epo Vloženo 12. Květen 2016 Sdílet Vloženo 12. Květen 2016 Neni ten stan uz zbytecny, kdyz spite v aute? V F3 to hodlam resit mezipodlahou. Kdyz se tam clovek natahne, tak telem a hlavni vahou je na sklopenem sedaku a na mezipodlaze ma jen pul zadku a nohy. Kdyz se to vhodne vypodlozi, tak by to melo byt ok. Tu panoramu a vyhled z ni zavidim. Priste snad za ni ty prachy dam Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 12. Květen 2016 Sdílet Vloženo 12. Květen 2016 stan zbytečný určitě není, předpokládám, že v něm probíhá příprava jídla a případné posezení u jídla při nepříznivém počasí. Jinak jedním slovem ÚŽASNÉ !!!! ... FAKT PĚKNĚ UDĚLANÉ. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 12. Květen 2016 Sdílet Vloženo 12. Květen 2016 I kdyz na kempovani... mas pravdu. Pohodlne to musi byt, o tom zadna Ja to budu mit spis jen na prespani na parkaci pod kopcem. Pod sirakem vedle auta mam vzdy takovy blby pocit, ze rano na me nekdo zaparkuje Jinak s temi konstrukcemi z trubek, osb a tak - nebojite se, ze by mohl byt problem pri kontrole nebo hur, pri nehode? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 12. Květen 2016 Sdílet Vloženo 12. Květen 2016 Za mě bych se kontroly nebál, pokud to není nějak zásadně připevněné k vozidlu, je to stále jenom náklad. Ovšem co to udělá při ráně ze zadu si nechci ani představit. Jinak pěkná práce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JayBee1 Vloženo 12. Květen 2016 Sdílet Vloženo 12. Květen 2016 (editace) epo: On to vlastně není stan, ale přístřešek. Stan má podlážku a je určený ke spaní, takže je obvykle nížší, aby šel zadýchat. Quechua Base Seconds podlážku nemá a uvnitř se pohodlně postavíš i když nejsi trpaslík. Jak píše Malta, je to prostě místo, kde se můžeš pohodlně převléct, uvařit a posedět (na jedné z fotek je vidět uvnitř stolek a trojnožka) za horšího počasí... Navíc je částečně samorozkládací, takže ho v dešti postavíš dřív než promokneš. Když má člověk cvik, jde hodně rychle i složit, obal je navíc nepromokavý, takže hodíš do kufru za deště sbalený přístřešek a usušíš ho jinde. Jediný problém je vzhledem k výšce silnější vítr - když fouká, musí být pořádně zakolíkovaný včetně natažených šňůrek, což byl třeba na několika místech v HR trochu problém, když pár cm pod zemí byla skála. Když neprší a nefouká, dá se bydlet i bez přístřešku, prostě ho hodíš na přední sedačku spolujezdce. Co se týká roštu a konstrukce, za jízdy je (nebo by mělo být) vše uloženo za zadními sedačkami, což se nijak neliší od převážení čehokoliv podobně hmotného v kufru. Sedačky musí být dostatečně pevné, aby v případě nehody zabránily cestování předmětů z kufru do prostoru pro pasažéry, jinak by auta s VarioFlexem nedostala homologaci a nesměla do provozu. I to je jeden z důvodů, proč jsem chtěl za každou cenu vozit sedačky. Konstrukce s odklápěcí deskou v kufru by měla být navíc zacvaknutá do ocelových ok, ke kterým se upevňuje mimo síťového programu např. i interiérový držák jízdních kol, takže budou určitě dost pevná. To jsem nestihl, ale je to v plánu - nikoliv kvůli bezpečnosti (tu zajišťují sedačky), ale kvůli podélné stabilitě spací plochy. Kontroly se určitě nebojím a co se týká nehody, asi bych měl největší strach, jestli hlavové opěrky udrží při čelním nárazu matraci. Editováno: 12. Květen 2016, autor: JayBee1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kovi133 Vloženo 21. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2016 (editace) Já jsem schod vyřešil tak, že jsem do kufru dal dva polystyreny a plochu srovnal, vyhodil jsem zadní sedáky, sklopil sedačky, sehnal matraci kterou jsem uřízl na míru a vložil do auta :-) Pokud řídím, mám zadní hlavové opěrky sundané, abych si mohl posunout přední sedačky jak se mi zlíbí. Matraci mám za sedadly zlomenou, jak je vidět na fotce. Pokud jdu spát, posunu přední sedadla co nejvíce dopředu, nasadím hlavové opěrky obráceně, abych si matraci trochu pozvedl a veškeré věci přesunu na přední sedačky. Ustelu, pootevřu zadní okna na které nasadím deflektory, kdyby náhodou v noci začalo pršet, zamknu a spím . Hodně místa zůstane taky v prostoru, kde mají zadní cestující normálně nohy, takže se tam vejde další hromada věcí. Určitě je tohle dobrá varianta pro dva. Už jsem vezl i další 3 lidi, takže jsem musel zadní sedadla i sedák nechat v původním stavu, polystyreny dát do kufru, matraci zabalit do role a veškeré bágly pečlivě poukládat...nebyl problém. Akorát jsem na místě musel zadní sedáky vyhodit na přední sedadla a matraci rozbalit. Jinak postup stejný. Přestavba cca 3 minuty. Kdyby někdo chtěl vidět polystyreny, nebo cokoliv jiného, stačí napsat :-). Editováno: 21. Srpen 2016, autor: kovi133 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluetango Vloženo 27. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2016 (editace) Ahoj, taky jsem si upravil Roomstera pro kempování. Pod postelemi je úložný prostor. Pro spaní posunu přední sedačky na doraz dopředu a překlopím přední díly postelí. Matrace zůstávají stále rozložené. Vedle auta stavím stan Tour easy 2 Editováno: 27. Srpen 2016, autor: bluetango 6 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 27. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2016 šikovné 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
panjawa Vloženo 28. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 28. Srpen 2016 (editace) Parádně vymyšleno, tam chybí snad jen sprcha a WC Editováno: 28. Srpen 2016, autor: panjawa 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 30. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2016 Nechybí, ty jsou totiž v tom stanu ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 30. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2016 Právě, že nejsou...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluetango Vloženo 30. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2016 (editace) Zatím tam skutečně nejsou, ale o sprše do stanu a chemickém WC do auta (nebo do stanu) jsem přemýšlel. Zatím jezdíme do kempů, tak to nepotřebujeme. Ale časem bychom rádi vyrazili i na cesty, kdy bychom přespávali mimo kemp... Editováno: 30. Srpen 2016, autor: bluetango Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 31. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2016 Dobrá práce. Ale ten luxusní obývákový koberec na zemi asi vidím dobře né Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tommyhk01 Vloženo 9. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2016 Ahoj. Taky patřím mezi nadšence pro spaní v autě. Takže jsem si taky vytvořil svoji verzi spací úpravy. Super na ní je to, že jí mohu vozit celý rok v kufru. Lze ji rychle slozit a rozložit. Mrkněte pro inspiraci.. Pokud to někoho zaujalo, tak více fotek nalezne zde: (http://www.luzkovauprava.cz/) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
0007 Vloženo 9. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2016 Ahoj, taky přemýšlím o upravě. Ale zajimalo by mě, jestli ta konstrukce - mezipodlaha v autě pak nevrže o plasty nebo o sebe a nebouchá na hrbech. Pokud bych ji tam měl trvale, docela by mi to vadilo. Nebo to máš nějak pořešený? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tommyhk01 Vloženo 10. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2016 Nic takoveho jsem nezaznamenal. A pres leto ji vozim v aute nastalo. Tam nema co vrzat. Naopak ta mezipodlaha dost tlumi hluk co jde ze zavazadelniku. Je to dost znat kdyz jsem ji ted na zimu vyndal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 31. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2016 Narazil jsem na toto, není to Roomster, ale to stojí za silvestrovské podívání :-) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel63 Vloženo 20. Únor 2018 Sdílet Vloženo 20. Únor 2018 (editace) V souvislosti s přespáním v autě, a nebo i převozu většího nákladu - nedaří se mi zjistit, jak vyndat jednoduše zadní sedačky u Fabie Combi II. U Felicie Combi se sedák sklopil do určité polohy a posunul příčně vůči ose auta a bylo to, podobně v určité sklopené poloze šlo vyndat i svislé opěrky. U Fabie se mi toto nějak nedaří, aspoň ne opěrky (svislá část sedadla). Pavel. Editováno: 20. Únor 2018, autor: Pavel63 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza K. Vloženo 20. Únor 2018 Sdílet Vloženo 20. Únor 2018 Tak, předpokládám, že to bude stejný jako u fabie I. Sedáky vyndáš jednoduše, vysuneš směrem dopředu a vycvakneš dráty. No a potom sklopíš opěráky a na každý straně je takový lůžko, šroubovákem posuneš šoupátko a pak už opěrák vyndáš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 21. Únor 2018 Sdílet Vloženo 21. Únor 2018 ... pokud nemá ovšem verzi s prostředním tříbodovým pásem (po vstupu do EU), tam by musel ještě odšroubovat spodní uchycení středového pásu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
piski Vloženo 24. Duben 2018 Sdílet Vloženo 24. Duben 2018 Ahoj, Mám krátkou Fabii II. Chystám se na delší cestu po Evropě sólo. Je reálné vyndat přední sedačku, udělat si takovou spací konstrukci až dopředu? Problém je, že v tom předním sedadle je airbag, že? Jde to nějak vyřešit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Čečulák Vloženo 24. Duben 2018 Sdílet Vloženo 24. Duben 2018 Když ji demontuješ, tak po zapnutí klíčku Ti to ihned načte chybu... Bude Ti na palubce svítit myslim žlutá ikonka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
piski Vloženo 24. Duben 2018 Sdílet Vloženo 24. Duben 2018 (editace) No toho se přesně obávám. Škoda, že to nepůjde, to by byla krásná plocha. Napadly mě ještě 2 alternativy: 1) Sklopení zadních sedaček + sedáky nechat doma, posunutí předních sedadel co nejvíce dopředu a udělat konstrukci s matrací podobnou těch z kombíků z více dílů tak aby šla nějak uskladnit mimo dobu spaní třeba na zadní sedadla a auto se mohlo vrátit do normálu a být méně nápadné pro loupežníky. Já bych si potom lehl do uhlopříčky, což jsem měřil a je to zhruba 190cm. Při mojí výšce 180cm by to snad vyšlo ad1) Ty sedačky by fyzicky šly posunout ještě o dost dopředu ale už tam není kolejnice. Kdyby se posunuly až k palubovce tak by toho místa bylo luxusně pro 2 180cm lidi. To asi nejde nějak ošéfovat, že? 2) Sklopení zadních sedaček + sedáky nechat doma, přední sedadlo sklopit co nejvíce naležato, od kufru až k přední části auta udělat konstrukci s matrací (1/2 auta) tak aby byla nad sedadlem a vytvořila rovnou plochu a dala se zase složit a uskladnit mimo dobu spaní třeba na zadní sedadla a auto se mohlo vrátit do normálu a být méně nápadné pro loupežníky. Délka luxusní, šířka OK. Co je reálnější? Btw vím, že kombík by byl spasení, ale to teď nepřipadá v úvahu. Editováno: 24. Duben 2018, autor: piski Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluetango Vloženo 25. Duben 2018 Sdílet Vloženo 25. Duben 2018 Já bych to viděl na 2) Inspiraci můžeš čerpat tady http://www.swissroombox.com/roombox-easytech-skoda-fabia.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 6. Květen 2018 Sdílet Vloženo 6. Květen 2018 Ocov Roomster 1 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.