Přejít na obsah

JR_2010

Uživatel
  • Počet příspěvků

    19
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil JR_2010

  1. Tady je výstižné hodnocení 1,4 Tsi z toho testu:

    Nejčastěji se nám 1.4 TSI měnilo ve dvouválec, když jsme jeli na čtyřku v obci padesátkou. A když jsme za cedulí plynule přidávali, nejdříve chvíli zkoušelo, zda třeba nebudou ty dva válce stačit i nadále. Až s lehkou prodlevou přešlo na obvyklý čtyřválcový rytmus. A zde jsme u kořenů toho tlumeného, nebo dokonce mdlého projevu.

    Když se na dvou válcích zavřou ventily, zastaví se i vzduch v jejich sacích kanálech. A když se pak ventily opět začnou hýbat, tak plynům trvá, než se rozběhnou – také mají svoji setrvačnost, svoji kinetickou energii. Proto i když už se elektronika rozhodne přepnout zpět na všechny čtyři válce, tak motoru ještě chvíli trvá, než se pořádně rozdýchá. Vždyť i turbodmychadlo těžko zůstane pořádně roztočené, když do něj foukají jenom dva válce.

    Trápilo nás to třeba při podřazování. Jedete na čtyřku za náklaďákem, přijde rovinka dlouhá tak akorát, honem s meziplynem trojku nebo rovnou dvojku a ono nic, šlapete do prázdna, jako když jste u Škody 120 měli utahanou akcelerační pumpičku.

    Tady to hodnocení, co uvádíš, je víc než výstižné, pěknej blábol. Mám s tím motorem něco naježděno v SIII a nebýt na přístrojovce upozornění, že jedeš na 2 válce, tak víš prd, sepnutí válců trvá v řádech milisekund, což je nepostřehnutelné.

  2. Mluvíš se mnou jako ve škole a přitom mne vůbec neznáš, tak tedy zaprve asi jsem tu informaci musel získat někde od někoho ve Škodovce, protože s ní asi tak nějak mám něco společného a nejedná se o nic utajovaného, proto jsem to tady uvedl a za druhé věci se samozřejmě vyvíjejí a mohou se v průběhu času měnit, tedy ověřené to v tuto chvíli skutečně nemůže mít nikdo (myšleno ten termín). Ale předpokládám že máš pravděpodobně blíže ke všem informacím, vzhledem k Tvé reakci, tak to prosím upřesni, trváš na tom, že propojení chytrých telefonů přes MirrorLink bude trvale kabelem?

    • Pozitivní 1
  3. Ale jdi, to, že bude velké, sedmimístné, SUV, už několikrát veřejně deklaroval i Vahland, a ještě ho nezavřeli, to že bude nová Fabia a nový Superb, se také ví, a napsat, že jsi je viděl, není trestné...no a mimo záznam, co na ně říkáš? 

  4. Ahojte, mám ten samý dotaz, vyloženě mně rozčiluje,že se klima zapíná sama při přepnutí ofuku na čelní sklo. Nevíte, zda se tato funkce dá nějak vypnout?

     

     

    Nedá se vypnout něco co není funkční. Kontrolka svítí, ale to neznamená, že je klima pracuje. Inženýři ve škodovce ji nastavili tak, že spíná od cca

    12° -15°C venkovní teploty. Pokud je například v kabině 40°C a venku 10°C, kimatizace nefunguje. Kontrolka přesto svítí. 

    Bo je třeba palivo šetřit. Můžeme větrat bočním oknem.

     

    Ta klimatizace samozřejmě pracuje když kontrolka svítí, její funkce není jen chladit, ale také odvlhčovat, aby se v zimě nepotila okna...

  5. K této zajímavé diskuzi jen krátké vysvětlení, nejde vůbec o to, že by se systém neosvědčil, nebo že nedejbůh systém "sám vystřeloval". Když se Octavia III připravovala, nebylo dopředu jednoznačně určeno, jaké motory se budou používat a proto se řešil tento bezpečnostní prvek pro motory s různým sklonem. Šlo o to, že v době střetu s chodcem byla mezi motorem a kapotou malá mezera a účelem není chodce "vystřelit" nahoru, na sklo, ale naopak nechat jej propadnout do "měkkého". Všechny Octavie, u kterých tento systém odpadl, mají jiný sklon motorů, potažmo dostatečnou mezeru mezi kapotou a motorem, a tím se problém vyřešil. A samozřejmě se ušetří jak ve fabrice, tak i při následných opravách. Není třeba v tom hledat nic víc. 

  6. Dnes ráno cestou do práce, když jsem se popsouval po magistrále, naproti hlavnímu nádraží na parkovišti stál Superb Combi, který mě hned zaujal tím, že měl úplně jiná světla. Nevím, zda tam stál nemaskovaný facelift, to mi přijde divné, každopádně auto mělo úplně jiná světla, úzká a lá studie Vision D a nenavazující na masku chladiče, která byla zcela shodná se současnou verzí. Z dálky nebylo poznat, zda na svělech nejsou jen nějaká "stínítka", ale shodou okolností z parkoviště v tu chvíli vyjížděla současná verze a ten rozdíl byl markantní. To, co jsem viděl já se nejvíce podobá tomu, co je na následujícím odkazu, ale úplně totožné to není.

    http://www.google.cz...:0&tx=124&ty=72

    Předek bude pro představu tak trochu a la Passat s charakteristickými rysy ze studie která se všude ukazuje, zadek z toho odkazu je úplně mimo, zásadní bude přesun RZ na víko kufru a stávající tvar světel se zrcadlově obrátí, budou s LED technologií a rozpůlené chromovou linkou, která půjde přes celé víko...

  7. A proč ????

    Protože původně bylo uvedení auta na trh plánováno až na polovinu příštího roku a pravděpodobně se nepodařilo zajistit na straně subdodavatelů výrobu nových log v předstihu, tak se vlastně improvizuje...

×
×
  • Vytvořit nový...