Přejít na obsah

Zapojení TMC anténa


Pako

Doporučené příspěvky

Mám problém, začínám provozovat na PDA navigaci podporující RDS/TMC. K příjmu slouží GPS/TMC přijímač, v mém případě konkrétně Navilock BT-313 T RDS/TMC. Tento přijímač má externí FM anténu, je to takový „světlý drát“ napojený do přijímače 2,5 mm konektorem. U Fábie jsem našel pro GPS přijímač celkem dobré místo, odkládací prostor pod rádiem. GPS přijímač „jako by tam patřil“, SiRF III se s tím popere a FM anténu mám přísavkou na předním skle a vede přes rádio k přijímači. Příjem FM signálu v podstatě vyhovuje, ale nějaké „výpadky“ se tam přeci jen vyskytují. Hlavní problém je v tom, že je to krajně ošklivé, dokonce ošklivější, než ty různé používané „husí krky“ pro PDA a jiná provizória. Jde mě o poradu, jak to udělat s cílem zkvalitnění signálu, ale hlavně estetické stránky věci. Napadá mě napojení na anténu autorádia; jak to udělat, aby se nezhoršil příjem autorádia a přitom to vyhovovalo datovému toku RDS? Možná ale, že by bylo vhodné i jiné řešení, jaké? Díky za jakoukoliv radu vedoucí k úspěchu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

To Diamant

Díky, to bylo cesta vedoucí k úspěchu. "Napojení" na stávající anténu autorádia se ukázalo jako nereálné. Takže je na předním skle v pravém horním rohu aktivní nalepovací anténa tuším velikosti 24 cm (pod šedivým pruhem skoro není vidět), kabely jsou schovány a funguje to. Nějaké výpadky z titulu slabého signálu se tam sice občas projeví, ale ty jsou spíš zapřičiněny málo citlivým RDS/TMC přijímačem nejspíš řešitelnými velikostí antény, případně venkovní anténou. Do toho se mi ale nechce, takže OK.

_au__

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...