Přejít na obsah

mal.jaroslav

Facebook Uživatel
  • Počet příspěvků

    115
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem mal.jaroslav

  1. Zdravím pánové. Už někdo donutil servis vyměnit inovované rozvody,nebo nějak odstranit jejich hlučnost po startu? Rve mě to každý ráno srdce a blíží se konec záruky.
  2. Olej měním po 15tis,změna absolutně žádná. Už jsem to vzdal. Udělá si to kdy chce, nemá to žádný rytmus. Byl jsem v několika servisech. Servis obdržel oběžník od Škodovky, že pokud to nedělá déle jak cca 10 vteřin není to problém tím pádem to nechtějí řešit. Mám najeto 55tis, za nedlouho mě čeká další výměna a konec záruky. Pokusím se to ještě vyreklamovat, ale nevěřím tomu. Použil jsem tři značky oleje na 15 tis a v tom to není. Každopádně brát olej od servisu jsou vyhozený peníze, je důležitý dodržet normu a olej koupit jinde a levněji.
  3. Omlouvám se za odbočení od tématu jednou větou v celém článku............
  4. Byl jsem zde asi jako největší fňukal co se týče hlučných rozvodů po startu a tím asi i zůstanu. Škoda prohlásila, že tento jev je běžný projev motoru-dobrá beru, už jsem se s tím smířil a pokud to nezačne dělat víc tak to už i možná řešit nebudu (mám 50tis a už se to nezhoršuje). Ale považuji za závadu neudržení tlaku v napínáku, který ho někdy udrží a někdy ne. Když by ho neudržel nikdy a dělalo to od samého začátku tak neřeknu ani popel. Nemluvě o dalších problémech jako neustále stojící voda ve dveřích, rozpadající se sportovní sedadlo řidiče (nezvládá moji váhu 105kg) Vše xkrát řešeno v servisu a žádný výsledek. Auto je to krásný auto, jede na svůj obsah jako čert. Ale tak jak ho mám rád tak i stejně ho za své nedostatky nenávidím.
  5. Vítej v klubu šrotujících rozvodů po startu. Aby jsi to nemusel v tomto fóru nějak náročně hledat tak ti udělám takové malé shrnutí. V mém případě: Začalo to dělat v 5tis km (dnes mám 40tis) a to i třeba po hodině stání, vždy náhodile (dnes spíše pravidlo). Servis několikrát řetěz měřil a jelikož není natažený tak dle výrobce je vše v pořádku. Můj názor: Hydraulický napínák v některých případech prostě neudrží tlak a po startu, než se řetez našponuje tak zarachotí. Řešení: Smiř se s tím..............,nebo vyměň rozvody 8500kč,ale nikdo ti nezaručí ,že to nezačne dělat znovu. Doporučení: Každopádne přejdi na výměnný interval oleje po 15tis.
  6. Já osobně bych se pokusil účastnit něčeho jako bylo jedno odpoledne loni tuším v září v MB. Čas je neuprosný
  7. Mam pocit, že tam bylo psáno 7-12 vteřin ,ale nebudu to tvrdit dokud to nebudu mít v ruce ,abych to mohl dokázat. Fakt je, že už jsem i v několika případech motor třeba po třech až pěti vteřinách ze strachu vypnul a znovu nastartoval. Teď otázka na Pawouk protože máš o tématech přehled- v několika případech, asi 4krat za dva roky se mě stalo, že se vše na přístrojovce rozsvítilo, rafičky vyletěly na doraz, přestalo jít servo,ale motor běžel nadále.Vše se dostalo do normálu jen prostě servo něšlo. Na diagnostice se nic neukázalo.
  8. Tak mám obavu,že už ten papír nemám. Ale až pojedu okolo Magnum car Vyškov tak si ho snad můžu vyžádat to snad nebude nic co by je mohlo obtěžovat.
  9. oneb 1t mě to dělá jen krátce po startu a vždy s jinou intenzitou,do 5tis km to nedělalo. Fakt je,že se to zatím nestupňuje. KubinoPv byl jsem ještě v Magnum car Vyškov a tam to bylo ještě lepší. Prý nemají čas,dostal jsem okopírovanej papír kde Škoda píše,že do asi 12ti vteřin po startu je hlučnost rozvodů normální a bylo hotovo. Asi na to nemám se doprošovat a neustále otravovat.
  10. Zvláštní........... já už jsem byl 4krát reklamovat šrotující rozvody (poslední reklamace 12/2014) a KubinoPv napíše,že nikdo X měsíců hlučnost rozvodů nereklamoval. Opět se stejným výsledkem: řetěz má hodnoty jaké má mít a nazdar. Teď začal prolínat olej pod horním plast. víčkem rozvodů a už radši dělám,že to nevidím.
  11. Když bude po startu rachotit vždy ta se s tím možná smířím. Ale pokud to někdy udělá,někdy ne a vždy s jinou intenzitou tak si budu stát i nadále,že je to závada. Pokud by se ten řetěz totiž ozval hned když jsem auto přebíral tak jsem ho tam nechal a nekoupil ho. A to proto, že mě prodejce přesvědčil o tom,že rachocení a následné roztržení rozvodu je vyřešeno.
  12. Já mám Rapid 1,2TSI 77Kw 6.2013 s novým-upraveným řetězem a od najetých 5tis km mě šrotuje řetěz po startu. Tím myslíš,že to není a nebude problém???
  13. Soused má Yeti 1,2tsi 77kW,šrotujemu to po startu jako prase a tvrdí,že mu to nic nedělá. Hold to třeba někdo neumí vnímat. oneb1t není to třeba i tvůj případ??? Ale pozor netvrdím,že nemůžeš být jedinec kterýmu to nedělá. Soused má na Yeti najeto 140tis,druhé rozvody a teď mu to nějak přestalo táhnout tak podezdřívají zborcení stěn výfuku tak jsem sám zvědav.
  14. Tak přidám zase nějaký poznatek po delší době i já. Teď jsem rozvody dá se říct téměř dva měsíce neslyšel tak jsem měl radost a to do včera a po dnešním dalším průzkumu mám co se týče mě jasno. V mém případě je to teda tak: Pokud odstavím zahřátý motor a staruji ráno tak je to v pořádku. Ale když autem popojedu za studena,následně ho nezahráté odstavím a nastartuji třeba za hodinu,nebo den tak na tutovku rozvody zašrotují,ale nikdy ne stejně intenzivně. Mám najeto 34tis interval 15tis, najeto po výměně 5tis, olejová náplň na krátký interval požadovaný výrobcem,olej TOP IOL nizozemský výrobce,olej filtr stříbrný když teda záleží na barvě
  15. Hmm......Tady to nějak ožilo. Až budete mít nějaký termín tak můžete počítat i s mojí účastí. Ale už nemám odvahu předhodit ani termín,ani místo. Snad budete někdo úspěšnější.
  16. Já dávám vopáčko Šrotuju ráno,večer,za studena,za tepla.Ať auto postavím z kopce,nebo do kopce.Výměna oleje,interval po 15tis. Prostě od 5tis.km to začalo a dnes 33tis šrotujeme stále.......... Tak jak tady chtěl někdo vrazit krumpáč do dveří,protože mu vrzají plasty tak to cítím podobně.Já bych ho jen směřoval do motorové části.
  17. Vodu ve dveřích jsem již řešil u prodejce.Nějak to upravují,vědí o tom. Já už jsem to vyřešil a voda zatím ve dveřích není.
  18. Včera jsem stál na parkovišti v Kroměříži kde stál starší Yeti. Přišla paní,naskočila,otočila klíčkem.............pánové mě ty rozvody vlastně vůbec nic nedělají proti tomu co se odehrálo. To byl mazec.Vypadalo to,že jí ten řetěz chce z toho motoru utéct.
  19. Omlouvám se za chybu,už jsem ji opravil.
  20. Mám obavu,že Morava je hluchá.Zdá se,že jeden z největších problémů je pro většinu se přesunout třeba 100 až 150km a další věc je časová náročnost. Teď budou mít srázek v Ml.Boleslav 14.19.2014 od 10h. Podle všeho to bude jen krátké s nějakou vyjížďkou,ale to by mohlo stačit.
  21. Já mám najeto 28tis a šrotuju z deseti startů dvakrát a intenzita je různá.Někdy jen zacvaká,ale většinou zašrotuje. V 16tis vyměněn olej za olej na krátký interval,šrotování na 2tis utichlo a pak to začalo zase. 3krát jsem to reklamoval,vždy se stejným výsledkem:Řetěž není natažený,šrotování po startu v mezích,vše O.K.
  22. Já bych s největší pravděpodobností taky přijel na otočku mrknout,ale 23.srpna se žením a následně na to odjíždím do Chorvatska tak by to muselo být mimo tento termín. Nemá někdo zájem dorazit teď o víkendu na tuning Vyškov?
  23. Hezkýýýýýý. Já jsem si vyvalil koleno tak jsem jel do prrrrr. Aspoň jsem vám tu pražskou flotilu nerozbil brněnskou registračkou Jinak díky,že nám někdo ukázal foto,ze srazu. Ale je to výzva pro sraz na Moravě,ukažmě Moravo jakou máme sílu Rapidů Viz. Moravský sraz Rapidů
  24. Zdravím kolegové. Jelikož sleduji,že domluvit se na nějaký sraz je náročný tak bych chtěl navrhnout následující. Protože většina z nás boxuje s časem včetně mě a může se urvat třeba jen na sobotní odpoledne a nemá cenu tím pádem plánovat nějaké velké akce tak navrhuji se sjet na jednom z pořádaných tuning srazů. Nejbližší je letiště Přerov 13.-14.6.2014 Další je letiště Vyškov 11.-12.7.2014 Pro ty co to neznají tak jako já do nedávna: Vstup je za jedno auto 0 kč,ale za každou osobu bývá 250kč kde obdržíte srazovou nálepku. O sobotním odpoledni je ještě nějaký program zaručen včetně volných sprintů do ukončení akce cca v 18h. Můžeme se sjet třeba někde nedaleko letiště do 13h,vjet společně na akci,nebo naopak se sejít tam a pak společně odjet na nějakou vyjížďku. Co na to říkáte? Jsem na tom časově celkem na štíra tak věřím že na tom jste přibližně stejně a třeba by vám to tak taky vyhovovalo,jen se prostě sjet a ukázat že síla Rapidu tady je. Na posledním srazu ve Vyškově jsem totiž za Rapidy byl pouze já.
×
×
  • Vytvořit nový...