Přejít na obsah

ako dlho sa Vam zohrieva diesel?

ondriso

Doporučené příspěvky

Nechytlo v jakém smyslu?

Točil startér?

Mohla Ti i zmrznout nafta (zparafinovat v palivovém filtru)....

Nafta asi nezamrzla,protože jsem po neuspěšném startu na autobaterii nastartoval přes startovací vozík úplně v pohodě.Tak asi ta baterie.Ještě to vyzkouším v dalším mrazu a pak uvidím.Když tak koupím novou baterii,snad to pomůže. Když ne,tak to budu muset řešit asi přes servis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máme Audi A3 2.0 TDI, motor se zahřívá opravdu hodně dlouho, po cca 20 km na 90 stupnich. Žádné vytáčení, pěkně kolem 2000 otacek za minutu. Co si vzpomínám, jeden šulda zahříval motor způsobem, že hned po nastartování a rozjetí se to pěkně točil do červeného, pozn. motor /1.9 TDI 66 kW, kupodivu žije dodnes/, motoru mi bylo fakt líto. Zase fakt, že měl v autě celkem rychle teplo :-D Hlavně auto po něm nekoupit :-D

Odkaz ke komentáři

Co se tyce motoru, tak ten se mi do 10km neohreje. Protoze tam ma dlouhy tahly kopec dolu, tak nez sjedu dolu, tak jsem zase klidne na 50.

Co se tyce tepleho vzduchu v kabine, tak to je lepsi, protoze to zajistuje PTC. Pro auta stredoevropska a severnejsi jsou klimatizace vybaveny elektrickym pridavnym topenim (neni to westbaco). Ti co si dovezli auta z jiznich kraju maji smulu. Ale nekde ve formu je nekdo kdo to umi dodelat, ale uz nevim kdo. :) Na diagnostice se to tvari jako zarizeni 7D. Nebo v motorovych pojistkach na boku je pojistka 100A zhruba uprostred.

Jak to funguje? Jednoduse, pokud mate manual, tak musite mit nastavenou teplotu na MAX. Potom je topeni zaple a bere zhruba 80A (700-1000W). Pokud mate klimatronic, tak musite mit vypnute ECON. (Ja stary setrilek jsem setril kompresor a tak zbytecne mrznul).

Co se tyce zakryti masky, tak pro OI to taky pouzivam a je to skvele. Na OII jsem si to zatim netroufnul dat, kvuli tomu, ze OII ma intecooler pred chladicem a ne jak OI v pravem blatniku. Takze pri delsi jizde Vam to nemusi chladit a jde Vam zbytecne teply vzduch do sani. A jeste k tomu se bude ohrivat intercooler od chladice a nedej boze aby se zapnuly vetraky.

Odkaz ke komentáři

to 'Petr Kr':

Bůh dal a větráky se zapnuly :p

Vloni při jízdě po dálnici (asi 150km/h) mírně stoupla teplota a větráky se zapnuly.

Nic se nestalo.

Co se PTC týče tak ovládání naplno nemusím dávat a funguje mi to (při nastaveném standartu asi 21°C na Climaticu).

Co tímto zakrytím mohu pohnojit?:

post-33603-0-78282900-1292941456_thumb.j

Důkazy:

post-33603-0-80654000-1292941475_thumb.j

post-33603-0-64182200-1292941492_thumb.j

Chvilku (asi 5min.) to brblalo před garáží než jsem vymetl sníh. ;)

EDIT: překlep

Editováno: , autor: Dodo-Kolín
Odkaz ke komentáři

Provadej jsem nasledujici test:

Auto stalo venku , bylo -5. Pripojil jsem diag. na zarizeni 7D(PTC) s merici skupinou 1. Coz je Topim/Netopim, Volty, Ampery, Vykon (W).

Kdyz byl ECON zaply, tak PTC bylo vyply, a naopak. Testoval jsem to tak 2-3 min. Tak mozna pri zaplem ECONu se klima rozhodne pozdeji, ze to neutahne bez nej, a zapne PTC. Fakt nevim. Ale ted to delam tak, ze vypnu ECON a az si vsimu ze se pohne rafika teploty, tak to zapnu.

Já teda nevim, mě se zdá, že to funguje i s aktivním ECON. Ještě zkusím s vypnutým econ, jestli to nebude rychlejší.

Editováno: , autor: Petr Kr
Odkaz ke komentáři

Nic se nepokazi, jen je o nepoznatelne trochu nizsi vykon, ale zato teplo :)

Jinak to s tim climaticem jsem nekde cetl., ale pravdou je ze podle schematu to zapina ridici jednotka topeni.

to 'Petr Kr':

Bůh dal a větráky se zapnuly :p

Vloni při jízdě po dálnici (asi 150km/h) mírně stoupla teplota a větráky se zapnuly.

Nic se nestalo.

Co se PTC týče tak ovládání naplno nemusím dávat a funguje mi to (při nastaveném standartu asi 21°C na Climaticu).

Co tímto zakrytím mohu pohnojit?:

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...