Publikováno Březen 28, 201114 r Dnes vyšel ve SM první díl dlouhodobého testu Seatu Ibiza ST TSI 77 kW,není to sice Škoda,ale motor je stejný všude v koncernu. Při stavu tacho 1750 km absolvovalo vozidlo měření výkonu na válcové zkušebně. Zde jsou výsledky: Korigovaný výkon: 91.0 kW Výkon motoru: 86.5 kW při 6120 ot./min (udávaný od výrobce:77/5000) Nejvyšší toč. moment: 178 N.m při 4230 ot./min (udávaný:175/1550-4100) Závady: 621 km - nejde nastartovat motor,v servise se závada neprojevila a příčina nezjištěna 2x překousány zapalovací kabely 11 685 km - začal se ozývat divný zvuk při startu poloteplého motoru - blíží se nám přeskočení vytahaného rozvodového řetězu coby jeho pravidelná závada... Upraveno Březen 28, 201114 r od Pawouk
Březen 28, 201114 r umřímně se bojím co mi tento motor ještě přichystá....jízdně jsem s ním spokojen ale životnost? -toť velká neznámá
Březen 29, 201114 r to Rogid: Výrobce totiž musí uváděný výkon garantovat za všech povětrnostních podmínek i někde vysoko v horách s řidším vzduchem, proto se uvádí nizší výkon, který je dostupný téměř všude. Ve střední evropě je klima normální tudíž výkony jsou v reálu větší, mají to tak všechny motory nejen od koncernu VW.
Březen 29, 201114 r zatim najeto do 7000 km, vsetko OK. Nemuzete ten clanek nafotit a vlozit tu, aby sme videli ako s tim motorem jezdili? Dik.
Březen 29, 201114 r ten zvuk pri startu mam taky , jakoby na chvily hned po nastartovani to dela takovy divny hlasitější zvuk, jak kdyby šel naprázdno nebo nevím jak to popsat , ale max 2 sekundy, pak hned do normalu, děje se to vetšinou když je motor studený nebo lehce zahřátý, na zahřátý to pozoruji jen ojediněle, taky to tak máte ? :-)
Březen 29, 201114 r Autor wejw: už se to občas objevuje i u mého služebáku,ale spíše u studeného motoru. Je to takové jako "zařehtání".
Březen 29, 201114 r Pawouk: jj jako takové zařechtání to je přesný , tak to jsem rád , že nejsem originál, zkusim se na to zeptat až si půjdu pro auto. Ale musím říct, že někdy u toho kroutím hlavou , ale vždy to je hned dobrý, nikde žádná kontrolka tak to neřeším
Březen 29, 201114 r Hmm zatím nic nepozoruji ale nezdá se mě že by přeskakoval řetěz. Doufám , že to 200 tis najede.
Březen 29, 201114 r Autor wejw: jestli jsi to už nečetl,tak tady o tom píše uživatel Jikra: Upraveno Březen 29, 201114 r od Pawouk
Březen 30, 201114 r To "zařehtání" se mi objevuje v nepravidelných intervalech o začátku - teď mám najeto 7 tis. km. Upraveno Březen 30, 201114 r od jarek95
Březen 30, 201114 r Ja mám momentálne nabehaných 3.500 km a jediná vec, ktorú som postrehol je občasné slabé škubnutie motora pri voľnobehu, keď napríklad stojím na križovatke. Ináč žiadne pazvuky alebo iné problémy. Upraveno Březen 30, 201114 r od galeo
Březen 30, 201114 r Autor to "zařehtání" mi delá taky, skoro pri každém startu. Nejsou to hydroštely? Myslím,že ne. Hydroštely cvakají - je to úplně jiný zvuk,alespoň na mé FI. David C3:1.2 TSI se dělá tuším od podzimu 2009,asi bude chvíli trvat,než to vychytají,stačí se podívat třeba na HTP,jak dlouho to trvalo.
Březen 30, 201114 r Ja mám momentálne nabehaných 3.500 km a jediná vec, ktorú som postrehol je občasné slabé škubnutie motora pri voľnobehu, keď napríklad stojím na križovatke. Ináč žiadne pazvuky alebo iné problémy. takto já mam momentálně najeto 14800km a jediná věc kterou mam v rámci záruky měněnou je nové turbo.......dále mi to na volnoběh docela drnčí(z prostoru spolujezdce)...a při startovaní to dělá to co tu kluci popisují výše....
Březen 30, 201114 r drčení teda zatim nepozoruji, mám najeto 10 tis a u mě dostává motor hoodně zabrat a tím myslim 75%kotel zbytek na spotřebu. Zatím vše jak má být, od 6 tisíc už ho vytáčím do omezovače a zdá se , že akcelerace se pořád zlepšujea to i docela citelně na 5ku nad 100km což dříve tolik nebylo, jde to za plynem jak hladovej pes, navíc poznatek , když naleju benzin vic nez 95 necítím lepší dinamiku , spíše bych řekl k horšímu, ale je to jen subjektivní pocit, zkoušel sem parkrát, nejlépe to jede na benol od benziny nebo shell, ale to asi nepíšu nic nového, jinak dlouhodobá spotřeba je 8.1 litru , dá se i za 5.5, ale to bych si neporizoval turbo, u mě je ta dlouhodobá způsobena 65% ježdění po dálnici, a tam si to bere více
Březen 30, 201114 r Autor Najeto 18 000 km.Kromě výměny turba a výše popsaného občasného zařehtání při startu,jenom občasné zadrnčení v interiéru,jinak OK.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.