libero Vloženo 19. Duben 2012 Sdílet Vloženo 19. Duben 2012 NIE..po výmene stabilizačných tyčiek nemusíš robiť geometriu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Molnár Vloženo 20. Duben 2012 Sdílet Vloženo 20. Duben 2012 (editace) Super díky! Ještě by bylo super, kdyby se našel někdo šikovný v Moravskoslezskem kraji Do škodovky s tím nepojedu, sám bych to zmáknul asi jen kdybych měl pořádný zvedák. Nemá někdo zkušenosti s výměnou těch tyček stabilizátorů? Editováno: 22. Duben 2012, autor: žralok citace předchozího příspěvku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 20. Duben 2012 Sdílet Vloženo 20. Duben 2012 veď to sú len 2 matky na 18ku kľúč na každej strane..tam nie je čo zložité riešiť Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Molnár Vloženo 21. Duben 2012 Sdílet Vloženo 21. Duben 2012 (editace) Takže stačí sundat kolo? Editováno: 22. Duben 2012, autor: žralok citace předchozího příspěvku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Molnár Vloženo 25. Duben 2012 Sdílet Vloženo 25. Duben 2012 Tak tyčky stabilizátoru objednané a o víkendu to budu měnit. Tak pak pisnu jak to šlo.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Molnár Vloženo 30. Duben 2012 Sdílet Vloženo 30. Duben 2012 Tak a je po klepání. Sice mi to dalo trochu zabrat, ale tyčky jsou vyměněné.. Teď si až můžu vychutnat na plno kvalitu podvozku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dalas Vloženo 12. Květen 2012 Sdílet Vloženo 12. Květen 2012 Tak ja uz mam v ramci garance komplet novy stabilizator, tycky, horni ulozeni tlumicu a jelikoz se jim pri montazi utrhnul sroub na spodnim kulaku, tak i ten je danej novej, a stejne pri jizde po kocicich hlavach do rychlosti 30km/h se ozyva klepani, takovy divne duty, neni kovovy, ozyva se nejvice po ranu, kdyz je vsechno studeny, zbyva uz jenom rizeni, tlumice nebo spojovacky, gumy v ramenou potrhany nejsou, tak nevim, jakym smerem se ubirat, uz mi to docela zmaha, auto ma 95t km, bohuzel mam na leto 18" kola a ty tomu asi davaj na prdel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sjakub Vloženo 8. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2012 (editace) Při přejezdu příčných prahů, zvláště teď, když je chladno, se od přední nápravy (asi) ozývá vrzavý hluk. Když přejedu opravdu šetrně, tak nic. Auto (OII 1.8 TSI)má 35 tkm. Nemáte s tím zkušenosti, řešit to? Editováno: 8. Listopad 2012, autor: sjakub Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 8. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2012 Tady je ale Sup II. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 12. Listopad 2012 Autor Sdílet Vloženo 12. Listopad 2012 Já bych nebyl zase tak nekompomisní. Podvozek OII a SII takřka jedno jsou. Takže to co je popsáno v tomto foru může pomoci i majiteli Oktávky. Takže konkrétně v mém případě pomohlo vyměnt na přední nápravě přední silentbloky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sjakub Vloženo 13. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2012 Omlouvám se za přehlédnutí sekce. Martine, děkuji. Pokud je auto v záruce, budu to platit (a kolik)? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 13. Listopad 2012 Autor Sdílet Vloženo 13. Listopad 2012 sjakub: jestli je auto v záruce, tak by to měli vyměnit v rámci té záruky zdarma - pakliže to je stejný problém. Mě to vyměnili na záruku po třech a půl letech. (záruku jsem měl prodlouženou na 4 roky) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sjakub Vloženo 13. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2012 Jj, mám to ještě cca 2,5 roku v záruce, tak to ještě chvíli budu sledovat a asi to tam hodím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrKV Vloženo 3. Duben 2013 Sdílet Vloženo 3. Duben 2013 Správný odkaz, ANO to jsou původci vrzání Taky me to tam vrze,hlavne ted,kdyz je porad chladno a sucho.Kdyz je mokro tak je ticho..Ale vrze mi to i zezadu.Tam by to mohlo delat co?Uvedene dily jsou z predni napravy.Ty bych pripadne zkusil vymenit.Ale co na te zadni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GeorgeTDi Vloženo 4. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2013 Zdravím, mám problém na svém superbu 103kw. Klepalo to při přejezdu nerovností. Zjištěny volnější čepy na pravé tyčce stabilizátoru. Ale klepání tam pořád je. Nejvíce za studena a při přejezdu retardéru nebo takovýho toho nájezdu pro přechod. Někdy i při propružení na velkém hupu (hlavně za studena). Zvenku to moc slyšet není,ale když vypnu radio a topení tak je slyšet jakoby z prostředka z podbalubky kovové klepání, někdy i jakoby od misek tlumičů. Tlumiče ale při otáčení kol nelupou. Měnili mi nápravnici v rámci reklamace vibrací kol na dálnici (52 000km). Chystám se v pátek na výměnu předních a zadních silentbloků na ramenou. Je možný, že něco nedotáhli na té nápravnici? Nebo jsem někde četl, že to dělalo řízení nebo čepy řízení. Při pohledu na silentbloky ale žádný jiný už nevypadaly zle. Auto má najeto 66 000. Měli by být po výměně nápravnice nové ramena, zadní silentbloky a nápravnice (takže ujeto na nich ani ne 14 000km) Díky za Vaše tipy. Jirka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrKV Vloženo 5. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2013 U mne uplne na stejnych mistech,retardery,najezdy na prechod pro chodce apod.Pri zhoupnuti,nebo pri najeti na retarder stale takove vrzani,ted jak uz je chladno vice slyset..Podvozek pri kontrole nikde zadna vule,najeto 130tkm. Puvodce vrzani uz tu nekdo vyse uvadel,jestli je to stejne tezko rict. Jaky mas rok? Rikali,ze se naprava,nebo spis material nejak pozdeji menil.A asi se setrilo..Ale na vymenu silentbloku se mi zda mas moc malo km.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 5. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2013 skúste odšróbovať tie tri matice čo držia rameno k tehlici... tu http://forum.skodahome.cz/topic/103472-vrzani-od-predni-napravy/?p=1615108 pozícia 9 na obrázku....a zakývajte tým ramenom hore-dolu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GeorgeTDi Vloženo 5. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2013 PetrKV: Auto je z října 2010. Kolega Klásek z vw-clubu mi říkal že to je bolest octávek a superbů, právě ten přední silentblok ramene. Že to buďto vrže nebo mlátí. Nevím jestli když mi měnili tu nápravnici, tak dali i ty přední silentbloky nový. Zítra jedu k mechanikovi který to proklepne. Včera jsem ho svezl po pár retardérech a uznal že tam něco mlátí. Také se diví , že to dělá, když to má jen 66 tis. km Koupil jsem na škoda díly jak přední tak i ty zadní silentbloky jako prvovýrobu a je na nich napsáno Anvis, tak snad to bude ok. Libero: Díky za radu, zítra jsme to měli v plánu zkusit takto. Bylo mi to razeno i kamarádem, že silentbloky můžou vypadat ok, ale když se to sundá z toho čepu tak pak to dělá divy. Doufám, že na to zítra přijdou. Teď když si vypnu radio tak to zevnitř bouchá docela poctivě, ale s najetými km to je míň a míň, takže asi nějaká guma, která když se prohřeje tak pak je to lepší. Ještě jsem přemýšlel o tom stabilizátoru, těch gumách. Jestli to nemůže dělat to. Díky moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan1570 Vloženo 6. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2013 Také mi to vrzalo a mlátilo. Dali jsme nové uložení tlumičů a nyní šepot květin. SII 2009, naj. 205 tis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GeorgeTDi Vloženo 6. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2013 Tak je po výměně předních silentbloků ramen a je zdá se snad klid. Nechci to zakřiknout. Ale je zajímavé že silentbloky jsou z roku 2012, takže v březnu měněný s nápravnicí a vydrželi tedy jen 12 000km, což je dost mrzuté. Časy octavie 1 a trojkových a čtyřkových golfů se už asi kvalitativně nevrátí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 6. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2013 Ještě jsem přemýšlel o tom stabilizátoru, těch gumách. Jestli to nemůže dělat to. myslím,že nie.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrKV Vloženo 19. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2013 Tak je po výměně předních silentbloků ramen a je zdá se snad klid. Nechci to zakřiknout. Ale je zajímavé že silentbloky jsou z roku 2012, takže v březnu měněný s nápravnicí a vydrželi tedy jen 12 000km, což je dost mrzuté. Časy octavie 1 a trojkových a čtyřkových golfů se už asi kvalitativně nevrátí Ahoj,jak to vypada,je klid? Ktere silentbloky jsi vymenil?Ty velke ve stribre? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GeorgeTDi Vloženo 23. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2013 PetrKV: Ahoj, už je klid. Bál jsem se, že jak zase začne mrznout tak to bude dělat znova ale už ne. Měnil jsem ty přední silnetbloky na ramenech. Ty velký stříbrný jsou zadní. Tohle byl jenom takovej malej váleček. Jirka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrKV Vloženo 23. Únor 2014 Sdílet Vloženo 23. Únor 2014 ja jsem nakonec vyměnil i ty stříbrné,mechanik říkal,že když už to bude dělat..a že mu stačí vnitrky,že to nalisuje.Takže materiál cenové asi jako ty menší přední.Ty jsem dál lemforder a ty druhé meyle.Na predku ticho a auto je i zda se pevnější. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr.gr Vloženo 29. Září 2016 Sdílet Vloženo 29. Září 2016 Na Superbu mi vrzala přední ramena. Nakonec to byli silentbloky v předních ramenech, které drží tlumiče. Pryžová lůžka byla utržená od vnější trubky a při propérování se to točilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.