Přejít na obsah

YETI vs ORLANDO vs CAPTIVA vs H. ix35


milans14

Doporučené příspěvky

Zdravím chlapi,

cca v měsíci únoru-březnu 2012 budeme objednávat nový vůz.Manželka je na vozíku, já 2 měsíce po třetí operaci páteře.Zatím vůbec nejsme rozhodnuti do čeho jít.Prozatím mám vyemailované nějaké slevy: YETI-14%, ORLANDO 16%, CAPTIVA AŽ 20 % a ix35 zhruba 16-19%.U všech těchto vozů bude odečteno případně vráceno 19% DPH.Vybraný vůz budeme vlastnit min. 10 let. V současné bobě máme "Fabii HB". Co se týče dostupnosti do jednotlivých auto salónů,tak nejblíže to máme do autosalónu "Škoda".Mohl bych vás tím to požádat o objektivní názory na tyto vozy? Mám namysli -jízdní vlastnosti, provozní náklady,ceny náhradních dílů,servis ap.

Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Posuzovat lze už dané specifikace včetně výbav, třeba Yeti se určitě jinak chová jako dvojkolka či čtyřkolka. Benzín nebo nafta? Obecně lze ale říct, že tady na vlákně Yetiho nikdo hanit nebude a tak objektivní hodnocení nečekejte. Sami jsme si Yetiho pořídili a snad skoro všichni si za svým rozhodnutím stojíme. Tak asi...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no já bych řekl toto : Orlando a Captiva neznám, iX35 jsem taky okukoval ale na můj vkus už měla kufr hodně vysoko a nakládat do ní vozík bude asi dřina, mám tátu na vozíčku a do Yetika se vejde úplně vpohodě ( nemám rezervu), sám mám problém se zády a v Yetiku jsem moc spokojenej je takovej akorat ani vysokej ani malej, i táta se mi do něj nakládá dobře :-) , měl jsme předtím Seata Alteu XL, kufr dobrej, nastupování taky, je to ten samej podvozek jako Yeti ale pozor, má anatomický sedačky až nahoru k opěrce a to mi vadilo měl jsme tak jakoby sevřený ramena, to Yeti má opěradlo v horní polovině rovný. chce to asi vyzkoušet nějaký předváděcí auta, každej máme jiné představy a požadavky....

Editováno: , autor: hadak11
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

Captivu měl kamarád, vím že na to neustále nadával a byl naštvanej, že to vůbec pořídil. Byla tam lákavá cena. Teď má Volvo a chrochtá si.

Ale člověk se stejně musí rozhodnout sám, co člověk, to názor. A nevím, jestli se ti dostane objektivní odpovědi, od lidí co mají rádi svého Yetiho :kol-28:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj, ja mel tu cest jezdit s firemni ix35 a Yetim a doma jsme meli Captivu.

rozhodne bych znovu neporidil Captivu, tam bylo porad neco vysypaneho (po roce sla z chalupy a nikdy vic). Na jezdeni s vetsim nakladem bych si vybral yetika, ten byl naprosto skvelej a klidne auto na silnici. Nicmene Yetak neni moc do terenu, takze kdyz sem chtel jet do terenu tak jsem si bral ix35, ale zase mi prisel strasne malej.

Orlando nemam zkusenosti, nicmene tak jak si psal pozadavky tak ja bych si vybral yetika. Ale neber me jako hlavni radu, protoze to bude tvoje auto, takze stejne si to budes nakonec muset vybrat sam... ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak tady chlapi říkají, chce to vyzkoušet, projet, zkusit. S Yetim jsem spokojený, dobře se do něj nastupuje a ven vystupuje i lidem se sníženou pohyblivostí. Z vozu je velmi dobrý výhled. Doporučuji opravdu si dát práci a vyzkoušet všechny ty vozy, včetně nakládání vozíku apod. Osobní zkušenost nic nenahradí. Co se týká Yetiho, mnoho cenných rad by Ti dal určitě MikeTTT, zkus ho oslovit v Messengeru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím chlapi,

tak a je rozhodnuto - zůstáváme věrní Škodovce a bute to YETI. Teď už "jen" vybrat motorizaci - 1.2, 1.2 DSG, nebo 1.4, vybrat výbavu a barvu.No-myslím,že to budou příjemně ztrávené chvíle u PC.S tou motorizací jsem na vážkách, jen doufám,že ty "mouchy" které jsem si tady pročítal snad Škodovka vychytá.Co se týká nešeho ježdění,tak spíše se pohybujeme z 90% v okruhu 100 Km.Jinak zatím díky všem za příspěvky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

neboj motor z MB už je vychytanej, turbo davaj jiny, řetězy taky, sice nikde něpřiznaj že mněli problém ale pracovali na tom :kol-28: ... doporučuji DSG + tempomat, je to pohodička... no a ostaní na co máte chuť...tak hodně příjemných chvil u PC...ted bych si Yetika udelal asi takto viz příloha

configuration 11-11.pdf

Editováno: , autor: hadak11
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...