Přejít na obsah

divebull

Uživatel
  • Počet příspěvků

    23
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem divebull

  1. Ostriky uz mam zadelane jen je nemam zapojene takze fotky z prace nebudou. Jsou to ty vysunovaci. Je to jednoduche. Sundas naraznik. Z rubu jsou na narazniku naznacene otvory, jsou to takove obdelniky s kulatymi rohy. Odvrtas vrtackou a zacistis. Ja to zacistoval takovou malou frezou co mam na vrtacku a vysledek je jak z vyroby. Pak uz zbyva jen ostrikovace prisroubovat na predem pripravena mista (ja to daval na RS naraznik a tam to drzi drzaky mlhovek), zacvaknout z venku krytky (predpoklad je mit je nalakovane - dodaval mi je nalakovane i s ostriky BadyS), natahnout hadicky k cerpadlu, namontovat naraznik a je hotovo. Prace cca. na 2 hodiny. Podotykam, ze jsem to montoval na Oct. II.
  2. Asi pred 2 mesice jsem se ptal v orig. servisu kolik by chteli jen za tu kabelaz s praci. Dily ze si dodam. Rekli mi ze okolo 4000,-, coz jim nedam. Behem 14 dnu to budu dodelavat na Oct. II sam. Menil jsem ale celou nadobku za vetsi (i s cidlem a druhym cerpadlem) protoze jsem dodelaval i ostriky svetel. Doporucuju sehnat si vetsi nadobku i s cidlem a druhym cerpadlem (ja za ni dal 900,-) a ostriky svetel (ty jsem mel za 800,-) a dodelat to cele. Je to vyhodne hlavne kvuli tomu, ze si udelate kabelaz pri jednom. Programoval jsem to pres HEX-CAN.
  3. Po namontování čidla do nádržky musíš natáhnot dráty do přístrojovky. Čidlo hladiny ostřiků je ve svorkovnici přístrojovky pin 30. Dál se musí (alespoň u oct. II to tak je) přes diagnostiku nastavit že čidlo je vestavěno.
  4. Ty jsi dal pryč ten držáček na parkovací lístky? Nikde ho tam nevidím...nebo je dobře schovaný. Jinak do tohohle místa jsem o ní taky uvažoval, ale nakonec to vyhrálo umístění doprostřed do kastlíku, je vidět i od spolujezdce.. navíc tady vlevo by asi byl velký problém, když by měly vystřelit hlavové bagy, byl bych nerad, když by mi měla navi urazit hlavu Jo, dal jsem ho pryc. Bylo mi ho lito, ale jinak to neslo. Premyslim ze ho dam az nahoru (ted na to neni cas, chystam se dodelani dynamickeho nastavovani xenonu). O tom kastliku jsem uvazoval pomerne dlouho, ten k tomu primo vybizi, ale u sloupku je navi niz, min mi prekazi ve vyhledu a lip se mi na to pri jizde "preostruje". Je to vec nazoru. Jinak pokud mas hlavove bagy, tak neni co resit, navi musi doprostred.
  5. TMC adapter u nas sezenes, ale Y-adapter se mi sehnat nepodarilo. Jeste u toho Y-adapteru bacha na na anteni konektory. Skodovka pouziva FAKRA a ne ISO. Na fotkach mam kabely jeste jednotlive, bez spojeni do jednoho samosmrstovaci buzirkou.
  6. Samozrejme funguje i bez zapnuti radia. Jeste k tem kabelum. Ja mam navigaci umistenou v leveho sloupku. Kabel od napajeni a od anteny mam svedeny okolo sloupku do mista pod deklem kde je pojistkova skrinka. Tam mam na pojistkovou skrinku napojenou zasuvku a do ni napajeni navigace. Mista je tam dost, zasuvka i smotane kabely se tam v pohode vejdou. Kabel od Y- slucovace je od radia vedeny pod spodnima deklama palubky. Takze ve vysledku je videt jenom cca 10 cm kabelu od navi ke sloupku. U tebe je to jeste jednodussi mel bys venku jen jeden kabel s USB a ne jako ja dva, napajeni a antena (ja je mam oba ve samosmrstovaci buzirce, takze to vypada jako jeden).
  7. Ale jo. Podivej se do shopu na www.gns-gmbh.com Nejdriv by si si musel koupit adapter s prijimacem TMC pro MIO A201 (polozka shopu 4037735101845) a potom tu antenu co u nej je nahradit Y-rozbocovacem (polozka shopu 4037735101685). Pak to pojede idealne. Blby je ze te sranda vyjde na 100 euracu bez postovnyho.
  8. Dělal jste to někdo komplet? Včetně ostřiků? Je tam nějaký problém? Já se na to v nejbližší době chystám. Díly už mám. Jen ta práce... Divebull
  9. Tak to mně podrž, mně přijde, že mám v balení ten "základní" držák, tam je zdířka na konektor a připojení TMC antény. V nabídce k MIU je ale právě i držák označený jako RDS-TMC, který je asi 3-4 x dražší (cca 1200,-). Ten má taky zdířku nebo ne? Pak se v tom má někdo vyznat..co že to tedy mám doma..v balení jsem měl i kablík-anténku Tak to máš teda kliku, máš TMC zdarma. Ale docela věřím tomu že to tak je. Já totiž MIO kupoval jako komplet s TMC + komplet mapy Evropy a v balení byly držáky dva, jeden s dírou na anténu (TMC) a jeden bez (bez TMC). To mě přjde taky trochu na hlavu, že tam nedali jenom jeden, ten s TMC. Samozřejmě mě to nevadí, ale v dnešní době kdy ti nedá nikdo nic zadarmo mě to přijde divný. Podle mě v tom mají bordel.
  10. A jak je to s origo držákem na MIO520. Ten, co je označený jako RDS-TMC..do toho se taky musí zapojovat ten kabel s přísavkou nebo už má přijímač přímo někde v sobě? Jinak TMC hlídá informaci jen v Praze, je to tak? U Mia C520 je prijimac v drzaku. Ten kabel s prisavkou je antena. Bez ni drzak prijima pouze opravdu silny signal, ktery temer nikde neni. Resenim jak nepouzivat tu hnusnou antenu s prisavkou je prave pouziti rozbocovace z autoanteny na strese (www.gns-gmbh.com). Signal je o hodne kvalitnejsi. TMC vysila po celem CR pomoci CR radiozurnalu a v Praze Reginy. Dopravní zprávy jsou samozrejme z cele republiky. Vcera odpoledne mi to napriklad hlasilo okolo stovky udalosti (tak 2/3 z toho Praha). Kdyz napriklad rano vyjedu z Ml. Boleslavi, tak se mi nactou zpravy z cele CR (zobrazuji se od te nejblizsi) a az kdyz prijedu do Prahy (kdyz to chyti Reginu) tak se nacte Praha. Jina otazka je aktualnost a presnost zprav. Divebull
  11. Ahoj, ja to mel pro MIO C520 a to ma prijimac TMC vestaveny v drzaku (pripojuje se pouze antena). JAk se tmc pripojuje u tveho modelu pres usb nevim. Podivej se na www.gns-gmbh.com snad tam neco najdes. Divebull
  12. No nikdo nic, tak sem si to nasel sam. Anteni konektory u Skoda radii do Octy II jsou FAKRA. Objednal sem si teda ten Y adapter z Nemecka, vysolil za nej s postovnym 60 euracu a zjistil ze je to to prd platny. Oproti dodavane TMC antene k MIU C520 (ktera se prichyti prisavkou na celni sklo) je kvalita signalu stejna. Sice se potom nemusi zadna extra antena do interieru davat, ale cekal jsem od pripojeni na antenu na strese prece jenom vic. Cestou z MB do prahy mi to chti TMC az na Cernem moste. Pritom CRO I Radiozurnal, ktery je nosicem signalu TMC hraje celou cestu v radiu kvalitne a bez problemu. Divebull Tak napotreti. Probem je vyreseny. Mio ma totiz jinak zapojeny 2,5mm jack od TMC anteny. Signal je u 4-poloveho jacku tam kde je normalne zem tzn. na prvni pozici zdola. Zem je u MIO na druhe pozici zdola. Stacilo tedy dat na Y adapter novy 2.5 mm jack, napajet spravne kabely a chodi to krasne. Z MB do Prahy skoro celou cestu plny TMC signal. Divebull
  13. Asi zalezi na kocarku. Ja tam nalozil kocarek, postylku, velkou tasku a jeste nejake misto zbyvalo. Divebull
  14. No nikdo nic, tak sem si to nasel sam. Anteni konektory u Skoda radii do Octy II jsou FAKRA. Objednal sem si teda ten Y adapter z Nemecka, vysolil za nej s postovnym 60 euracu a zjistil ze je to to prd platny. Oproti dodavane TMC antene k MIU C520 (ktera se prichyti prisavkou na celni sklo) je kvalita signalu stejna. Sice se potom nemusi zadna extra antena do interieru davat, ale cekal jsem od pripojeni na antenu na strese prece jenom vic. Cestou z MB do prahy mi to chti TMC az na Cernem moste. Pritom CRO I Radiozurnal, ktery je nosicem signalu TMC hraje celou cestu v radiu kvalitne a bez problemu. Divebull
  15. Pouzivate nekdo propojení anteny TMC od externi navigace na antenu radia? Pokud ano jake s tim mate zkusenost? Nase jsem dva odkazy na slucovac ktery to umoznuje: https://www.navigon.com/site/de/de/shop/con...6/universal/751 nebo https://www.navigon.com/site/de/de/shop/con...26/universal/49 kazdy ma ale jine konektory a ja nevim ktery by vyhovoval pro radio Audience. Dalsi vec, nevite jestli to nekdo neprodava v Cechach? Divebull
  16. tady to je: ftp.bulir.cz user: skoda.bulir.cz heslo: skodaforum
  17. Pokud by jste nekdo chtel navod k obsluze na Oct. II MR 2008 tak napiste. Vecer bych to poslal. Co jsem tak projizdel tak tam ale neni nic moc noveho mimo corner mlhovek a noveho motoru 1.8 118kW.
  18. Podle skodovackeho zpravodaje na letosni leto v novinkach v MR2008 nic takoveho nebude. Budou jen nove piktogramy na packach tempomatu a steracu. Co mam informace ze skodovky, tak se s tim ani nepocita do budoucna. Jinak v MR2008 pribude v nabidce 1.8 benzin 118kW a corner mlhovky (mimo RS a Scout). U Supa konci 2.5 TDi a bude 2.0 TDi. Pokud budu mit chvili, naskenuju ten clanek a hodim ho sem. Jinak dle mych neofic. informaci by mel novy Sup vyjet v breznu, pocita se snad i s kombikem. Kratky Sup by mel mit 5. dvere jako liftback Octavka ktere by se daly otevirat pripadne jen napul.
  19. pak ale musí mít přípravu na senzor a druhý čerpadlo i malá nádržka, pochybuju, že by mi to v servisu nějak dobastlovali JirikDC: tak tak, ale nevim, cemu se divis A tahali ti novou elektriku nebo je tam na to připraveny kabel??
  20. Vzhledem k tomu ze se dela okolo 1100 oktavek denne, tak se jich vyrobi urcite vic. Jinak facelift na OII bude pristi rok na podzim.
×
×
  • Vytvořit nový...