Přejít na obsah

MarekIRL

Uživatel
  • Počet příspěvků

    45
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem MarekIRL

  1. Aha, a u tohoto originálu se připojují hadičky jak? Já koupil filtr Comline EFF129 a tam jsem hadičky přehazoval - na kraj černou a doprostřed modrou.
  2. MarekIRL

    Kontrolka EPC

    No pojistku na brzdové světla (v autě) jsem kontroloval.. ta je OK (číslo 2, 10A) ale že by na to mohly mít vliv i ty velké pojistky na baterce to jsem netušil. Protože auto jede normálně (plyn, otáčky, spotřeba - OK). Ale mrknu na to. Dík
  3. MarekIRL

    Kontrolka EPC

    Zdar kluci, Tak jsem na tom stejně... začalo svítit EPC a brzdové světla nesvítí. Takže snímač. Jen mě zaráží že podle té příručky jsou dva postupy montáže. Já mám Fabku rv 2000 takže asi ten starší postup. Ale snímač je stejný pro oba postupy ne? protože když hledám na netu tak nacházím pouze jeden typ snímače ze 4-mi výstupy (číslo 6Q0 945 511) nebo existuje ještě jiný typ? EDIT: Hrabal jsem se v ETCE a pro moje auto taky uvádí jen jeden typ - 6Q0 945 511 (4 pin)
  4. Zdravíčko, Ve své stařešině mám radio Škoda MS 402. Rád poslouchám MP3 z telefonu a nyní používám takovou tu kazetu s 3,5 jackem abych nahradil absenci AUX vstupu. Ale občas to blbne protože si rádio myslí že došel pásek a přepne na druhou stranu čímž přeruší na chvíli hudbu (někdy to dělá co 20 sekund). Neví někdo jestli třeba v zadu na konektorech není někde nějaký vstup pro externí audio? Nebo jak jinak to propojit s telefonem. Díky Edit: Omlouvám se psal jsem to narychlo dík za doplnění a přeřazení
  5. Aha je to možné s tím vývozním typem protože jsem to auto koupil v Irsku kde bydlím.
  6. Zajímalo by mě jaký je rozdíl mezi motory 1.4 50kW ATZ a AQW oba splňují EURO 4. Jak sem zjistil ATZ bylo vyráběno od 11/99 - 07/00 a nástupce AQW od 08/00 - 03/03. Jinak verze AME (pouze EURO 2) od 08/99 - 04/03. Kdyby náhodou někdo věděl?
  7. Tak jsem to čerpadlo vyměnil za použité z vrakáče... bylo z fabie 2003 najeto jen 80tkm. bylo krásně bílé. To moje bylo úplně černé a hlavně hodně vrčelo když jsem otočil klíčkem. Tohle jde slyšet jen minimálně. Auto zase maká jak má. Tak to snad vydrží.
  8. To je pravda, ale já se tam koukal a myslím že to těsnění na tom čidle bylo špatné. Jinudy se tam snad voda ani dostávat nemůže
  9. Máš pravdu to nové s konektorem tam nejde zastrčit až do konce - narazí na ten břit který má snímat... :( (to bude zřejmě na tu novější verzi co už měla dva břity pod sebou. jinak tady jsou krasavci.. V tom případě já sháním tu starší verzi bez konektoru číslo 6Q1 423 291 nebo náhradu 6Q2 423 291. Nevíte kde sehnat nový? (Já vím že asi jen v origo Škoda servise ale to bude asi pálka). Z vrakáče už nechci ten mi vydržel jen 2 měsíce
  10. No.. já teda udělám pokusného králíka a zkusím ho tam dát... protože jsem to koupil z ebay a tam borec tvrdí že je to nová verze a pasuje i na ty starší Fabie 99-03 serva TRW. Potom napíšu jestli to maká nebo ne. Ta voda mě taky štve ale vůbec nechápu kde se tam bere.. ocenil bych kdyby to tady už někdo řešil.. vůbec nevím kde hledat chybu. Ale přece jen je to 13 let starý auto.. už mělo být dávno ve šrotu.. ale mně je ho líto motor maká super má najeto poctivých 122 tkm. tak se to snažím ještě nějak opravovat..
  11. Ahoj chlapáci, Prosím Vás. Mám Fabinu rv. 2000. Servo TRW. To zasra** čidlo natočení volantu už mi dvakrát měnili. A už to zase blbne.. Těď si ho chci vyměnit sám. Všiml jsem si že těch čidel na TRW je hodně typů. A hlavně i VAG čísel - staré je 6Q1 423 291 to jsem tam měl (nemá ještě konektor). Když jsem ho vytáhl tak vytekla i voda a čidlo i vnitřek byl narezavělý... nechápu kde se tam ta voda vzala???. Objednal jsem nové pro TRW to má ale již číslo 6Q0 423 445 a má konektor. Zítra ho tam šoupnu ► to nové už má ten tišťák zatavený v plastu. A taky nevím jak ho tam dát.. jde otočit o 180° tak nevím ale asi je to jedno.. co říkáte?
  12. Tak jsem to teda vyměnil no.. uff pro amatéra docela porod. Asi jsem to dělal zbytečně těžko... nevím. 1) Odpojit takovou tu tenkou tyčku nahoře (asi nějáký stabilizátor) 2) Odpojit čep řízení 3) Vyrazit tlumič 4) Jsem za to kolo rval až sem vyrval tu poloosu z vnějšího homo kloubu.
  13. Dobrý den, Chtěl bych se jen optat. Je složité tu manžetu vyměnit? A jestli se potom musí dělat geometrie kol. Děkuji za rady.
  14. Tak jo.. sehnal jsem konečně druhé čerpadlo... a auto zase jede. Teď už je mi to jasné - u nového čerpadla je na napájecích kontaktech odpor jen okolo 4Ω (u toho mojeho byl nekonečný odpor) a ty prostřední dva mění odpor podle hladiny benzínu v nádrži (něco mezi 50Ω-200Ω). Tak aspoň vím jak to funguje.
  15. Zdar hoši, Jen takový dotaz... Před měsícem jsem měnil palivový filtr (v prodejně mi dali jakýsi Comline EFF129 se zpětným ventilem - kolik "bar" má to jsem nezjistil ale podle stránky výrobce pasuje na můj motor) od té doby jsem najezdil okolo 1500km úplně v pohodě. Auto jelo normálně. No a teď stojím a palivové čerpadlo se odporoučelo. Mám podezření že za to může nesprávný filtr a bojím se.. když vyměním čerpadlo aby neodešlo zase. Vím že dělají 3 bar a 4 bar filtry. Ale tady jsem četl že kdosi tam dal 4 bar a rok už v pohodě jezdí tak nevím. Třeba to čerpadlo byla jen náhoda nebo ne...docela mě to štve. ____________________________________________________________________________ FABIA rv. 2000, 1.4MPI 50kW, ATZ
  16. Díky moc za rady. Zatím jsem proměřil kabel co k tomu čerpadlu vede a po zapnutí klíčku se tam na chvíli objeví 12V asi na 2 sekundy a pak to spadne na 3,4V a asi po 15 sekundách to klesne na nulu. To si myslím že je OK. Jinak jsem zatím ztroskotal na té černé matce - nemůžu ji povolit. Hadičky šly v pohodě vytáhnout ale zarazilo mě co z nich vytekl za sajrajt hnusný. Ale co až to vytáhnu? to se jako budu čučet potom rovnou do nádrže... mám strach že mi tam napadá bordel..
  17. A nevytahovali jste to někdo....už? Docela mě zajímá ten systém... Myslím jako až kde je benzín. A jak to vytáhnu abych si nějak nezasvinil nádrž. Myslím jako jak je to spojeno s nádrží.....
  18. Wow, Díky moc za rychlou odpověď . VAG jsem nezkoušel ale mám ho tak zkusím. No snad to půjde vytáhnout nějak lehce... já se bál že budu muset pod auto a vytahovat celou nádrž.
  19. Dobrý den, Chtěl bych poprosit o radu. Nechtělo se mi zakládat další téma tak to píšu sem. Dnes ráno jsem chtěl nastartovat ale už po otočení klíčkem mi bylo divné že nezabzučelo čerpadlo paliva jako vždy. No a samozřejmě jsem nenastartoval. Jestli to náhodou není tím že jsem asi před měsícem měnil palivový filtr se zpětným ventilem a u něho ani nebylo napsáno jestli to je 3 nebo 4 bar. No nic čerpadlo je asi K.O. (pojistku jsem kontroloval ta je OK).... Prosím vás ví někdo kde je to čerpadlo a jak ho vyndat? Co za nářadí je potřeba? Předem děkuji za rady. EDIT: Mám Fabii rv.2000, 1.4MPI 50kW, Motor ATZ
  20. Radost číst jak tu chválíte 1.4 MPI. Mám jednu taky rv. 2000. Je to motor ATZ takže tuším že EURO 4. Má najeto jen 122 000km. Motor maká perfektně. Jsem druhý majitel ale koupeno od souseda který ji měl novou takže km jsou pravé. Liju do toho polosyntetiku Castrol Magnatec 10W40 každý rok měním olej a filtry i když najedu ročně okolo 6 - 8 tisíc km. Spotřeba podle počítače je okolo 6.5 - 7.5 mimo město a 8 - 9 město. Sem zvědav jak dlouho vydrží. Přece jen je to 13náct let staré auto. Rozvody ještě nikdo neměnil a už docela chrastí ale kašlu na to zatím.
  21. Zdar, Taky se přidám. Moje stará hujda Fabie rv. 2000 1.4MPI 50kw, motor ATZ (najeto 121tkm), ale šlape perfektně... spotřeba podle palubního PC po městě 7,5-8,5l a na delších cestách 5,9-6,9l. Na takovýto starý šrot to není špatné.
×
×
  • Vytvořit nový...