Publikováno Duben 4, 201114 r Zdravím všechny diskutující, přišel jsem za Vámi s prosbou o radu. Chtěl bych pořídit FII Rs, ale nějak se nedokáži smířit s obráceným řazením na pádly. Myslíte že u nového auta jsou ochotní (pokud to vůbec lze), přehodit řazení, aby mělo aspoň trochu smysl. Nějak mi nejde do hlavy řadit nahoru od sebe a dolů k sobě :-(. Díky za rady.
Duben 4, 201114 r logiku treba hľadať v v točivom momente - k sebe väčšia sila = viac nM na kolesách - od seba menšia sila = menej nM na kolesách možno to pomôže na zmierenie, všetko je relatívne, inak by malo stačiť "prepinovať" konektor, pravdepodobne len 2 piny: Up a Down......
Duben 4, 201114 r Autor logiku treba hľadať v v točivom momente - k sebe väčšia sila = viac nM na kolesách - od seba menšia sila = menej nM na kolesách možno to pomôže na zmierenie, všetko je relatívne, inak by malo stačiť "prepinovať" konektor, pravdepodobne len 2 piny: Up a Down...... A o to mi právě jde. Logicky mi přijde nelogický, že když budu zrychlovat, tak mám řadit od sebe... . Spíš jestli už s tím nemá někdo nějaké zkušenosti, nebo jestli se tu o tom již nepsalo. Sjíždím fórum už pár dní a nic jsem bohužel nenašel. Pouze jsem to četl v několika recenzích, že je to dost na obtíž, než si na to člověk zvykne.
Duben 4, 201114 r základným predpokladom úspechu je elektrická schéma ovládania DSG a tú som zatiaľ ešte nikde nevidel
Duben 4, 201114 r Autor základným predpokladom úspechu je elektrická schéma ovládania DSG a tú som zatiaľ ešte nikde nevidel Né že bych nebyl aspoň trochu technický, ale přijde mi to jako špatným nápad, hrabat se v novým autě se zárukou. A sundávat volant s airbagem a pak tam přepínat konektory, či tak něco, už vůbec ne. Spíš mě překvapuje, že to vypadá, že se s tím všichni RSkáři na tomto fóru smířily a nikdo neřeší takový základní nedostatek, neb jsem na toto téma stále nic nenašel .
Duben 4, 201114 r malo by stačiť zložiť airbag, to je otázka 10 min ak to už daný človek robil, odpojiť konektor airbagu, pravdepodobne my mal ísť na tú "špirálu" (tenký PCB v otočnom boxe) okrem bagu aj vývod prepínača rýchlostí, tam by malo stačiť prehodiť piny. Volant by sa skladať nemal, ak si dobre pamätám, že to "pádlo trčí" z volantu. Šikovný elektrikár by to mal zvládnuť aj vrátiť naspäť tak aby nikto nič nepoznal, "kdyby neco".
Duben 5, 201114 r Autor malo by stačiť zložiť airbag, to je otázka 10 min ak to už daný človek robil, odpojiť konektor airbagu, pravdepodobne my mal ísť na tú "špirálu" (tenký PCB v otočnom boxe) okrem bagu aj vývod prepínača rýchlostí, tam by malo stačiť prehodiť piny. Volant by sa skladať nemal, ak si dobre pamätám, že to "pádlo trčí" z volantu. Šikovný elektrikár by to mal zvládnuť aj vrátiť naspäť tak aby nikto nič nepoznal, "kdyby neco". Ok, díky za reakce. Jednoho šikovného elektrikáře v Brně znám, takže hned jakmile malej ďábel na světě, tak to zkusím předělat a samozřejmě dám info jak to dopadlo. Ještě jednou díky.
Duben 5, 201114 r nestačí to překódovat ? mělo by to jít jelikož si nedovedu u verze pro anglii představit řazení naopak ))
Duben 5, 201114 r nevím jak škoda ale co jsem měl možnost jet s více vozy tak řazení bylo opačně ale je fakt že v česku jsem taková auta neřídil Upraveno Duben 5, 201114 r od KoNG
Duben 5, 201114 r Je to dost o zvyku - já sám když jsem začínal jezdit na motorce, tak všecky starší Jawy, čízy i fichtl měly "jedničku nahoru" - a dolů se řadily vyšší kvalty. Podřazovalo se tedy nahoru. Pak přišel Simson a novější Jawy 350 (myslím že to začalo typem 634), které měly řazení obráceně - jednička se "zašlapávala dolů" a zbytek se řadil nahoru - pro někoho logicky, pro jiného naprostá debilita. A ejhle, přešlo pár let a s výjimkou majitelů těch veteránských Jaw si nikdo už ani nevzpomene, že by se jednička někdy řadila směrem vzhůru... Ale fakt je, že třeba soutěžáci nebo okruháři, kteří používají sekvenční převodovky a mají řazení "na klacek", vesměs používají pohyb pákou dopředu k řazení dolů a dozadu k řazení nahoru - obráceně jsem to snad u nikoho neviděl. Stejně tak "na pádýlka" - k sobě se řadí nahoru, od sebe dolů, méně často jedna strana řadí nahoru a druhá dolů - nebo jsou pádýlka dvě nad sebou (myšleno dva páry) - horními se řadí nahoru, dolními dolů a je jedno, jestli se zmáčkne pravé nebo levé - ale vždycky se mačká směrem K SOBĚ. Vychází to z jedné jediné logiky - LIDSKÁ RUKA DRŽÍCÍ VOLANT MÁ VĚTŠÍ SÍLU PŘI POHYBU, PŘI KTERÉM SE PRSTY SVÍRAJÍ - TEDY POLOŽENÁ NA VOLANT PŘI ZMAČKNUTÍ VŠECH OVLADAČŮ SMĚREM K SOBĚ - z toho důvodu nechápu opět takovou logiku, kterou prezentuje koncern tím ovládáním, které je zde popisováno = řazení nahoru směrem od sebe... Navíc "pracovní" plochou lidské dlaně i prstů je vnitřní plocha - tím tedy o5 vychází smysluplnější udělat ovladač tak, aby se mačkal bříškem prstu a nebylo potřeba do něj "cvrnkat" nehtem... Soudruzi designéři z VW asi nechodili do školy, nebo jim nic neříká slovo ERGONOMIE - měli by navštívit nějaké návrháře pracovních míst pilotů a podobných profesí, aby nevymejšleli hovadiny... Nebo zase (jako v případě ISO konektoru pro rádio) snaha o odlišnost a nekompatibilitu s konkurenčním systémem "ZA KAŽDOU CENU" ???
Duben 5, 201114 r Nevim jestli řešíte řazení pákou voliče automatické převodovky nebo pádly pod volantem? Řazení pákou nemá smysl, když jsou tam pádla pod volantem (proč zbytečně poušťet volant). Jinak pravá nahoru a levá dolu.
Duben 5, 201114 r V některých "limitních situacích", třeba do levé zatáčky se mi kolikrát lépe řadí na páce než na volantu.
Říjen 11, 201212 r nešlo by dodatečně namontovat pádla na DSG s motorem 1.2 tsi? ze vraj nie. pri volante s padlami je uplne ina riadiacia jednotka. uz som sa na to pytal. objednal som fabiu RS s domnenim, ze su tam padla uz v zaklade (neviem preco som si to myslel, mozno lebo v cechach v zaklade su) a auto prislo bez padiel. chcel som ich dat dorobit a bohuzial neda sa to. dost ma to serie, padla som velmi chcel
Říjen 13, 201212 r Me prijde taky v pohode radit nizzsi stupen, kdyz letim do zatacky, tj. obvykle intenzivne bzrdim a potrebuju poradne drzet volant. Ale proti gustu. Myslim, ze prepinovat ty padla nemuze byt slozity. A se zarukou to nesouvisi.
Říjen 21, 201212 r dodělat se to dá a už jsem to dodělával!!! žádná RJ se měnit nemusí!!!! tak neviem, povedali to priamo v skode ... neviem, preco by klamali, ked mozu zarobit
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.