Přejít na obsah

Nahraní CD na HDD navigace Columbus

Doporučené příspěvky

Dobrý den, Chtěl bych se zeptat na praktický a polopatický návod, venku se tomu říká" pro přitroublé" jak nahrát na HDD navigace Columbus CD/MP3. Vím že je to v návodu, ale z něj jsem to bohužel nepochopil. Mluví tam "funkčím tlačítku" a já nemohu přijít na to co tím myslí. Taky bych se zeptal jak to udělat aby se případně zobrazovali jména skladeb z CD, nebo i těch nahraných na HDD. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zasuň CD, poté zmáčkni media, tam bys měl mít prosvětlené tlačítka hdd a cd (nebo dvd), zvolíš cd a pak už jen stačí vybrat soubor nebo celý adresář a zkopírovat na hdd (píšu to z hlavy, takže to nemusí být úplně přesné, ale návod jsem neviděl a kopírování bylo intuitivní)

abys viděl názvy písniček, musí být soubory "otagované" (krásně české slovo smile.gif), použij např mp3tag

Odkaz ke komentáři

zasuň CD, poté zmáčkni media, tam bys měl mít prosvětlené tlačítka hdd a cd (nebo dvd), zvolíš cd a pak už jen stačí vybrat soubor nebo celý adresář a zkopírovat na hdd (píšu to z hlavy, takže to nemusí být úplně přesné, ale návod jsem neviděl a kopírování bylo intuitivní)

abys viděl názvy písniček, musí být soubory "otagované" (krásně české slovo smile.gif), použij např mp3tag

Moc díky za odpověd´, ale já jsem asi vážně natvrdlý, promiń tu upřímnost. Zasunu CD a je podsvíceno jen CD a AUX, HDD není podsvíceno vůbec. Co si tedy počít?? Nikdy jsem taky nevyráběl mp3 takže jak použít mp3tag taky nevím , ale snad to nebude zas tal složité.

Díky za odpovědi a další náměty.

Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...

Milý Hudro Já Ti moc děkuju,

Konečně něco čeho se můžu držet. Díky moc opravdu. Já mám ted´ moc práce, turistická sezona, takže mám moc málo času. Ty videa na youtube jsou skvělá. Ten človíček tam pracuje s SD kartou. Projdu si související videa. Já jsem na tom tak že mám něco málo muziky v notebooku, jen v knihovně ve windows media player, většinu na CD at´už kopírovaných nebo originálních. Doposovad jsem vždy používal CD měniče. Kamarádi mi strašně chválili Kolubmbus. Tak jsem preferoval , aby ho nový auto mělo. Musím přiznat že přechod ze systému kde strčíš jen CD do měniče a přehráváš, o nic se nestaráš, na systém kde je nutná počítačová vyšší dívčí a počítačové hračičkovstí mě pěkně sere.

Taky říkali že k tomu půjde připojit telefon s bluetooth,tedy připojit ke Kolumbusu, no ano jde , ale samozřejmě ne ten můj HTC Desire s Androidem... Takže kopie karty , jiný telefon atd...

Nic z toho není tvá vina , já se zlobím i na sebe, že začínám stárnout a nebaví mě učit se nový věci...

Takže nějaký tagy mp3 co to je , kam se to přidává jak se to tam dává, musím si všechna vypálená CD přepálit, nevím???? Je to pro mě jaderná fyzika. Sere mě to.

Mimochodem, zkoušel jsem podle návodu z youtube. Strčím CD, hraje, dám "Výběr" objeví se ale pouze seznam skladeb a ne jako na videu skladby s obdelníkovou ikonou pro kopírování, ach jo ach jo ach jo...

Jinak Superb jede skvěle, skvělá spotřeba. Jezdím i dálky Vídeń, Budapešt, Norimberk, Berlín. Skvělý akorát ze super navigace hraje furt z..venej radiožurnál místo muziky co mám rád. IT techonologies. Hurá hurá.

Díky za další rady a náměty.

Proximo :)

tak hdd možná nemáš prosvětlen, protože tam zatím nic nemáš nahrané

mrkni tady na video od času 3:00 a mělo by být vše jasné:

http://www.youtube.com/watch?v=KGO2N8mktqA

mp3tag zde:

Odkaz ke komentáři

hm, tak s tebou to bude těžší oříšek smile.gif

hudba ti z cd nejde zkopírovat, protože je to pravděpodobně originál cd. Sežeň si někde všechny písničky v mp3 formátu a ty pak půjdou bez problémů nakopírovat (jak z cd, tak z dvd nebo sd karty)

jinak k tomu telefonu, já jsem zatím připojil vše (od Nokie, přes Samsung s Badou a nyní Samsung s Androidem 2.3.3)

budeš se s tím muset poprat nebo se obrátit na nějakého známého, který je na tom s "počítačovými dovednostmi" lépe než ty. Každopádně věř, že až to vše nastavíš, je to neporovnatelně lepší, než normální radio, kam musíš jen dávat cd, jak ty píšeš wink.gif

Editováno: , autor: hudra
Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...

Milý Hudro,

Ještě jednou moc děkuju za náměty rady a připomínky. Ano měl jsi pravdu, potíž byla v tom že mám některé originál CD a některé "zkopírované" CD. Ty zkopírované byla ale "pouze" ve formátu wma, tedy zkopírovány Windows media player a ty bohužel navigace a její hard disk nevidí.

Po poradě s mým kamarádem co do IT vidí mám jednoduchý recept pro všechny. Musíte mít hudbu v MP3, aby ji navigace mohla "číst" a "vidět" toho se dá dosáhnout velmi jednoduše a to tak že nahrajete originální nebo vypálená CD do knihovny Windows media player. Musíte ale předtím přenastavit Windows media player na vytváření mp3, jděte na Kopírovat z disku CD-Dalšímožnosti-Možnosti-Kopírovat hudbu z disku CD-Formát-mp3. Bez tohoto přenastavení vytváří WMP "automaticky" pouze wma soubory.

Další trik je vymazat celou knihovnu ještě než začnete, pokud tedy máte ke všemu kopie, jestliže ne vytovřte je. Až vymažete knihovnu , kde mohou být "staré kopie ve wma", uložíte si do ní nové kopie v mp3. Když je pak vypálíte na mp3 CD či DVD všechny písničky a alba už mají tagy a krásně se s nimi pracuje při ukládání na HDD navigace.

Jestliže to neuděláte, tedy nevymažete staré kopie ve wma, můžete mít v knihovně wma a mp3 kopii ale při vypalování mp3 se nezobrazí tagy, tedy názvy písní...

Pak už je jezdíte a "s....e" na hloupý Radiožurnál i s jeho popíkem. Pro puritány vytečkováno je samozřejmě "smějete se"..

Příjemný poslech přeje a za rady děkuje

Proximo

:)

hm, tak s tebou to bude těžší oříšek smile.gif

hudba ti z cd nejde zkopírovat, protože je to pravděpodobně originál cd. Sežeň si někde všechny písničky v mp3 formátu a ty pak půjdou bez problémů nakopírovat (jak z cd, tak z dvd nebo sd karty)

jinak k tomu telefonu, já jsem zatím připojil vše (od Nokie, přes Samsung s Badou a nyní Samsung s Androidem 2.3.3)

budeš se s tím muset poprat nebo se obrátit na nějakého známého, který je na tom s "počítačovými dovednostmi" lépe než ty. Každopádně věř, že až to vše nastavíš, je to neporovnatelně lepší, než normální radio, kam musíš jen dávat cd, jak ty píšeš wink.gif

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...