Přejít na obsah

Corner funkce - přisvěcování mlhovkami


Pawouk

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

 

prosím o radu.

 

Mám Roomster 08/2010 (už facelift), mám čočkové světlomety (nenatáčecí) a chtěl bych si nechat dodělat mlhovky s denním svícením a pokud možno i corner funkcí? Je možné toto udělat? Případně jaký materiál je na to potřeba a jak to funguje.

 

Montáž bych svěřil mechanikovi, ale chtěl bych vědět, zda je to možné a kolik by to asi stálo.

 

Díky předem za info 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Stala se mi, pro mně neuvěřitelná věc. Mám CORNER funkci. Včera večer jsem jel se zapnutými světly a protijedoucí řidiči mi občas blikáním cosi naznačovali. Nedalo mi to a na příhodném místě jsem zastavil a bez vypnutí motoru, jsem prohlídl předek, co může být špatně. A svítila levá mlhovka. Zapnul jsem mlhovky, aby to nepůsobilo tak nesymetricky a jel dál a přemýšlel kde budu shánět proražený MOSFET do ŘJ.

Po chvíli mně to nedalo a znovu jsem zastavil, že si corner otestuji. Mlhovky jsem vypnul, a zkusil blinkry a točit volantem, abych funkci vyvolal. No a mlhovka zhasla a dál to fungovalo, tak jak mělo bez vady.

Setkal se s něčím takovým už někdo. Podle mně se ŘJ nemůže splést a případně proražený MOSFET by tak zůstal navždy. Neumím si to vysvětlit. Taky se trochu divím, že protijedoucí reagovali na takovou prkotinu, jako je jedna mlhovka. Ale nic jiného jsem nenašel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

Přeji hezký večer. 

Mám Fabii II rok 2014, modelový rok 2015, výbava Elegance, ESP ASR má, má i origo handsfree i origo tempomat

Dnes, při pokusu nakódovat CORNER funkci mlhovek a prokmitu ručiček nic z toho nakódovat nešlo, vůbec to diagnostika s VCDS nenabídla.

 

Dotaz. Kde najdu komfortní jednotku a její číslo abych zjistil zda CORNER funkci a další pokročilé kódování umožňuje?

Editováno: , autor: Raďula63
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Instalace mlhovek s denním svícením a corner funkcí je možná, ale vyžaduje speciální kabeláž a možná i programování řídící jednotky. Doporučuji kontaktovat autorizovaný servis pro správné zařízení a odhad nákladů. Nezapomeňte, že kvalitní instalace je klíčová pro bezpečnost a funkčnost systému.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ach jo, to je odpověď jak od umělé inteligence... Proč odpovídáte takovými marketingovými frázemi, když o tom po technické stránce zjevně nic nevíte? Tak znovu, už se to tu psalo několikrát - instalace corner mlhovek, minimálně na po-facelift, samozřejmě možná je, sám jsem si ji na svém autě dělal (F2 Combi Ambition Tour, 2014). Vyžaduje to mít auto jednak s mlhovkami, jednak s podvolantovým snímačem natočení volantu, tedy obecně s ESP, případně se musí dodělat. Musí se dodělat dva nové dráty od centrální jednotky do motorového prostoru, každý k jedné mlhovce. Není na to žádná speciální kabeláž, jak píšete, musíte si koupit dráty odpovídajícího průřezu a ideáně i barvy (dle dílenské příručky), piny, kabely natáhnout a poté napinovat. Dále odpojit a zaizolovat staré kladné vedení k mlhovkám, zrušit starou pojistku na přední mlhovky, vedení země pak zůstává staré. Pak je potřeba to pomocí diagnostiky nakódovat - ne možná, jak píšete, ale určitě, jinak to nebude fungovat!

Btw. chtěl bych vidět autorizovaný servis, kterému by se do toho chtělo, ale třeba takový existuje. Asi všichni tušíme, že u 10 a více let starého auta s aktuální hodnotou sto a méně tisíc si tohle buď nadšenec zvládne udělat doma svépomocí, nebo se na to vykašle, protože je to poměrně časově náročné, není to standardizovaný úkon (jako např. dodělání elektriky na tažené), který by byl popsán v nějakém návodu nebo např. v dílenské příručce, aby mu to autorizák udělal za pár vyšších stokorun a nesl za to záruku, byť nákladově za materiál to obnáší jen koupit dva dráty a 4 piny, tedy nanejvýš pár stokorun...

Skvělý návod, jak to dodělat do F2, má uživatel wirer na svých stránkách (wirer.sk), o pár komentářů výše má na ten návod odkaz. Já se k němu dostal až když už jsem to měl hotové, takže jsem si mohl ušetřit spoustu času bádáním, kudy do toho, protože to má pospané moc pěkně, je tam vše a lépe než on bych to určitě nenapsal...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

MIRO F

Ano, vyjádřil jsem se prvně kostrbatě. 

Dotaz měl být tak, že jestli do jednotky s číslem 6R7 937 087 R lze Corner nakódovat. Včera známý ze Žďáru nad Sázavou (35km od mého bydliště) zukoušel nakódovat mlhovky na Corner a vůbec mu to ta daná jednotka nenabízela. Dané funkce byly nedostupné. Ano, koukali jsme se do jednotky 09. Propojeno bylo OBDII kabelem na VCDS v notebooku. Dnes jsem si objednal (zakoupil)  diagnostiku s VCDS i sobě domů. Bude mi doručena v následujících dnech. Ano, o přepojení drátů od mlhovek vím.

 

nostromo 23

Danou funkci Škodoivka oficielně nenabízí, pokud nejsou natáčecí světlomety přímo z výroby. Což mělo pramálo Fábií 2.

 

P.S. mimo téma

Něco o autoelektrice a elektronice vím, na diagnostiku se budu teprve učit. 

Sobě do auta jsem si dělal elektriku na elektricky vyhřívané čelní okno, ale to nebylo nikde kódováno. Digiklima mi tam funguje stejně jako před úpravou (ofuk čelního okna) a vedle digiklimy mám tlačítko ze Super B 1 a dodělanou kabeláž s časovačem a relátkem.

P.S. 2 mimo téma

Autorizovaný servis mne s přáním instalace elektricky vyhřívaného okna prvně přijal a vyměnil mi okno, mnou dodané. Když jsem o půl roku později uplatňoval pojistku za rozbité okno (autorizovaný servis byl jen v roli opravce jako smluvní servis - okno se platilo z mé pojistky na skla, bylo rozbito kamenem od jiného auta), tak mne vyhodily, že atyp mi tam dávat nebudou a že jen to okno, které tam bylo z výroby.  A byl to ten samý autorizovaný servis, který mi tam okno dával (jednalo se jen o nalepení okna, elektriku jsem si dělal sám). Řešil jsem to pak s pojišťovnou a jim bylo jedno co tam bylo původně, ale co tam mám teď. Taže jsme změnily servis na neautorizovaný a pojišťovna uhladila co měla - faktura na asi 12tisíc a moje spoluúčast 5 stovek.  Ale to odbočuju hodně jinak

m. Důvod odbočení byl uživatel nostromo 23, který odkazoval na autorizovaný servis.

Editováno: , autor: Raďula63
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Postup mam uvedeny a spominanej stranke wirer.sk

 

- jednotka 09 – Central Electronics

- Coding – Long Coding Calculator

- Byte 12 – Bit 6 – zaškrtnúť „Turn/Cornering Lights installed/active„

- Byte 21 – Bit 2 – zaškrtnúť „Cornering/Turn Lights via Turn Signal active„

- Byte 21 – Bit 7 – zaškrtnúť „Front Fog Lights (with Turn Lights) installed“ – aktivácia hmloviek pri zaradení spiatočky; nie je nutné nastavovať

- Exit

- Do it!

- ukončiť VCDS a odpojiť kábel

ak nebude Corner fungovať okamžite, dajte si prestávku pri zamknutom aute a následný štart a jazda už bude s Cornerom

 

Hod screeny co ti to ukazuje a budeme mozno mudrejsi. Podla mojho davneho hladania corner funguje od 6R7 937 087 M a vyssie. Ja som musel menit, pretoze som nemal ani tempomat z vyroby

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

wirer a ostatní. Ano, kódoval jsem to špatně... Jsem začátečník. V sobotu mi přišla na zásilkovnu diagnostika (kabel a VCDS) za 2 tis. verze 19.6.2 CZ.

Musí se bezpodmínečně i auta z konce výroby dvojkovejch (rok 2014) předělat elektrika (kabeláž k mlhovkám). Bez předělávky kabeláže to nebude fungovat , na budíkách bude svítit žlutá žárovka (kontrola prasklých žárovek) a v závadách bude chyba levé a pravé odbočovací světlo přerušeno nebo zkrat. 

Ano, asi jsme to prvně v mým autě kódovali špatně - něco jsme asi nezaškrtli.

Člověk se učí celej život něčemu novýmu.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...