Přejít na obsah

Columbus + soundsystem = zly zvuk -> je to normalne?


Doporučené příspěvky

Ahoj mam nove auto (OII FL combi, vyroba 11mes 2011), v nom Columbus + soundsystem.

Problem je ze zvukove podanie mi pride velmi, velmi zle.

Repro v pravych prednych dverach chrapcia (neviem ako je to spravne cesky - chrasti?), podobne ale trocha menej je to pocut z pravych zadnych..

podotykam ze to neskusam pri ani nahodou na max volume, ale pri normalnej urovni ked clovek pocuva kvalitnu muziku v aute pri jazde mestom.

nemal som zvlastne ocakavania, ale minimalne som cakal ze to bude aspon na urovni Audience bez SS.

V nastaveni som sa uz niekolkokrat pozeral, ekvalizer je na linear, vypnute akekolvek efekty typu surround atd...

predtym som mal uz dve OII combi, rv 2005 a 2008, obe mali Audience bez SS... a ked to subjektivne porovnam, hrali ovela lepsie! A urcite som nepocul ziadne skreslovanie repro ani pri ovela vyssich hlasitostiach (mp3 subory pouzivam tie iste, napr. Dire Straits - You and your friend, Love over Gold...)

Mate rovnake skusenosti? Mam to ist rovno reklamovat?

dik za nazory

PS: podobne problemy som mal na mojom 10-rocnom Opli Astra G, nakoniec to bol prasknuty gumenny zaves membrany basoveho repro... ale toto je NOVE AUTO!

Editováno: , autor: Boco
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Mám Amundsen a Sound System a stává se mi to, ze pravá polovina auta hraje slabě oproti levé (ale jenom někdy). Když nastavím, aby hrály jenom pravé repro, tak je slyšet slabý zvuk (i na nejvyšší hlasitost) a chrastění. Asi 3x se mi stalo, že rádio nehrálo vůbec a nepomáhalo ani vypnutí/zapnutí. Reklamoval jsem v servisu, kde jsem auto kupoval, nahráli nový software do navigace i soundsystému a že prý by to už mělo být v pořádku.

Pravda, teď už se mi nestalo, že by to nehrálo vůbec, ale problém s výpadky zvuku na pravé straně mám pořád. Potíž je v tom, že se to stává nepravidelně, takže jim to nemůžu ukázat (protože u nich před servisem to vždycky hraje). Až budu mít chvíli, zkusím to nahrát na foťák a zajedu tam znova.

Jinak nebýt prodloužené záruky, už bych si tuhle srandu musel platit sám...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já přidám svou trochou do mlýna: sound system sice nemám, nemám dokonce ani 4 reproduktory vzadu, pouze 4 vepředu. Při koupi auta jsem měl hrozné Melody, které jsem brzy vyměnil za Stream. Zvuk byl po malém vyladění opravdu poslouchatelný a poněvadž jsem audiofil, překvapilo mě, že po vytlumení dveří byl stereo poslech lepší, než v jiných OII s repráky i v zadních dveřích. Po výměně za Amundsen stojí zvuk totálně za prd. Možná je to tím, že mám asi jedinou OII na světě, kde by správnou funkčnost Amundsenu zajistila výměna gateway jednotky, neboť nyní se nikdo v servise nemůže dostat do nastavení, proto nemůžou změnit konfiguraci pouze na přední repro 2+2 namísto 4x2, nicméně ani po nastavení "fader" na -9 (čili 100% na přední dveře) se situace příliš nezlepšila - zvuk je relativně kovový, placatý a basů se příliš nedočkám ani v nastavení "+9" - pouze při vyšších hlasitostech jsou trošku výraznější frekvence kolem 30 - 50Hz - čili to spíše trošku duní, než-li "basí"..

Co se škrčení týče, od počátku se potýkám s problémem v podobě často škrčícího výškového měniče na straně spolujezdce, který občas vypadne úplně (kontakt se zdá být však v pořádku). Často pomáhá chvilkové zesílení zvuku, po němž se to zase "chytne".. :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...