Publikováno Červen 21, 201114 r Ahojte, tak som po vymene komplet brzd, kotuce vpredu/vzadu - Zimmermann, dosky-Ferodo Thermo quite, brzdove hadice-predne, kvapalina, plus nejake tesnenia. Ale co sa stalo. Po zabehu brzd som v rakuskych alpach nechal auto soferovat mojej slecne a ona hned na prvej jazde nechala vysiet rucnu brzdu (!) takze zadne brdzy sa pekne zahriali, kotuce tak trochu zmodrali a bolo citit zapach niecoho ako bakelit. Ked som na ne pluvol, len tak zasicalo a to sme mali pred sebou este cca 2000 km do ciela cez europu. Dnesny stav: kotuc uz modry nie je, ale pri zabrzdeni a zastaveni zadna brzda vzdy zaskripe. Teraz neviem ci je to tym trenim medzi doskami a kotucom (zeby sa vplyvom toho nadmerneho tepla zmenili technicke vlastnosti brzdovych dosticiek a tie potom zaskripu?) alebo je to od vodiacich capov (mozno sa vplyvom tepla nieco stalo s vazelinou a teraz tam trie kov na kov?). Najistejsie asi bude rozobrat a pozriet. Nechce sa mi do toho velmi, ale asi budem musiet. Mate s tym niekto skusenost? Dakujem. Upraveno Červen 22, 201114 r od bedeker
Červen 22, 201114 r Kotouče můžou být vyhřátý, proto to dělá kravál. Octavky mají upozornění, když máš zatáhlou ručku během jízdy. To jste nezaregistrovali pípání a vykřičník na přístrojovce?
Červen 22, 201114 r Autor Nic mi nepipa, ked mam zatiahnutu rucnu brz, iba svieti kontrolka a ja som jej nekukal po pristrojovku Upraveno Červen 23, 201114 r od bedeker Necituj poslední příspěvek!!
Červen 22, 201114 r To je divné. Bo když se rozjedeš mělo by to i pípat. @lucky.jack: Pípají všechny, nebo jen od jistého MR?
Červen 23, 201114 r Autor OI 1.8 20V SLX, AGN, r.v. 08/1998...ale zato ma ISOFIX oka co ma veeelmi tesi...a moju dceru duplom ....len sa este zbavit toho nepirjemneeho zvuku...no ak jedine riesenie je iba znova vymenit zadne kotuce a dosky tak to neviem ... Upraveno Červen 23, 201114 r od Wojnar Necituj poslední příspěvek!!
Červen 23, 201114 r Destičkám by snad nemělo nic být, ale kotouče mohou být KO. Ale nerad bych tě naverboval do výměny a ono to pak bylo něčím jiným .
Červen 27, 201114 r Autor Mozes to blizsie opisat co to znamena,ze by ''mohli byt KO''? Upraveno Červen 27, 201114 r od Wojnar Necituj poslední příspěvek!!
Červen 27, 201114 r Vysvětlivky: OK = dobrý KO = špatný Tím jak prošel tepelným procesem, tak jako brzdový kotouč to má (může mít) za sebou.
Červen 28, 201114 r Mne to skripalo vtedy ked sa mi odlepilo oblozenie dosticiek.. ..vtedy po zatlaceni pedalu to pekne skripalo..
Červen 28, 201114 r Vysvětlivky: OK = dobrý KO = špatný Tím jak prošel tepelným procesem, tak jako brzdový kotouč to má (může mít) za sebou.
Červen 29, 201114 r Autor Vysvětlivky: OK = dobrý KO = špatný Tím jak prošel tepelným procesem, tak jako brzdový kotouč to má (může mít) za sebou. ja viem co znamena ok a ko ale islo mi skor o ten tepelny proces ktorym nechtiac tie kotuce presli. A ono to neskrype stale. Zalezi ako brzdin, lepsie povedane dobrzdujem. Ak uz dobrzdujem na krizovatke a kolesa sa este trosicku otacaju a dobrzdujem ozaj jemne az do zastavenia tak to pri zastaveni nezaskripe. Ale ak dobrzdujem prudsie az do zastavenia tak to pri zastaveni zaskripe.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.