Přejít na obsah

Namor Rapsaj

Uživatel
  • Počet příspěvků

    88
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil Namor Rapsaj

  1. Mohl odejít čtecí kroužek (cívka) na čip v klíčku (ale to by měla svítit kontrolka imo). Ale rozhodně to taky nemá spojitost s baterkou. Jinak ta pojistka pro čerpadlo je tuším čislo 34 a  je to 10A pojistka . Taky může být v háji relé, jak říkám, moc možností. Třeba VAG COM pomůže odhalit chybu.  ;-) A jen ještě dodám, taky by bylo fajn vědět co máš za auto a jakej rok  :-)

  2. Potom na diagnostiku (VAG) . Takto se blbě odhaduje. Pokud odejde baterka (že je stará) pak se nemůže zablokovat imobilizér. Závada bude někde jinde. Ještě mě napadá prohlídnout všechny pojistky.

  3. Alarm nic neblokuje, alarm je alarm. Pokud něco blokuje, pak je to imobilizér. V tvém případě ale nejspíš odešlo podávací čerpadlo v nádrži. Změř si napětí na svorkách čerpadla při zapnutém klíčku (vpravo pod zadním sedadlem) a uvidíš sám.

  4. Já jsem jenom přehodil. Pokud to fungovalo předtím, pak to musí fungovat i teď. Prakticky mi to dělalo to samé. Vyčistil jsem ji, měsíc fungovala, pak začala házet falešný poplachy, při zamknutí jenom ťukla místo pípnutí a nakonec zmlkla úplně.

  5. Vyčistit nepomůže, je to třívrstvý plošňák. Možná ti to potom pojede měsíc nebo dva a stejně to budeš muset vyměnit. Vlastní zkušenost. ETKu bohužel nemám. Auto mám 1,6 TDI 4x4  CR rok 2011 a ta co jsem dal odkaz je pro víc ročníků, je to tam myslím vypsaný.

    VIN auta veřejně nikam nedávej, je to jak napsat svoje rodný číslo ;-)

  6. V 4. 3. 2018 na 22:08, mirekkrejci napsal:

    Ahoj, měl bych otázku, mám radio columbus (China) a v menu je přídavna funkce kontroly tlaku v pneu viz. foto. Mě by zajímalo zda po dokoupení senzoru do pneu viz. druhé foto (odkaz: https://www.pneumatiky.cz/info/povinna-kontrola-tlaku-v-pneumatikach-tpms.htm  začne radio ukazovat přesné hodnoty každého kola? Děkuji za jakoukoli radu.

    IMG_0892.JPG

    tpms.jpg

    Nebude fungovat. Musíš dokoupit něco takovýho https://es.aliexpress.com/item/TPMS-for-SilverStrong-Android-CAR-DVD-Car-Tire-Pressure-Monitoring-System-4-Sensors-Alarm-Tire-Temperature/32803916037.html?spm=a219c.10010108.1000014.2.503b21d706SQXu&gps-id=pcDetailBottomMoreOtherSeller&scm=1007.13338.108275.000000000000000&scm_id=1007.13338.108275.000000000000000&scm-url=1007.13338.108275.000000000000000&pvid=76d517f0-216b-45ca-b8dc-cbbd886b4287

    Nepíšeš co to má za operák, jestli WIN nebo Android, takže si najdi podle toho.

  7. Dobrý den pánové, někdo kdo by mi dodělal tlačítko TPM, pokud možno Brno a okolí ? Nakodované mám, ale nechce se mi mazat přes VCDS. Nebo pokud by to někdo dokázal dostat do Maxidotu :w00t1: .  Rok výroby 9/2011 . Číslo budíků sem si zapoměl ofotit a teď jsem půjčil káblík synovi :wallbash:

  8. Mám to včetně usměrňovače vzduchu v sání (ucpávky). Nejsem odborník a věřím i tomu, že bez toho usměrňovače vzduchu tam nějaké vířivé proudy jsou, na druhou stranu ten usměrňovač prakticky snižuje i množství nasávaného vzduchu aspoň podle mě.  A předjíždění s tímto motorem taky nic moc. Zlatá rotačka :-)  sice měla jen 66 kw ale akcelerace proti této 77 úplně jiná (lepší) .

  9. Abych to trošku osvětlil. Koupil jsem si ji teď nedávno protože mi umřela moje Okta 1,9 TDI 66 z roku 1999. Jenže jsem ji koupil s již přehrátým softem kvůli diselgate. Nelíbí se mi na ní regenerace filtru která s tímto softem probíhá každých 150 Km . Kroutící moment asi taky nebude úplně to pravé ořechové, už se mi jednou stalo že jsem při rozjezdu na křižovatce chcípl :-( a na to u nafty opravdu nejsem zvyklý. Nejsem žádný začátečník, jezdím od svých osmnácti a je mi mimochodem 54 , takže ten čip ani nepotřebuji kvůli blbnutí, to už mě přešlo, ale nějakou rezervu člověk potřebuje na předjíždění. Deset tisíc za čip je opravdu hodně, na druhou stranu mám dát "nalejvákům" čtyři nebo šest tisíc za zničení motoru ? To si radši našetřím a investuji do někoho kdo opravdu umí. A co se týká nějaké záruky tak to neřeším . Auto nemá servisku a dohadovat se ve škodovce nebudu. Každopádně děkuji všem kdo poradí a poradily.  

  10. Já si to tak trošku myslel, ale radši se obracím na zkušenější ;-)  Tak si asi udělám výlet do Ostravy, respektive k Ostravě . Myslíš tyhle ? Zdeněk Hájek,  Český Těšín

  11. Dobrý den chlapci,

    co všechno je třeba vyměnit současně s víkem ? Nejlépe kody výrobku. A je tady někdo šikovný z Brna nebo okolí kdo by byl ochotný to udělat ? Servisu už nevěřím :-( 

    Škoda octavie 1,6 TDI CR 4x4   r.v. 2011

    Děkuji všem za odpověď

  12. Tak ja sem vycistil packu, opravil motorek dle navodu, zkontroloval kostrici bod i kabely v patych dverich a problem stale pretrvava. Hlavne kdyz je vedro. V zime to nezlobilo vubec. Zkusim ted jezdit nejakou dobu bez tapecu v 5. dverich, tak mozna nebude v prostoru u motorku pri stani na slunci tak vysoka teplota.

    Mate jeste nekdo nejaky tip? Me uz napada jen vymena motorku, ale ten stoji docela dost. To uz bych se asi spis smiril s tim ze v lete sterac vyradim z provozu.

    Asi pozdě, ale třeba pomůže někomu druhému. V tvém případě nejde o závadu v motorku, ale o závaduv přepínači (páčce)

  13. Nevíte někdo jak zjistím jestli je grafická karta v pytli? Začala mi sekat grafika když pustím film tak se seká obraz i zvuk? Nerad bych koupil novou a zjistil že to je něčím jiným díky za rady

    Pokud by to dělalo jen z CD a DVD tak je pravděpodobně přeplá do čtení PIO. Ve správci odebrat zařízení a restart PC, pak by to mělo jet OK. Pokud to dělá i ze souboru, pak jsi domršil okna tou přeinstalací. Grafika je podle mne v poho. Na obrázku je vidět i vytížení CPU a 2% opravdu nic není. Pokud to dělá jen u filmů taky by to mohlo být tím, že jsi si tam nainstaloval kodeky co stojí za houby. Opravdu by to chtělo nějaký výpis diagnostického programu. ;)

  14. Už to stálo v garáži u topení - jedna noc cca do 10°C nad nulou, další noc v garáži dokonce do cca 20°C. Ráno po zahřátí ty samý příznaky. DLoho tam přes 100 nebyla na horu to leze rychle a zastavil jsem do 20sec po tom co to začlo řvát, že zkontrolovat kapalinu. Dohromady bych řek že ani ne minutu od 90°c.

    Jel jsem na mladou bouli z prahy holešovic - to je tak půl až tři čtvrtě hodiny.(dojel jsem tak 30km před bouli) A cca hodinu před tím jsem s tím jezdil 40min po praze (to ještě bez problémů, topilo atd.) Zahřát to nechávám poctivě.. Když to tak píšeš tak vlastě to mohlo zamrznout ze začátku a pak se ukroutit vrtulka až na tý dálnici..(jestli to bude vrtulkou. Pumpa de ven zejrta večer, tak se uvidí)

    Jak jsem ti psal, na 99,9% je v háji vodní pumpa a rozhodně bych s tím osobně moc nejezdil. Kdo ti dělal rozvody bez vodní pumpy? Pokud vyměnil jen rozvoďák tak je to dobrej amatér. lol

×
×
  • Vytvořit nový...