Přejít na obsah

Studený motor trhá pri 2tis. otáčkach - OI 1,9 Tdi 81kW

Rostislav81

Doporučené příspěvky

Caute, mam mensi problem a chcem sa spytat, ci ste nemali rovnaky, pripadne nemate tusenie v com je problem.

Obcas sa mi stava, ze motor taha trhane. Zatial sa mi to stalo len parkrat a vzdy bol motor studeny. Robilo mi to na 2. prevodovom stupni pri cca 1700 - 2000 otackach. Zo zaciatku som si myslel, ze to je nerovnostou vozovky, pretoze sa mi to stavalo v tych istych usekoch co je dost zaujimave a trhanie bolo velmi jemne. No nedavno sa mi to stalo na trojke tiez okolo 2tis otacok ale uz to trhalo / sekalo o dost vyraznejsie.

Stalo sa mi to zatial asi 5x, cca raz-dva razy za tyzden..cize nie je to pravidlo, ze vzdy na dvojke pri 2tis. otackach to robi.

Ide o Octaviu I, 1,9Tdi, 81kW, r.v. 2003 - ma najazdenych cez 230 tisic.

Dakujem vopred za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 rok později...

Minulý týždeň sa mi to tiež stalo, a dnes ešte výraznejšie. Za studena cestou z práce do kopca na tretom prevodovom stupni. Otáčky cca tiež sedia. Pomaly som pridaval plyn a zrazu mi trochu sklblo. Dnes mi zas akoby uplne na chvilocku (1sek) vynechal motor... Tak isto, do kopca, na trojke. Co som si este vsimol, ze ked pridam na neutrále výrazne plyn a rýchlo pustím, tak pocas poklesu otácok mi od cca 1200 nizsie vydava motor taky cudny zvuk...zeby dvojhmotak?

Inak motor ide uplne v poho (81 kW, 210000 km ?, turbo v poriadku, startuje ako nove, spotreba v norme...). Jedine, co sa trochu ozyva , je  dvojhmotak, ked vypnem motor. Trochu vtedy zachrasti.

Odkaz ke komentáři

• o 8 měsíců později...
  • o 1 rok později...

ahote

tento problém mám aj ja

a vyzerá to tak, že asi bude vadný káblový zväzok ku vstrekovačom

alebo niektorý zo vstrekovačov bude zlý

podľa reakcii motoristov na iných stránkach a fórach.

mám dsg a už som menil kvôli tomu aj mechatroniku - a zbytočne

lebo tento problém skoro stále pri studenom motore pretrváva.

ešte pôjdem možno na diagnostiku turba či je všetko ok ... ale pravdepodobne

to bude ten elektrický zväzok káblov ku vstrekovačom /cena cca 66 eur/

Editováno: , autor: kocur.peto
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...