Přejít na obsah

Nefunkční klimatizace po prasknutí klínového řemenu


lanmaze

Doporučené příspěvky

Prosím o radu, v čem může být závada. Včera (v sobotu) mi na OII 1.6 MPI praskl klínový (drážkový) řemen - jeho shánění v sobotu odpoledne v Praze by bylo na samostatný příspěvek. Po výměně řemenu, ale nefunguje klimatizace, která do prasknutí fungovala bezproblémově. V době kdy řemen praskl, tak klima byla puštěná. Teď po nastartování při volnoběhu pustím klimu, mírně vzrostou otáčky a zvedne se spotřeba - normální "příznaky" zapnutí klimy. Ale ani po 20 nebo 50 km vůbec nechladí.

Děkuji za vaše názory, kde by mohl být zakopaný pes.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

muj amatérskej taky....

nicméně diagnostika by možná nebyla špatná pro začátek........

Když to nastartuješ a koukáš na kompresor nevyluzuje nějaký divný zvuky? třeba uvolněná řemenice? On ten klíňák nepraskl jen tak, dle mého názoru.

To si taky myslím, že nepraskl jen tak, ale žádné divné zvuky na volnoběh to nevydává. Diagnostiku určitě v týdnu nechám udělat. chtěl jsem jen vědět, na co bych se mohl případně připravit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám resumé ze servisu, nespíná spojka na řemenici u klimakompresoru. Je to prý na výměnu. Jen taková perlička, na diagnostice to žádnou chybu neukázalo. To že se netočí kompresor zjistil mechanik baterkou a zrcátkem.

Kolik stoji takova oprava?

Protoze me pri plneni klimatizace napusti jen cast,kdy ma sepnout kompresor a nasat dal,ale nic se nedeje....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, nový kompresor se dá sehnat za cca 7500,-Kč včetně DPH a za práci jsem platil cca 3000,-Kč včetně DPH. Práce značkový servis včetně plnění atd....... A dvou nových těsnění, která by se měli měnit (stojí asi 20,-Kč takže detail)

Měnil jsem to nedávno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

7500 za nový by byla pěkná cena, např. auto kelly má nejlevnější za 9000 s DPH. spíš by mě zajímalo jestli to jde opravit, možná že je vadná jen ta spojka, ta stojí 1000. ale opravuje se dneska ještě něco? všichni mluví jen o výměně....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, já měl tu spojku tak dorasovanou, že vyměnit nešla. Kde ta spojka stojí 1000,-Kč??? Já ji našel samotnou, včetně řemenice (byla křivá) komplet za cca 4000,-Kč a to jsem usoudil, že je lepší vyměnit celej kompresor.

Jinak kompresor ti mohu prodat, daňový doklad od plátce DPH samozřejmostí, záruka 24 měsíců, cena jak bylo uvedeno výše.

Kdyžtak SZ.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano elektromagnetická spojka byla u OI, nicméně na OII je taky spojka, která v případě, že se ten kompresor sekne, tak se utrhne a začne se to protáčet.

Dá se taky sehnat jako náhradní díl jak jsem psal výše. Mě se třeba trhla, aniž by se seknul ten kompresor, hold se občas stane.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

u čtení podobných diskuzí se člověk opravdu zasměje... Někdo kdo autu očividně vůbec nerozumí se tady snaží zjistit co autu vůbec je (přitom by se stačilo logicky zamyslet) Většinou se mu dostane nesmyslných odpovědí od lidí, kteří si s těží vymění olej a už vůbec neví jak věci v autě fungujou (občas se teda stane, že mu někdo poradí správně, abych nekřivdil...) Nakonec stejně jede do servisu, páč by to sám stejně nevyřešil a vítězoslavně sem napíše co tomu vlastně bylo a ještě se diví, že se zadřenej kompresor neobjeví na diagnostice... konečná XD

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...