bitttpower Vloženo 23. Září 2015 Sdílet Vloženo 23. Září 2015 (editace) Pozor,Mogul je velice kvalitni olej,taky cenově nepatři k nejlevnějšim.Teda pokud ho třeba nekoupite někde v akci. Editováno: 23. Září 2015, autor: bitttpower 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standavfr Vloženo 23. Září 2015 Sdílet Vloženo 23. Září 2015 A nebo v autorizáku.... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
froggy Vloženo 23. Září 2015 Sdílet Vloženo 23. Září 2015 Olej jsem bral od autorizaku. Ale ani s mym by nemeli problemy. Zase co jsem po nich chtel, udelali k me spokojenosti. Výměna oleje je totiž to jediné, na čem oni nic nezkazí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 23. Září 2015 Sdílet Vloženo 23. Září 2015 Froggy to je hovadina. Niektorý mechanici by o autorizákoch vedeli básniť čo vedia vyviesť Napr olejový filter starší ako auto a 90tkm tam bol pôvodný olej resp. vazelina. Alebo tam buchli olejový filter ktorý tam nepatril ale pasoval, motor sa pridrel. Je fakt že je to malé percento ale je. :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pandora Vloženo 23. Září 2015 Sdílet Vloženo 23. Září 2015 (editace) Pred tydnem stejna trasa s LL a spotreba 5,3. Dnes na 5w40 spotreba 5,6 (hustsim olejem?) Motor prestal mit ten kraplavy zvuk pri akceleraci, ted ma hlubsi. Editováno: 23. Září 2015, autor: Pandora Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pandora Vloženo 23. Září 2015 Sdílet Vloženo 23. Září 2015 Rezonanci dveri odstranili, bylo to gratis, nic neposkrabaly, neupatlaly, kdyz se mi mirne pohla pricka volantu, vyrovnali a ze jsem velky perfekcionalista. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standavfr Vloženo 23. Září 2015 Sdílet Vloženo 23. Září 2015 Není to třeba tím,že minulý týden bylo o 10-15 st. tepleji??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pandora Vloženo 23. Září 2015 Sdílet Vloženo 23. Září 2015 Minuly tyden jsem jel pri 22°C a dnes pri 15°C. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 23. Září 2015 Sdílet Vloženo 23. Září 2015 Rezonanci dveri odstranili, bylo to gratis, nic neposkrabaly, neupatlaly, kdyz se mi mirne pohla pricka volantu, vyrovnali a ze jsem velky perfekcionalista. jak vyrovnali? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 23. Září 2015 Sdílet Vloženo 23. Září 2015 Tu spotřebu nemůžeš takhle brát, stačí aby si někde musel jet jinak, nebo někoho předjet, jiná váha auta, víc paliva v nádrži a máš desetinku sem desetinku tam. Spotřebu poznáš až po delší době. Důležitý je, že si dal motoru to co si zaslouží ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pandora Vloženo 23. Září 2015 Sdílet Vloženo 23. Září 2015 Dnes byl provoz jeste mensi, nez minule. Asi ta viskozita bude mit trochu vliv na spotrebu, s 0w30 by byla jeste niz. Auto Jarov dava 0w30 jako LL napr. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 23. Září 2015 Sdílet Vloženo 23. Září 2015 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standavfr Vloženo 24. Září 2015 Sdílet Vloženo 24. Září 2015 (editace) Tak to abys ho vyměnil...Nebo tě to auto sežere,když to žere i trávu u cesty.Myslíš,že 7-10 stupňů nehraje roli?O trochu delší zahřívání motoru,zvlášť,jestli jsi měl puštěné topení,větší jízdní odpory(olej v převodovce,vazelína v ložiskách).Měl jsem v autě po poslední výměně v autorizáku 5w30,spotřeba 5,6,vyměnil jsem ho za 5w40 a spotřeba.....chvíle napětí.....5,6....Krátkodobou spotřebu nemůžeš brát vůbec v potaz,tam je tolik proměnných,třeba vítr Máchale,že dosáhnout za různých podmínek stejné prakticky skoro nejde.Mluvím o cestách do 15-20 km. Editováno: 24. Září 2015, autor: standavfr 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 6. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2015 Toto bol ukvapený záver. Sága pokračuje... (a má už 23 strán) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 6. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2015 Hmm, tak to je fakt zlý....... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 6. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2015 Buďme rádi že se vyexhibuje jinde.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
froggy Vloženo 6. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2015 Hele, na tom foru se táže, jestli už může vyměnit a tady už nedávno psal, že už vyměnil. Tak buď kecá a nebo mění olej častěji než tankuje :-D A to je teda diagnoza... Hele pandoro, nechceš prodávat ten tvůj lehce jetý olej? Já bych ho i bral do fazola. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 6. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2015 (editace) Ve velkém očekávání jsem otevíral tu přílohu, co tam asi bude? Pak jsem jen v tichosti se zatajeným dechem četl, a nakonec vyprskl smíchy :-) Na to už snad není ani diagnóza :-) Editováno: 6. Říjen 2015, autor: dick Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 7. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2015 Už rieši ďalší olej, ktorý bude meniť o rok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
froggy Vloženo 8. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2015 ... asi se urazil a už tady nepříjde btw. olej bude měnit ani ne za půl roku, to mu poradili na oleje.cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robo_27 Vloženo 12. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2015 (editace) Zdravím V prípade prechodu z variabilného 504/507 na pevný ročný interval je možné používať oleje špecifikácie 504/507? Ja myslím že áno a prechod intervalu je len zmena spôsobu zobrazovania termínu ďalšej servisnej prehliadky... ďakujem Editováno: 12. Říjen 2015, autor: robo_27 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
froggy Vloženo 12. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2015 Ano je možno. 507 je diesel, takže jen 504. Doporučuje se spíše 502 pro tento motor, má lepší mazací vlastnosti. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 12. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2015 Froggy - dík za připomenutí, právě jsem si ho taky objednal - Škebla Helix Ultra 5W-40, kanystřík 4 litránky za 489,- českejch, objednáno v í-šopě zde: http://jaknaauto.cz/Produkty/MOTOROVE-OLEJE-C54/OSTATNI-NORMY-C219/Porsche-A40-C224/Shell-Helix-ULTRA-5W-40-4L-_vyrobeno-2014_-P120/ 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 13. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2015 Olej so schválením VW 504.00 je povinný pri premenlivom intervale, pri pevnom je voliteľný.Ak ako to tu odzenlo VW 507.00 je schválenie pre naftové motory, ale zase treba dodať, že čo som doteraz videl oleje so schválením VW 504.00, všetky mali zároveň aj VW 507.00. Dokonca čo som doteraz zistil, tak tieto dve schválenia sú asi aj identické (zatiaľ som v ich verejne dostpuných parametroch rozdiel nenašiel). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 13. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2015 (editace) Toto téma je nejen vyčerpané, ale už asi jen pro otrlé, opravdové fajšmekry a fetišisty, nebo pro naprosté zhulence. Nejdřív se tu zasvěceně řeší viskozity, Nano kokotiny od Millerse a pod. a nakonec se prohlásí, že je vlastně jedno jestli VW502,504 nebo 507 A přitom stačí to nejjednoduší, jak to udělal Ekkar koupit Škebli Helix Ultra 5w40 a auto si bude za mrzký peníz blahem chrochtat Editováno: 13. Říjen 2015, autor: dick 6 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.