Přejít na obsah

Změna Oleje při větší spotřebě

android

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám 1,8T, benzín, r.v.2001, AUM, najeto cca 306.000Km. V průběhu několika posledních 15-ti-tisícových výměn sleduju že si za tu výměnu vezme až 4L oleje. Od 120.000Km co ji mám dávám Castrol 5W-40. Mám asi podezření na turbodmychadlo i když ? Chci se proto zeptat jestli třeba nezměnit typ oleje třeba 10W-40. Myslím hustější jestli to může pomoct s tím že by si to vzalo míň. Díky všem za případné rady a doporučení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak nejprve zkontroluj, zda ti olej nikde netece. Chce to vlezt pod auto a divat se, ale pri takovem dolivani bys asi musel sledovat nejake stopy na ceste, ale radeji to zkontrolu, tim i vyloucis zda ti to netece kolem turba atp,

Ale tyhle motory si spis vezmou olej pres gufirka ventilu, nebo pistni krouzky uz idealne netesni, coz pri takovem najezdu se da ocekavat.

Zkusil bych prejit na znackovy olej 10w40 ktery ma normu VW 500.00 nebo novejsi=lepsi VW 502.00

Zrani by se melo trochu zmirnit.

Odkaz ke komentáři

Tak ta 10w60 je uz fakt pro extremni jizdu=zavodni auta. Pochybuju ze vyuzijes jeho hodnot maximalne. Spis bych se podival po nejake vhodne 10w40. To uz ani nemluvim ze ta 10w60 je nekolikanasobne drahsi nez 10w40. A kdyz by ti to zralo treba uz jen 2litry na vymenu, tak nebudes preci dolivat tak drahy olej jako je 10w60 od Castrolu...

Under: Jasne, to by bylo uplne nejlepsi, ale dokazes si predstavit jak by to bylo narocne a nakladne. Preci jen 20ventilu neni sranda, nebo dokonce kuchat motor a davat nove pisni krouzky. To ja osobne bych u takoveho motoru uz nedelal, ma preci uz slusny najezd km. Takze bych zkusil 10w40, a kdyz by to moc nepomohlo, pak bych resil opravu.

Jinak je sice fakt ze motor byl na neco zvykli, ale auta z velkym najezdem bezne prechazeji na vyskozitu 10w40 a nemaji problem. Spise jim to pomuze, jelis je hustsi, a lepe vytesni patricne vule atp.

Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...

čus, mám 1,8T AUM (automat)... měl jsem velký problémy s olejem... ukazovalo mi to "nízký tlak oleje", pořád jsem si myslel, že je zanesenej sací koš (rada kamaráda), ale nakonec to bylo něco jinýho... ve zkratce:

kámošův syn vystudoval nějakou škodováckou školu přímo v mladý boleslavi a prej u 1,8T se do 160.000km používá plná syntetika a nad 160.000 polosyntetika... já přešel na polosyntetiku při cca 200.000km. Od tý doby to žere víc oleje (cca 1l/5.000km), ale zatím to jede v pohodě. Jen mi poslední dobou začal vycházet kouzelnej modrej dým z vejfuku když tomu dám trochu zahulit. Tak nevím, jestli na to má vliv ten olej nebo je něco jinýho v ...

Odkaz ke komentáři

To slyším poprvé, že při najetí určitých kilometrů se mění z plné na polosyntetiku. Takže jsi si to pokazil sám. Jinak 1L/5000km je ještě v pohodě. Co se týče toho modrého dýmu, tak v Tvém případě to bude míc z největší pravděpodobností na svědomí ten olej - dostává se do spalovacího prostoru a možná i do turba, proto to tak kouří. Chce to najít tu netěsnost (gufera, kroužky?) a opravit.

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Jak to znám já, tak do auta s větším nájezdem km dát olej z větší viskozitou je běžná praxe. Modrej dým je spálenej olej tj. gufera a možná i kroužky. Podle mě sis nepokazil nic-ve škodovce určitě věděj. Slabej tlak oleje je u starších aut při použití řidšího oleje docela normální-vetsi vule na cerpadle. Co mám 1.8 20V bez turba, tak předchozí majitel dával dokonce 15w40 a motor po 300tis. v pohodě-ja davam radsi ale 10W40 dokud si to tolik nebere.. Jinak spořebu oleje od výrobce bych asi moc v potaz nebral, někde se uvádí i 1L/1000km - ford apod..(což je šílenost)

Editováno: , autor: PetrStarek
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...