Publikováno Prosinec 13, 201113 r Tak, hodně témat jsem početl. Mám problém a dnes jsem s mechošem narazil na další. Fábii mám tdi 74kw a vlastním ji 2 měsíce. Problém spočnul, že při koupi auto kopali přední kotouče. Tudíš následovala jejich výměna za nové Zimermann + desky. Jo, ale během pár km opět vybruje volant. Tudíš kotouče dolů na soustruh úchylkometr a kotouče jsou O.K. dokonce jsem stočil ty co na voze byli při koupi. Tak a opět vybrace, ale sranda je v tom, že čím víc brzdím a zahřeji kotouče tím více to vybruje (volant) za studena ani tak moc ne. Auto zvednuté nastartoval dal 2 a šel se podívat. Zdá se mi, že drhnou desky o kotouče. Ale kotouče na soustruhu jsou O.K. co mám tedy špatně? druhá věc je, že pravé přední kolo je OPRAVDU hodně špinavé od prachu z brzd než levé. no a nejhorší zjištění je: levé přední kolo mám o 1.5cm posunuté dozadu než pravé. Kola mám rovně a na jedné straně dám mezi gumu a blatník 3prsty a na druhé straně dám 4 prsty. Měřili jsme rozvor a takéje tam rozdíl. Nicméně gumy se sjíždějí stejnoměrně geoška je v toleranci. Auto občas z ničeho nic táhne do leve a najednou zase z ničeho nic přestane. Předchozí majitel mi včera napsal email, že poslední opravy na autě byli: levá poloosa levý homokloub, levý tlumič,levý náboj s ložiskem. Vše z vrakáče. Bohužel nevím proč a zda to bylo bourané, tak zda je původní rameno, nebo ne. Dle 4 nezávislých servisů jsou silenbloky a veškeré tyto věci ještě v pořádku. Mě se nezdá že by bylo něco špatně, nic nemlátí ani při akceleraci ani při brždění. Jo a volant mám trochu doleva místo rovně, ale to jest asi tím, že při jeho montáži nesrovnali kola. děkuji za Vaše nápady kde začít a co by mohlo zapříčinit 1.5cm posunuté kolo
Prosinec 14, 201113 r Autor Ano kope jen předek, zadek je odzkoušen a ten je cajk. Předek a hlavně po zahřátí. Nevím, no vypadá to na náboje těhlice bude snad o.k. cmoud: jak myslíš posunutou? jak to poznám? snad je náprava uchycená v dírách tudíš nejde dát jinak,ne?
Prosinec 14, 201113 r Treba spravit komplet G.O. prednej napravy. Potom prestane vibrovat volant+kopat brzdovy pedal pri brzdeni!!!! Citaj prilohu PDF
Prosinec 14, 201113 r Autor jo pěkné, ale mě náprava nekmitá při jízdě, ALE hlavně až po zahřátí kotoučů, jak vychladnou tak je to dobré... Kotouč sundám dám opět na soustruh nasadím úchylkometr a kotouč je o.k. náboj je také o.k. ale opět začnu brzdit a po ohřátí vybruje pouze VOLANT pedál NIKOLI... ale díky dost výstižný příspěvek :-)
Prosinec 14, 201113 r ked to bolo burane tak sa mohlo ohnut rameno alebo posunut cena napravica a preto to moze blbnut...Nie som si isty,ale v DP som cital ze cela napravica sa da posunut o cca 1cm...Ale v prvom rade sa kukni na tie ramena a silentbloky ci nie su utrhnute,resp.natrhnute a ak su,tak vymenit!A k tym kotucom...Kedy si menil brzdovku???Nemas niekde poskodenu brzdovu hadicku???Pricvaknuta,alebo nieco take?Su hadicky priechodne?
Prosinec 14, 201113 r Autor brzdovka je nová odvzdušněno... hadičky vypadají o.k. proč by na to měli vliv hadičky??
Prosinec 14, 201113 r mozu byt upchate,resp.pripchate a brzdovka nemusi odtial odtekat...a potom sa trenim zohrieva a mozu ti dret platnicky...Kamarat mal nieco podobne a robila mu to hadicka...to je moj nazor...ak to nie je pravda,neukamenujte ma....:c)))
Prosinec 14, 201113 r to čo opisuješ ohľadom brz.hadičiek,tak to bol problém u Felícií...u Fábie som sa s tým ešte nestretol....ale všetko je prvý raz
Prosinec 14, 201113 r S tou hadičkou sem se setkal u Peugeota.Tam se uvolnila vnitřní stěna hadičky a zacpala zpětnou průchodnost.To ale mělo za následek,že to kolo zůstávalo přibržděné,ale nekopalo.To si myslím,že by bylo podobné jako přiskříplá hadička.Někomu se to asi bude zdát jako blbost a neříkám,že to je tento případ,ale tatíkovi to taky kopalo a nevěděl už co.Až se přišlo na to,že to dělala pneumatika.Za jízdy nic nepoznal,neboť veškerou vybraci pobral posilovač řízení.Jakmile začal brzdit,na pneu byl větší tlak a začalo to dupat,no a čím teplejší pneu byla tím víc.Jo a schodou okolností to bylo na straně,na kterou mělo auto bebíčko.
Prosinec 14, 201113 r Autor zítra skusím nasadit jiné gumy ale nejprv zajedu do Škodovky a jsem zvědav co mi sdělí.
Prosinec 14, 201113 r Mě to kopalo při brzdění do volantu a já pořad řešil předek a jednou mě napadlo ve větší rychlosti přitáhnout ruční brzdu. Měl jsem hned jasno.
Prosinec 15, 201113 r Autor Jo taky jsem zkoušel zatáhnout ručku, ale nic to nedělá. Hlavně jak začnu brzdit tak cítím vibrace v podlaze a je to hnus. Tudíš jsem si jist, že to jde od předku. Kope jen volant, pedál NE.
Prosinec 21, 201113 r Autor Tak vibrace jsou pryč: kdyby to někomu pomohlo, tak to byli zadní silenbloky přední nápravy. Byli úplně vytrhané.
Prosinec 22, 201113 r Hm, neřešil si tady nedávno uvolněné poloosy a přitom si tvrdil že všechny silenbloky jsou OK? Upraveno Prosinec 22, 201113 r od VAG BoBo
Prosinec 22, 201113 r Autor Hm, neřešil si tady nedávno uvolněné poloosy a přitom si tvrdil že všechny silenbloky jsou OK? ANO! jak je vidět, tak není vše na první pohled vidět a ani když se vyvěsí kola... nakonec jsem řekl vyměnit a když se vyndali tak jeden se rozpadl.
Prosinec 23, 201113 r Autor teď už jen přijít na to, proč jedna strana je kolo o 1.5cm dozadu oproti druhé....
Květen 19, 201510 r Ahoj chci se zeptat je to doba už ale ohledně tohoto příspěvku jak to dopadlo s tím posunutým kolem ? Já jsem nedávno měnil právě ty silentbloky zadní a čepy ramene a řízení a je po geometrii, nedávno sem se zakoukal na auto z boku a zjistil sem že mám obě kola více vzadu než uprostřed ? Jak to bylo řešeno ? Nějako vyřešeno ? Kdyžtak díky moc za jakékoliv info
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.