Publikováno Únor 7, 201114 r zdravím Vás páni, neviem to nijak vygoogliť ale skrátka..: mám fabču r.v. 2002, motor 1.4 16v 74kW a už dlhšiu dobu mi svieti kontrolka výfuku (fotku som našiel na nete, je to z berlinga myslím, ale veď kontrolka tá istá, jediná žltá..) bol som s tým aj v servise, tam to vyhodilo spätné vedenie výfukových plynov a cez VAG mi to vymazali, chvíľu to nesvietilo ale začalo to zas.. motor sa správa v pohode, štartuje, ťahá, spotreba OK tak to nejak viac neriešim, podozrievam to na EGR ventil.. síce sem-tam (raz za týždeň-dva) mám nekľudný voľnobeh (skáče cca od 800 do 1100ot) ale ináč nemám pocit že by bol dáky väčší problém keď kontrolku neriešim.. dnes som menil parkovačku a pri tom som si všimol túto hadičku asi to nie je veľmi dobre vidieť, ale ide niekde spod baterky (alebo je tam vzducháč) a nejde nikam.. našiel som asi 4diery kam úplne dobre pasuje ale to je zadná strana reflektora a neviem čo by tam mohlo ísť.. tým pádom ma zaujíma: - má to nejaký súvis s mojou kontrolkou? - kam tá hadička ide? - čo to vlastne je? vopred díky Upraveno Únor 7, 201114 r od shushen
Únor 13, 201114 r ahoj, jak se tak koukám tak ta hadička bude na odtok vody od boxu baterky jinak ohledně kontrolky v první řadě vyčistit ERG + tu trubku ( několikrát to tu je popsáno) jo a ta hadička vede k nárazníku pod nosník Upraveno Únor 13, 201114 r od Majký
Únor 13, 201114 r hadička na 100% dotok vody...vede od spodné části boxu na baterku směrem k výztuze nárazníku..jestli jsi jí vytáhl, tak jí rovnou profoukní, někdy bývá ucpaná
Únor 16, 201114 r ahojte kluci, mam taky problem a nechcem zbytocne zakladat novu temu...z EGR ventilu z pravej strany mi ide taka hadicka(podoba sa to bovdenu brzdoveho lanka na bicykli-ma to priblizne taku velkost) a na jej konci je plastovy kruzek priblizne jak 1EURO...je tam 1maly otvor z tej hadicky a dva malinke, akoby na sondu alebo co.....vedie to ku skrtiacej klapke, tu som dal dole ale nikde neni konektor na toto pripojenie...neviete niekto naco je ta hadicka z egr ventilu???moze byt tak 2-3mm hruba...mam taky pocit ze ku skrtiacej klapke ani nedosiahne....svieti mi kontrolka vyfukovych plynov...neviem co to je, dik za rady...
Únor 17, 201114 r ahojte kluci, mam taky problem a nechcem zbytocne zakladat novu temu...z EGR ventilu z pravej strany mi ide taka hadicka(podoba sa to bovdenu brzdoveho lanka na bicykli-ma to priblizne taku velkost) a na jej konci je plastovy kruzek priblizne jak 1EURO...je tam 1maly otvor z tej hadicky a dva malinke, akoby na sondu alebo co.....vedie to ku skrtiacej klapke, tu som dal dole ale nikde neni konektor na toto pripojenie...neviete niekto naco je ta hadicka z egr ventilu???moze byt tak 2-3mm hruba...mam taky pocit ze ku skrtiacej klapke ani nedosiahne....svieti mi kontrolka vyfukovych plynov...neviem co to je, dik za rady... Je to hadička s filtrem, nevím teda přesně na co to je, ale nikam se to nepřipojuje. Nejspíš máš na mysli asi toto
Únor 17, 201114 r jojo to je ono diki moc, dneska sem kukal kamaradovi, ma to iste, akurat na gumicke dlhej asi 4 cm...je to filter, myslim, ze tade egr ventil nasava nejaky vzduch, aby sa zmiesal s tymi spalinami a lepsie isiel do klapky alebo co...ked som cital tie prispevky, tak ked to ucpal, hlasil maly prietok nasavaneho vzduchu a ked to dal dole zase velky prietok...ale akurat sa mi nelubi, ze to tam volne pobehuje po motore....skusim to o nieco pripnut, trebars ku kablom s elektrikou alebo o nejaku hadicu, nech to tam neni len tak pohodene.... diki moc za postreh a odpoved, moc si mi pomohol. zdarec
Únor 18, 201114 r Na uchycení té hadičky je tam takové vodítko ve tvau U, do kterého se ta hadička shora nacvakne.
Únor 18, 201114 r jj, je to tesne pri skrtiacej klapke na sacom potrubi...ale mam pocit ze je to nejake roztahnute a nechce to tam moc drzat, ale dal sem to tam :-)
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.