Přejít na obsah

lukfa

Uživatel
  • Počet příspěvků

    20
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Vše zveřejněné uživatelem lukfa

  1. Tak po dlouhé době a asi padesáti pokusy přispěju i já... Fabia 2 2007 Maxidot Elegance 1) podržím tlačítko dokud nevidím údaje o překročených km a dnech 2) pustím 3) zde je teď normální postup (při tomto nápisu), zmáčknu tlačítko a držím 4) zapnu zapalování 5) !!! toto se nikde nepíše, pustím tlačítko brzy po otočení klíče, nevím jak brzy, pokud ho držím ale moc dlouho, pak reagují jen hodiny viz příspěvek desítky kolegů a mých 50pokusů) 6) jednou doprava
  2. Děkuji za téma, po přečtení jsem šel také najisto. Pojistka KO.
  3. tak mám nového blaupunkta (Toronto 420BT) a funguje to, je to nastavené na jednu hodinu. Pak by se to bez klíče vyplo. tzn. pravda je opravdu taková, že to musí rádio umět.
  4. jak zapojit aby to ne/reagovalo na klíč vím, ale nechci to tak, chci obe funkce najednou. Risknu tedy opět Blaupunkta, když to uměl ten co mám, snad to bude umět i nový
  5. Mám neorigo rádio Blaupunkt a mám to zapojeno tak, že se s klíčem zapne a s vypnutím klíče vypne. Ovšem i při vypnutém klíči lze rádio zapnout tlačítkem. Takto fungují origo rádia. Nikde jsem se nedočetl jak toto docílit. Chci kupovat nové rádio a bojím se, abych o tuto funkci nepřišel. Našel jsem tu několik odpovědí: 1) lze to pouze u radia ktere to umi - jak se jmenuje ta funkce? 2) je to zapojenim 3) je to jakymsi s kontaktem 4) je to napojenim na nejakou sbernici 5) nejde to - to ale popira to, ze me to jde Otázka zní, co mi zaručí, že nové rádio to bude umět? Pokud to je um rádia-jak se to jmenuje? Hledal jsem fakt dlouho a bez výsledku. Děkuji za radu
  6. dovolím si přidat taky zkušenost s chybou 17559 na fabii 1.4 16V. Kontrolka motoru se rozsvěcovala po ujetí cca do 100km, jinak auto jelo normálně. Dále trochu kolísal volnoběh následovně: při zmáčknutí spojky jdou otáčky dolů, kolem tisíce se zastaví na dvě sekundy a pak je propad na 700-800 na dvě sekundy a zpět k volnoběžným otáčkám a už dobrý. Po době jsem problém spojil, protože kontrolka se nikdy nerozsvítila když auto jelo, ale na křižovatkách atd... nechal jsem tedy opravit to držení volnoběhu a zatím kontrolka nesvítí. Oprava spočínala pouze v novém palivovém filtru, nic jiného.
  7. tam takový háček tam právě žádný nemám, mám tam jen ploché gumové poutko... jde objednat? jak se to jmenuje? nebo objet nějakej vrakáč?
  8. Má FI nějakou možnost uchytit zvednutou podlahu kufru? Chybí mi tam něco? Nebo to prostě musím trapně držet když pro něco jdu? Nic tam nemám kromě poutka, které ale není kam přichytit. Comni-rok 2001. Díky, popř foto co mi tam chybí.
  9. Ekkar_z_Bastlírny: klid mam to hotovy, celej problem je v tom, ze tu nikdo nedokazal solidne odpoveded na konkretni otazku. Porad se vse mele kolem ale konkretne nikdo nedokaze odpoveded. Jestli vis ty, rekni mi, proc byl PIN 5 obsazen??? Co to je za kabel?
  10. a tuto tvoji vetu jsem proste nepochopil. ano pin 5 je na rádiu obsazen, dal bych tedy kablik do neobsazene dvojky, ale dvojka na radiu je neco jineho preci. Co to znamena proti ní dáš ovládací vodič??? jak můžu v rádiu něco proti kabelu dát? mam rádio a kabel, žádnou jinou redukci nemám!!! mám kabel z ata, na tom konektor, který dám rovnou do rádia. Nemám kabel z auta na tom konektor, který dám do konektoru a pak teprve do konektoru rádia. Takový ten mezikus jak jsem ve foru u nekolika lidi nasel, tak nemám. Takze napriklad tato tvoje me vuic zmatla nez poradila.
  11. Kabel jsem z PINU5 vyhodill, zandal fantoma a jede to jak z praku. Jen se asi nedozvim, proc tam kabel byl kdyz tady vsichni tvrdite, ze to je volna pozice....
  12. Ano jde o Fábii. Takhle jsem to koupil, Auto i rádio funguje tak jak má, nic spáleného nemám, auto mám skoro půl roku a jelikož jsem nebyl spokojen s příjmem začal jsem hledat a našel jsem že to řeší fantom. Jenže všude se píše, že to mám připojit na PIN3 někde na PIN5. OK, PIN 3 rádio nemá, takže asi PIN5. Dle popisu ISO konektrou to sedí. Slouží k tomu oba. Jenže já mám PIN5 obsazen. Jsi první kdo napsal, že ten kabel na PINu5 můžu nechat nezapojený a místo něj dám fantoma. Vřele děkuji za první jasnou odpověď, nicméně ze zvědavosti mě zajímá, na co tam tedy byl na PINu5 kabel připojen? Rozhodně to není dodatečný kabel, je to normálně ze svazku. OK, vytáhnu tedy kabel na páteé pozici a dám tam fantoma a původní kabel zaizoluji.
  13. Zkusím to ještě s obrázkem... Co mám dělat s kabelem na PINU 5 když tam mám dát fantoma?
  14. no ono kdyby to bylo nekde jasne napsane tak to chapu, zas tak spatne na tom nejsem, ale potrebuju odpoved na posledni vec a na otazku hned v mem zadani a to, kdyz vytahnu kabel z PINu5 abych tam dal fantoma, jestli ten kabel mam nechat dal nezapojeny? takze bych rad odpoved: ANO, nechas vyndany kabel nezapojeny nebo NE, museji se spojit a nechat puvodni zapojeny, to znamena ze na pinu 5 budou poveseny dva kabely, puvodni a novy k fantomu. Jde mi porad o jednu a tu samou vec, PIN5 je obsazen, pokud tam dam fantom, co s puvodnim kabelem??? Nic?? k linku: nejde mi o zapojeni radia, to mi funuje tak jak ma. resim pouze co s kabelem na pinu 5. Vypojit a nechat jen jeden nebo zapojit oba na jeden pin. Snad už je to srozumitelne
  15. OK, to dostatečně chápu. Ten co tam mám teď ten kabel tak ten nechám tedy vypojený? až ho vytáhnu. Proč tam tedy byl?
  16. PROCHY603: to až zítra. Na zadní straně rádia v konektoru napájení nemám PINY 1 a 3 a v konektrou z auta nemám PIN 2.
  17. fancarhifi: děkuji za odpověď, nicméně ještě nemám jasno. Mám Blaupunkt, typ z hlavy nevím. Na rádiu PIN1 a PIN3 není vůbec, ISO přímo na rádiu tím není vybaveno. Volnou pozici v konektoru s kabley mám jen dvojku. Tak teď fakt nevím, podle popisu ISO je napájení antény 3 a 5, když 3 nemám a 5 je obsazena tak prostě nevím. Pokud to dám na volnou pozici, na rádiu není spojení. PROCHY603: totéž, pokud vyndám kabel z pinu tři a dám tam kabel od fantoma, nemůže se nic stát, PIN3 na rádiu nemám
  18. Ačkoli někdo namítne, že je tu mnoho témat, čtu to přes dvě hodiny a to co chci jsem nenašel. Navíc ve vyvěšeném tématu nejdou odkazy. Koupil jsem si adaptér napájení antény do Fabie. 1) proč se uvádí ve fórech připojte na rádiu ne na autě? co to znamená? konektor mám jej jeden pár, viděl jsem tu někde na fotkách že má někdo dva páry. Co to znamená na rádiu a kde to je na autě? 2) kam mám tedy zapojit ten modrý kablík? Někde píšou PIN3 a někde PIN5. Oba jsou popsané jako napájení antény. PIN3 na rádiu nemám obsazen. akže asi PIN5. Pozice ale není prázdná, stávající kablík mám vytáhnout, nezapojovat a místo něho tam dát ten modrý? Myslel jsem že to bude neobsazená pozice. Nebo je nutné je napojit spolu? Pokud mám PIN5 obsazen, kam to tedy vede? 3) zkoušel jsem kablík cvične nasunot do volné pozice jen pro vyzkoušení a natrénování vyndání jiného a nejde tam, je nějaký asi věší, jde tam jen napůl, pak zarazí o výstupky 4) četl jsem o možném problému s diagnostikou viz http://www.ahc.cz/clanek.php?cislo=12, vzhledem k tomu, že z rádia PIN3 nemám, nemusím se toho bát? Děkuji za případné odpovědi, hlavně na druhou otázku.
  19. Nevíte prosím, jestli jsou stejné repro do předních dveří u FI a OI ? Našel jsem na netu pouze shodnost FI se Superbem. Díky. Sháním origo repra do předních dveří do FI, tak jestli mohu vzít i do OI. Díky, popř někdo nabídněte.
×
×
  • Vytvořit nový...