Publikováno Leden 12, 201114 r Zdravim. Mám Fábku 1,2 prerobenú na plyn (BRC) z roku 2005, najazdene 140 000 km. Kupil som ju pred rokom a pol, servisna knizka nie je... V posledom čase sa mi stáva, že hned po štarte, ked sa rozbieham na dvojke alebo trojke, mi auto začne "trhať". Mám stlačený plynovy pedal, chvílu to ťahá, potom chvilu netahá a auto spomali, potom to zaberie a potom zase nie.. Riešim to tak, že zastavim. Vypnem motor. Znovu naštartujem a všetko je v pohode. potom odjazdím aj 300 km a pohoda. medzitým mozem na kratko zastavit, vypnut motor , odbehnut do obchodu a znovu naštartovať, funguje to bez problemu. Problém sa opakuje až na další den, pri nasledujúcej jazde. Akoby to blblo len pri studenom motore. Problém je ešte, že po naštartovani mi na volnobehu auto trase, akoby islo na 2 valce z troch.. Pri zahriatom motore mi volnobeh nepripada nejaky mimoriadne zvlastny... Moje auto je prerobene tak, že vždy startuje na benzin, a ked sa "zahreje" tak sa prepina na plyn. Tak si myslim, či tá chyba nie je v benzine, ale stalo sa mi to cukanie už jeden alebo dva krat aj na plyne. Okrem toho mi svieti permanentne zlta kontrolka motora a toto blbnutie sa mi začalo objavovat potom, čo sa mi začala objavovat tato kontrolka. Ale možno to spolu nesúvisí.... bol som s tym u mechanika , vymenil sviecky, plynovy filter, napojil to na diagnostiku ( udajne nejaka chyba na 1 valci), hral sa s cievkou ..... a výsledok bol nijaky. nic to nepomohlo a ani nevie cim to moze byt... Stale mi to po štarte cuka.. Tak fakt neviem co by to mohlo byt. Čital som tu u podpalených ventiloch, dufam ze te nebude ono.... Diky moc za radu...
Leden 12, 201114 r Ano u vice HTP jsem se stim setkal a neni to ani civkou a ani svickou. Muzes na zkousku prehodit civku za 3. Jinak stim rannim startem to budes miti tak zle, ze budes muset nechat dokuckat ke chcipnuti a az druhy start bude dobry. A nebo nejlepe me napis SZ. Nejsi prvni ani posledni kdo ma tento problem,spise se o tom nehovori nebo se to bere jako vlastnost auta na LPG a to i kdyz mas ranni starty na benal.
Leden 12, 201114 r Autor Dakujem za odpoved. Znamena to teda, ze sa nemam nejak zvlast kvoli tomu cukaniu znepokojovat? Nerad by som niečo zanedbal. P.S. Omluvam sa, že sa hlupo pýtam, ale čo znamena skratka SZ? Upraveno Leden 12, 201114 r od Malta citace předchozího příspěvku. Citace smazána.
Leden 12, 201114 r když odpovídáš na předchozí příspěvek, použij to zelené tlačítko dole "přidat odpověď". Šedé tlačítko "odpovědět s citací" se používá, pokud chceš odpovědět na příspěvek někoho, který se nachází buď na jiné stránce vlákna, nebo je ob několik příspěvků výše (není od věci si přečíst pravidla fóra, zas tak dlouhá nejsou). no a SZ znamená Soukromá Zpráva. Napsat SZ konkrétnímu uživateli můžeš po kliknutí na obálku pod jeho Nickem, tedy jak je příspěvek konkrétního uživatele, tak vlevo je jméno uživatele, pod ním tam někdo (všichni ne) má obrázek (avatar) a pod ním je ta ikonka obálečky. Upraveno Leden 12, 201114 r od Malta
Leden 12, 201114 r A pán "malta" možem sa spytať čo to je "vlakno"? Pro pána ze slovenska s Fábií a BRC. Vzhledem k tomu že máte V3, máte určitě SQ zařízení. Bylo by fajn prokontrolovat diagnostiku motoru "proč vlastně svítí ta kontrolka oranžová", co je zapsáno v paměti závad benz ŘJ, zkontrolovat systém LPG a jeho nastavení. Na druhou stranu můžete zkusit 2-3 dny jezdit v kuse na benzín a po 2-3dnech jízdy ráno podrobit Vaši Fábii testu, jestli se starty zlepšili. Pokud nezlepšili, jedná se nejspíše o závadu na motoru. Pokud stary či problémy uplně vymizeli, jedná se nejpravděpodobněj o závadu v systému LPG. Taky sem ne tak dávno řešil jednu 12ventilovou 3válckovou Fabii s podobnými příznaky. Nicméně musím podotknout, že v tomto případě problém nebyl v plynovém systému. Nicméně taky nevím, jestli se problém tohoto auta našel, případně čím to bylo. Jenom tak baj-oko z prevence radím, vyměnit palivový filtr (benzínový) a k tomu natankovat nový benzín a starý benzín vypustit.
Leden 12, 201114 r tak kua ja som o tej obalke pod nickom nevedel a to som tu uz skoro dva mesiace co som sa ja naspekuloval ked som chcel niekedy poslat sukromnu spravu u nas je to SS tak ako cez vojnu aj moja fabia ide na benzin len na 3valce a svieti kontrolka ale ked sa prepne na plyn tak je po problemoch ale nemam cas zistit preco je to tak a okrem toho aj tak furt jazdi na plyn
Leden 14, 201114 r Autor Dakujem vsetkym za rady. . Auto som prepol na benzin a bol som u mechanika a nechal si tu zltu kontrolku (motora) vymazatuz. Teraz už 2 dni jazdim na benzin, a kontrolka mi nesvieti. jupiii Bohuzial trhanie po studenom starte pokračuje. .. . Budem sa drzat vasich rad. Vyjazdim stary benzin a uvidm, ci to blbne aj na novom. Potom necham vycistit skrtiacu klapku a skusim prehodit cievky, tak ako mi radil Octavka. Dufam, ze nieco zaberie..
Leden 14, 201114 r richarde nezabudni vymenit palivovy teda benzinovy filter. inak tvoja snaha moze vist nazmar
Květen 29, 201213 r Mam fabku 1.4 mpi (50kw) sekvent D.T. Gas system. Hned po prestavbe bolo vsetko O.K. potom ako tebe mi studene starty zacali strasne cukat (doslova som nesiel ale podskakoval ako blondina na prvej jazde v autoskole, alebo mi to rovno zdochlo) sposobovoalo to prilis skore prepnutie na LPG, riesil som to tak ze hned po nastartovani som si zapol benzin a prepol som na lpg az ked sa mi pohla rucicka teplomeru. Auto sice neskaskaclo ale skblo pri prepnuti, a poriadne, divim sa ze mam vsetky zuby este. Ked bola fabka na kotrole po 2000 km tak som im to povedal, nieco tam ponastavovali a zmenili mi spinacie otacky na LPG na 2000 rpm. Auto uz neprepina na LPG hned po starte, ale caka dokym sa motor trocha zohreje (tak do 1 km), potom cvakne nadrz a ked vyskocia otacky na 2000 tak prepne na plyn. Neskacam ani sa nebojim ze tak sklbne ze mi vystreli airbag, ale stale je citit trhnutie, nieje to uz take hrozne ale. Neviem ci to este budem nejako riesit, zislo by sa poradit ci masirovat firmu co mi to spravila. Este taky dotaz, ze skusal som to aj teraz manualne (pockat dokym sa motor zohreje viac a potom zapnut lpg) ale trhne to aj tak. Moj osobny pocit este je ze je to trocha lepsie ako som vymenil benzin v nadrzi (mal uz skoro 2 mesiace)
Květen 29, 201213 r Proboha, co vlastně řešíš....u Vás na Slovensku neexistují záruky??? jen tam zajeď a ať to naladí, taky se mi sem tam objeví problémové auto, musí se třeba i 5x doladit, prostě to tak je, bohužel.....pořád se divím, necháš si udělat auto, dáš za ně peníze a pak to řešíš tady, místo s firmou, co ti to dělala...
Květen 29, 201213 r No ochota firmy sice neni zla, ale niekedy sa tvaria ze co tam zase chcem. Hlavne ked tam volam koli papierom, 27meho marca mi namontovali LPG a doteraz to nemam v technicaku. A za minule nastavenie si vypytali 20 eur preto vaham ci im to vobec povedat. Penazi uz moc nemam
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.