Přejít na obsah

spritetom

Uživatel
  • Počet příspěvků

    17
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem spritetom

  1. Nenašel jsem, že by někdo měl stejný probléma snad nebude vadit že napíšu sem. Není to ani tak problém jako spíš záhada pro mě. Včera večer, jsem sedl do auta, zapl zapalování a první co mě zarazilo, nezhaslo stropní světlo. Zhasl jsem ho ručně a chtěl jsem stáhnout okno a ono nic. nešlo stáhnout žádné okno, osvětlený byl jen ovládací panel u řidiče, ovladače na zbylých dvěřích nesvítily. Mačkání na tlačítko co uzamyká ovládání oken nepomáhalo. Celou dobu jsem během jízdy jsme se snažil jestli to nebude fungovat a bez efektu. Pak jsem asi po 2 hodinách jel autem znovu a vše od té doby funguje normálně. napadá někoho z vás čím to mohlo být ?
  2. Já měl v podstatě to samé, akorát mi navíc při prudkém brždění "louplo " u pravého předního kola, plus ty rány při přejíždění nerovností. U mě to byly : silentbloky v ramenech, pak nevím jestli to napíšu správně,ale asi guma na stabilizátoru a špatný čep řízení. Po výměně těchto věcí je po problému.
  3. Takže mám po závadě, problém byl v altíku. Koupil sem nový 120A s volnoběžkou, který tam má správně být a všechno je v pořádku. Pro vás ostatní snad jedině, nevěřte slepě elektrikářům, když vám budou tvrdit po zběžném omrknutí altíku (roztočení vrtačkou), že máte problém někde na autě. Mě to tvrdili dva a až třetí v servisu řekl, že to byl altík. Já mezitím jako vůl kvůli jejich špatným tvrzením zbytečně asi 3x altík vyndaval nandaval a zkoumal kabely na autě a taky jsem zbytečně zahučel do špatně provedené opravy altíku, která mě vyšla včetně další kontroly auta v servisu v Chebu i s cestou cca na 3000 kč.Kdybych rovnou koupil nový altík, byl jsem o ty 3000kč bohatší. Momentálně mám altík u jednoho spolehlivého elektrikáře, který se domnívá, že je zrada na novém regulátoru napětí, pokud se to potvrdí, vyreklamuju regulátor a pak se ten zrepasovaný altík pokusím někde na netu udat.
  4. Tak už máme červenec a já jsem stále tam kde jsem byl. Nebo spíš, jsem na tom hůř, altík dle měřáků skoro nic nedává. Dneska mi po návštěvách elektrikářů došla trpělivost a zajel jsem do škodovky v M. Lázních. No to se může stát jen mě, jejich elektrikář zrovna dneska nastoupil na dvoutýdenní dovlenou. Alespoň mi doporučili jednoho šikovného elektrikáře. zajel jsem k němu, on abych sundal altík a přivezl ho. Když jsem ho dovezl, udělal krátký test na stolici a řekl že altík je v pohodě a mám problém na autě. Zřejmě ten tlustý kabel co vede k altíku. takže jsem auto zase složil a bez světel vyrazil do Chebu do dalšího Škoda servisu, kde elektrikář neměl dovolenou. Přijel jsem tam a povídám mám rozbité dobíjení,ale alternátor je určitě v pořádku. Auto šlo na dílnu a já čekal. Po hodině, kdy bylo auto na dílně přišel technik a řekl mi, že mám v řiti alternátor. Zjistil jsem, že ti šulini co mi auto prodali tam narvali altík z benzína který dává jen 70A a nemá volnoběžku, kterou by altík na dieselu měl mít. (do nedávna to ale chodilo bez problémú). Takže jsem do auta zahučel i s opravou altíku cestou do servisu a zaplacením v servisu skoro 3000 kč a nemám nic jen auto na špalku. Zítra přijde nový altík, snad to bude fakt ono a já zas budu pojízdnej a přestanu do toho zbytečně rvát prachy. Až budu mít auto v pohodě, tak nechám pořádně prověřit původní altík, abych věděl v čem byl problém. Vůbec nereaguje na nějaké zatížení a dává stále stejně, ze začátku na volnoběh bez světel atd.. cca 14,1V zatímco dneska dá max 12,8V.
  5. Tak zatím s autem stále bojuju, elektrikář, který mi altík opravoval tvrdí, že ho zkoušel na stolici a vše je v pořádku. Druhý elektrikář u nás (fachman a odoborník) zas říká, že mám nejspíš z výroby vadný regulátor napětí, takže jsem zatím z místa nepokročil. Zkoušel jsem pročistit kontakty ale bez efektu. Jak to budu mít v cajku dám echo čím to bylo, teda pokud to objevíme. Auto dobíjí, jezdit se s tím dá,ale ta kontrolka mě fakt znervózňuje.
  6. Mám úplně stejný problém, v pátek mi odešel altík a dneska mi ho známý dovezl opravený, je na něm vyměněný regulátor napětí a pak ten " kroužek " ? na který dosedají uhlíky a ložisko. Altík byl odzkoušený u opraváře kde nebyl zjištěný žádný problém - normálně dobíjel. Po namontování mi měřák ukazuje při volnoběžných otáčkách napětí cca 14,18 V, ale kontrolka dobíjení stále slabě svítí i při zvýšených otáčkách. Zkusil jsem vyčistit kontakty (silný kabel k altíku, a kontakty u baterky) ale bez efektu. Můžete mi někdo upřesnit, které konektory měl autor předposledního příspěvku na mysli ? Ty konektory na altíku by nebyl problém najít, ale pojem konektor nad startérem mi nic neříká. Předem díky za radu.
  7. Ohledně toho zámku ti neporadím, zadní dveře jsem rozebrané nikdy neměl. Ale u dveří řidiče jsem řešil s elektrikou stejný problém, kdy buď něšlo absolutně nic a nebo šlo vše. U mě to způsoboval poškozený kabel na kostru, který jsem vyměnil a od té doby mám po problémech.
  8. Taky bych zavolal policii,ale obávám se, že pokud je to tak "dobrý " známý, že jsi to prošvihl. Nevím jaké jsou teď tvoje šance, když on bude zřejmě zapírat (kvůli bonusu), když jsi policii nezavolal na místo hned v době incidentu. Zřejmě to bude slovo proti slovu.
  9. Tak jsem dnes byl u tchána, diagnostika ukázala tři problémy : Na volnoběh vyšší hodnoty u EGR ventilu - max je 75 % a já měl 79,7%. Po hýbání s plynovým pedálem se údaj u egr neměnil ihned ale až po nějaké době, zatímco u tchánovo auta se údaj měnil okamžitě po sešlápnutí plynu. Druhým problémem byla vyšší hodnota u váhy vzduchu na volnoběh. A ten třetí byl plnící tlak turba, který nebyl myslím 1900 nebo 1950 co by měl být dle diagnostiky ale asi 1200. A protože jsem váhu nechával zkoumat nedávno než jsem dal čistit turbo (byla v pořádku), usoudil jsem s tchánem, že bude zřejmě problém nikoliv ve vyčištěném EGR ventilu ale u podtlakových hadiček. Vrátil jsem tam ty původní, nejdřív jsem měnil jednu a vždy to jel zkusit, ale když jsem vyměnil cca 3/4 hadiček a stále to bylo špatné, vyměnil jsem zbývající kolem ventilu n75 a pak i tu co vede k takové baňce na motoru. Na té baňce jsem zjistil, že mám zřejmě naprasklý náhubek na hadičku a tak jsem to po zalepení lepidlem a nasazení hadičky omotal izolačkou. No a po zkušebním projetí to jede stejně jako před čištěním egr ventilu. Takže zrada nebyla v egr ventilu,ale buď v nějaké hadičce a nebo u té baňky. K čemu vlastně ta baňka slouží ? Díky všem, co sem doteď napsali svůj tip a názor.
  10. Nepletu se, že tohle je schopná zjistit diagnostika na notebooku ? myslím že u tchána na jeho notebooku to ukazovalo spoustu věcí, akorát neznám jméno toho programu.
  11. Nemůžu úpně vyloučit, že nějaký bordel nemohl propadnout dolů do sání. Sice jsme to čistil jen na začátku a vždy tahem směrem ven, ale třeba tam něco spadnout mohlo. Kdyby ano, co s tím mám provést ? S ventily jsme si ještě nikdy nehrál, krom mírného štelování vůle u starého benzínového bmw.
  12. To provizorní paírové těsnění jsem tam dal až při druhé demontáži, při prvním složení tam nebylo, jen ten kroužek. Ten kroužek nový pořeším. Na chatu mi jeden kolega poradil, že je potřeba napíchnout auto na diagostiku, protože řídící jednotka si pamatuje staré hodnoty egr ventilu před vyčištěním. Sice to tu nikdo z těch co to čistili nezmiňoval, ale zkusím to, tchán má diagnostiku a tak mi pokud bude mít volno, zítra mi snad pomůže najít problém. Uživateli Octavian2tdi děkuju za jeho ochotu na chatu.
  13. Včera mě vyhecoval brácha, který si vyměnil podtlakové hadičky a jelo mu to lépe odspoda než mě, že jsem se rozhodl vyměnit je taky a hlavně vyčistit EGR ventil. No že já vůl se na to nevykašlal. Hadičky jsem vyměnil metodou jedna po druhé, abych to nespletl a i podle fotek na netu to mám zapojené dobře. Mám tam ty modré, co je nabízel myslím Bruno128 a všichni je chválili. EGR ventil jsem nijak extrémně zasviněný neměl, ale i tak jsem ho vyčistil, sání jsem nesundaval, jen kam jsem dosáhl jsem to trochu vyčistil (taky tam toho moc nebylo) a vše jsem nasadil zpátky. Předtím(dnes ráno) turbo začalo tahat už cca od 1900 otáček, po akci s hadičkama a EGR ventilem tahá až tak od 2500 - 2700 otáček. Kontroloval jsem to ještě 1x, znovu jsem ventil vyndal, ten gumový kroužek mezi EGR a sáním se mi moc nezdál, nijak nepřesahoval natož aby nějak těsnil a tak jsem tam provizorně k němu ještě udělal těsnění ze silnějšího papíru z jedné menší krabice. Ale žádná změna se nekonala a auto je pořád mrtvé než se dostane k oněm 2500 - 2700 otáčkám. Hadice jsou všechny nasazené, čidla zapojené a já už fakt nevím. Je na ventilu něco, co bych mohl čištěním zničit ? K čištění jsem použil nejdřív plochý šroubovák a poté zubní kartáček namáčený do brzdové kapaliny. Ještě mě napadlo, zda na toto nemůže mít vliv, že v hadičce (té průhledné) od palivového filtru mi dost často jdou při nastartovaném motoru vidět vzduchové bubliny. PS : pokud to tu někde už někdo řešil, prosím před zamknutím o odkaz, hledal jsem a kromě postupu jak ventil sundat a fotky z čištění jsme nic jiného nenašel.
  14. Tak jsem dneska dovezl auto domu. Padání do nouzáku opravdu způsobovala zatuhlá regulace na turbu. Auto zas jede normálně a "zatím " není žádný náznak padání do nouzáku. Auto rovnou dostalo nový olej a filtr, snad bude vše v pohodě.
  15. Přítel mojí sestřenky má servis a u něho si nechám to turbo vyčistit, pokud to nebude jiná závada. Nečistí ho přímo on,ale jeho známý, který dělal ve škodovce a je prý moc šikovný. Navíc to skládá podobně jako to dělá p. Huml, akorát místo podložek mají vysoustružené o 0,15 mm delší ty čepy, a tak tam nejsou lopatky tak natěsno (údajně ani jim ještě vyčištěné turbo nikdo nereklamoval). Ještě čekám zda nebude zrada někde jinde, pokud to bude turbo a nebude nějak moc opotřebované, dám ho jen vyčistit. Když to bude zlé, čeká mě repas za 7500 kč.
  16. Tak jsem zkoušel znovu co bude auto dělat a výsledek je stejný. Pokud vytočím první tři kvalty alespoň na 3500 otáček a i 4 kvalt podržím, do nouzáku nepadne. Po dlouhém pročítání všech možných příspěvků to vidím nejspíš na regulaci turba. Už jsem to chtěl dát vyčistit, od kolegyně z práce jsem dostal tip. Její dcera měla stejný problém, vyčistili jí to cca za 2000 kč a vše v pořádku (čištěno cca před 3 týdny) . Ale ouha, přijdu v pondělí do práce, optám se co oktávka její dcery a ona, že to zas blbne, že jí řekli že to bude nejspíš váha vzduchu (tu na podzim kupovala novou). Takže si myslím, že to zřejmě bylo vyčištěné nějak špatně. Otázka je, má cenu vyhodit 2000 kč. za čištění turba, když je celkem velké riziko, že na to budu brzo podobně jak před čištěním? Nevím jak to páni čistili, je to malinká dílna na zahradě a zřejmě to čistili klasicky, šroubováky atd... Pak jsem narazil na možnost, nechat turbo vyčistit pomocí ultrazvuku. http://www.vwservisplzen.cz/index.php?main=turbo&picture=pic_turbo Po telefonickém hovoru jsem zjistil, že vyčištění turba včetně montáže a demontáže stojí na mojí oktávku cca 3300 kč, pokud tam není vážnější problém. http://turboservisplzen.webnode.cz/cisteni/ Nejsem si zcela jistý,ale myslím že oba odkazy patří k jedné firmě. Chtěl bych se proto optat, jaké s tím máte zkušenosti, narazil jsem zatím jen na jeden příspěvek, kde si to jeho majitel pochvaloval, ale to po vyčištění turba chválili vesměs všichni, ale po ujetí 4000 - 5000 km jich velká část měla problémy. A pak je tu ještě možnost, nechat si turbo zrepasovat, ale je to dražší sranda. Pokud by někdo z vás měl tip na nějaký dobrý servis v Plzeňském nebo Karlovarském kraji, případně na nějakého šikovného fachmana budu rád za každou radu a tip.
  17. Mám octávku 1,9tdi 81kw, r.v. 2001 od května loňského roku. Od té doby jsem měl jen 1x problém, kdy mi odešla váha vzduchu a po její výměně jezdila celkem bez problémů. Asi před 1,5 týdnem, mi začala padat do nouzáku - po vypnutí klíčků a opětovném nastartování zas jede. Je to klasický problém, který tu je x krát zmiňovaný - diagnostika ukazuje buď problém v turbu nebo ventil, co řídi plnicí tlak turba (tuším N75). Podtlakové hadičky mám měněné, část jsem měnil v létě a část během tohoto týdne, ty nejstarší tam jsou od srpna 2011. Netuším, zda můžou tak rychle odejít, zatím předpokládám, že tam problém nebude.. Dneska ke mě přijel kamarád a já zkusil jeho ventil, bez nějakého efektu - stále padala do nouzáku, někdy po vytočení nad 3000 otáček, někdy už ve 2500 otáčkách. Až po tomto testu jsem zjistil, že i kamarádovi padá občas do nouzáku a tak není jistota že jeho ventil je v pořádku, tím pádem by mi zbývalo stále turbo nebo ventil. Ale pak jsem jel z nákupu a když mi při zařazené pětce cca ve 105 km padla opět do nouzáku, naštval jsem se, vypl klíčky a znovu nastartoval, aby to zas jelo jak má. Když jsem dojel do našeho města, řekl jsem si, že jí zkusím potrápit, a nechám se překvapit kdy padne do nouzáku. Začal jsem jí šlapat už od prvního kvaltu až nadoraz (k hranici červených otáček) na každý kvalt, když to nepadlo do nouzáku ani na polovytočenou trojku, vyjel jsem mimo město, kde jsem se rozhodl zkusit i ostatní kvalty. Opět jsem jí šlapal už od prvního kvaltu a dostal jsem se až na 160 km, na čtvrtý kvalt, kdy byla rafička u červeného pole, tím jsem to ukončil, a chvilku jezdil zvolna po okolí aby vychadlo turbo a já to mohl vypnout. Za celou dobu cca 20 - 25 km fakt ostré jízdy do nouzáku nepadla. Když s ní jezdím normálně (po zahřátí točím cca 2500 až max 3000 otáček) tak padá do nouzáku. Ale pokud jak se říká " vymetám pavučiny " do nouzáku nepadla. Chci se proto optat, na základě těhle, podle mě přesnějších informací, než info typu " nejede mi to " , byl by někdo schopný zkusit upřesnit můj problém ? A pak mě zajímá jedna věc, je správné když s ní jezdím než se zahřeje pouze do cca 1900 otáček a výš to nevytáčím a po zahřátí většinou točím max 3000 otáček, vyjímečně 3500 otáček ? Jak vytáčíte auto vy, když jednou za čas vymetáte pavučiny ? Dnešní jízda byla aspoň z mého pohledu extrém a octávka to zažila prvně za celou dobu co jí mám. Jsem z plzeňského kraje, okres Tachov a kdyby byl někdo ochotný, uvitám každou radu nebo pomoc. Ps : původní vlákno bylo uzamčené, snad okopírováním sem, aby na to mohl někdo zareagovat nic neporušuju.
×
×
  • Vytvořit nový...