilema, zda zvolit 1.8TSI nebo 2.0TDI-CR (slabší nechci) /investice kolem 250 000 Kč. Ročně najedu cca 15 000km, takže u nafty bych ušetřil kolem 13 000,- ročně za palivo. Také pořizovací cena dieselu na bazaru je nižší než u benzínu.


    Byť osobně je mi příjemnější benzín, z finančního hlediska je nafta jasná volba. Pár lidí mě odrazuje, že nafta bude mít drahý servis, že odejde předražený filtr pevných částic, vstřiky s palivem v ČR nevydrží a tak dále. Takže abych pak zase nebyl naopak v mínusu za drahé opravy. Auto plánuji provozovat 5 let. U benzínu zase prý skáčou řetězy a všechny ojetiny v mé cenové relaci mají najeto kolem 170 000km. Vydrží nové TSI nájezd do 250t až 270t km? 


     


    Budu vděčný za každý názor...


  7. Ahoj

    Mam octavii 1.8T 20V r. 2003 a pokud stojím s nastartovaným autem tak začnou do interieru (pravděpodobně skrz ventilaci) unikat výpary. Při jízdě je vše OK. V servisu vyměnili děravý vlnovec, ale problém stále přetrvává. Celé už to kontrolovali, ale nemůžou nic najít. Nestalo se Vám něco podobného, nebo nemáte nějaký tip čím by to mohlo být, než nechám rozebrat célé auto na šroubek?

  8. Záleží na tom, co od vozu čekáš. Já osobně mam 1.9TDI. Kromě RS nabízí nejlepší pružnost a celkem obstojně se s tím dá předjíždět i ve vyšších rychlostech. Velkou nevýhodou je dost nekultivovaný běch systému čerpadlo-tryska (prostě to řve jako traktor) a vyšší servisní náklady. Mam najeto 155000 a běží perfektně a bez závad. Pokud by však odešlo turbo nebo třeba vstřiky, tak jsou to opravy za těžké deseti-tisíce. Předepsaný olej taky není nejlevnější.

    Co bych nekoupil je 1.2HTP - motor je sice na svou velikost pružný, ale při zatížení slabý a bez dechu. Navíc se tyto motory prý snadno potkávají.

    Motor 1.4 16V 74kW - není 100koní jako 100koní. Tohle auto se musí vytáčet, a od udávaného výkonu bych čekal víc.

    Motor 1.4 16V 55kW - je podle mě nejrozumější volba. Dá se mezi nimi vybírat, má dobrou spotřebu a pokud vystačí výkon, tak je to to pravé pro většinu uživatelů

    Škoda jen že ve fabii nebyl 1.6 SR 75kW nebo 1.9TDI 81kW z Octavie

  9. Je to nejlepsi motor co se do Octavky v benalu daval...kolem 10L se da jizdit v pohode...(turbo se da vymenit) ..za 240by se dala uz mozna sehnat spis RSka bude mit lepsi vybavu i podvozek, nebo taky zajimava varianta 4x4 1,8T i v Liftbacku ma lepsi podvozek nez serie a 4x4je hodne znat.. ..spise bych htedal treba konec 2001 ale v dobrem stavu a s mene kam...2003za 240v dobrym stavu nevim nevim...

    Do RS se mi nechce. Mám představu o klasické seriovce bez tuningu. 4x4 bude mít asi horší akceleraci a možná vyšší spotřebu. I když v zimě je to určitě k nezaplacení.

  10. Ahoj, mám 1,8T20V kombíka r.v. 1998, do provozu šel 2000 a já ho koupil v 2004 a měl najeto 75 tis. Servisní knížka, v servisu o něm měli info a tam jsem ho i jako ojetý koupil. Mohu doporučit, je to motor, co člověku dělá radost a z něj přesedlám na novou 1,8T v OII. Důležité jsou pravidlené výměny oleje, 20V a turbo potřebují plnou syntetiku buď 5W40 nebo 0W40. Já mám ještě "staré" turbo na motoru (AGU) ale ty budeš mít již novější. Zajímavé jsou také výměny rozvodů - někde říkají měnit v 90tis, jinde 105-120tis, někteří říkaj dokonce 180 tis - to platí ale pro Audi, naše škodovky mají prý jiné rozvodové řemeny. Já měnil rozvody ve 145 tis, kdy se mi rozlétlo vodní čerpadlo a to je mé doporučení - měnit rozhodně s rozvody i čerpadlo! Svíčky používám po celou dobu brisk se 4 elektrodami - tunning a nemohu si je vynachválit - vůbec se neopotřebovávají. No a klasické rady - nevypínat motor po využití výkonu turba ihned po dojezdu ale dochladit pomalejší jízdou nebo ho nechat běžet cca 1min na volnoběh. Navíc ty budeš mít už elektrickej plyn, takže pokud nebudeš mít tempomat, tak si můžeš jednoduše dodělat. Co mi chybí, je 6, motor má sílu, ale zbytečně na dálnic točí otáčky a tím roste spotřeba, zcela zbytečně. JInak když mám auto zcela zatížené - dobrá kinetika - tak mimo město po silnicích I. třídy dám spotřebu za 5,4-5,5 při rychlostech do max 100 km. Průměr v létě cca 7,3 - to je včetně města. Prostě jak na to šlapeš, tolik si to vezme. 9,5 - 10 při 200 u bratří v německu:-)

    Díky za vyčerpávající info....hodně se na to auto těším

  11. Ahoj všem

    Chci si koupit Octavii 1.8T 20V 110kW. Sháním něco do 240 000,- takže r.v.2002/2003. Hodně lidí mě odrazovalo, že u ojetin jsou pryč turba a že to má šílenou spotřebu. Já si myslím že i se svižnou jízdou se do 10 litrů vejdu.

    Mohli by jste mi o tomto motoru něco říct. Je náročný na údržbu, nebo nějak zvlášť poruchový?

    Máte nějakou radu na co si při koupi dát pozor?

  12. Zdravím všechny

    Chtěl bych znát Váš názor. Plánuji koupi Octavie 1.8T 20V.

    Jsou dvě potencionální možnosti:

    1. Octavia dovezená z D, najeto 96000km elegance na pohled hezká, ale bez servisky a dokladů

    209 000,-

    2. Octavia koupená v CR, najeto 157000km elegance, taky hezká ale se servisní knihou

    219 000,-

    Obě r.v. 2002

    Jde mi o to, jestli se nemusím bát vozu který má najeto 157000 a ještě takové 4 roky ho plánuji používat (najedu ročně 18 - 20tkm) a zda je lepší investovat do více ojetého vozu s doloženou dokumntací, než se spoléhat na věrohodnost dovezéného vozu bez dokumntů.

    Někdo mi i říkal, že vozy z D jsou v mnohem lepším stavu už jen proto, že němci si mohou bezproblému dovolit orig. pravidelné servisování, mají kvalitnější vozovku...

  13. Ahoj všem

    Pořídil jsem si GPS modul, který páruji s PDA (MDA Compact). Problém je v tom, že vůbec nevím kam ho ve své fábince uchytit. Můžete vystavit pár fotek jak jste toto řešili vy?

    Na skle být nemůže, nesmí vadit spolujezdci na kolena, nesmí překrývat vzduchové průduchy, rádio a ovladače.

  14. Jsem tu krátce, takže nevím zda už tu o tom nebyla řeč.

    Kolik jste vymáčkli ze své Fabie (rychlost udávaná tachometrem). Mé 1.9TDI jsem rozjem na 190 km/h kde už pomalu ztrácela dech a má přítelkyně mě vyděšenýma očima přemluvila abych zpomalil. Jela by určitě víc, ale od té doby jsem ještě neměl příležitost to přiškrtit

×
×
  • Vytvořit nový...