Leden 20, 201015 r Pojmem "celoživotní" se v řeči škodovky rozumí tuším 5 let nebo 100 tisíc kilometrů ...
Leden 20, 201015 r no je pravda, že převodovka je věc, kterou jsem u aut řešil vždycky jen okrajově a olej jsem neměnil snad nikdy u ničeho. Proto jsem se ptal, proč se to jako vůbec rozhodl měnit. Myslím, že si s tím jenom vytvořil nějaký potíže.
Leden 21, 201015 r Ahoj, nechci z tebe, nebo sebe dělat blbce, mam OII asi 14 dní, ale měl jsem OI a tam byla náplň v převodce celoživotní. Převodka nemá žádnou vanu( dá se akorát rozpůlit), jen kontrolní šroub, kterým se olej i nalévá, pokud ti teda teče. Bavím se o manuálu, automat jsem neviděl. No já nevím. Byl tam normální šroub na vypuštění. A to co z teho teklo byl fakt hnus. A řazení po výměně na OI ? Paráda. na OII taky. Žádné šustění. A k tomu celoživotnímu ? Tomu věříš ? Je to buď 5 let, nebo 150tis. km.
Leden 21, 201015 r Ahoj, nechci z tebe, nebo sebe dělat blbce, mam OII asi 14 dní, ale měl jsem OI a tam byla náplň v převodce celoživotní. Převodka nemá žádnou vanu( dá se akorát rozpůlit), jen kontrolní šroub, kterým se olej i nalévá, pokud ti teda teče. Bavím se o manuálu, automat jsem neviděl. Kazda prevodovka v OC1,OC2,+ AUTOMAT ma nalievaci aj vypustny srob na olej.!!!!!
Leden 21, 201015 r ať je to jak je to, ale stále ještě jsem nedostal odpověď na to, proč ten olej vůbec menil. Pořád se nemůžu zbavit dojmu, že si způsobil úplně zbytečný problémy.
Leden 22, 201015 r ať je to jak je to, ale stále ještě jsem nedostal odpověď na to, proč ten olej vůbec menil. Pořád se nemůžu zbavit dojmu, že si způsobil úplně zbytečný problémy. CITAJ DOLE!!!! a předchozí oktávce jsem to měnil ve 180tis. a tam to bylo poznat. Známý co mi to měnil, tak se nestačil divit, co z převodovky teklo za olej ( hnus ). Ale to jsem měl benzina, teď mám TDI, ale i takj jsem to vyměnil. Olej za 500,- koupený přímo ve škodovce. TU CITAJ PRECO MENIL Dělalo to takové šustění při sešlápnuté spojce a teď mám klid. DSG PREVODOVKA-Vymena oleja kazdych 60 000km. Upraveno Leden 22, 201015 r od PROCHY603
Leden 22, 201015 r no dobře, to už jsem četl, ale v kolika to měnil na tom TDI nikde nevidím. Co píše Škodovka o výměně oleje v převodovce v návodu ? Píšou tam 5 let nebo 150 t. kmm, jo ? Upraveno Leden 22, 201015 r od jirkaK
Leden 22, 201015 r JIRKA: Tu si pozri obrazky oleja z prevodovky po 60 000KM. A porovnaj ho z novym olejom. LINK: http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...p;hl=prevodovka Upraveno Leden 22, 201015 r od PROCHY603
Leden 22, 201015 r ještě jsi zapomněl dodat, že ten olej tam byl 8 nebo možná téměř 9 let (podle roku výroby) a že těch 60 tisíc mohl za tu dobu taky někdo už dvakrát stočit dolu. A s tím olejem ve flašce mi to připomíná úsměvnou historku, jak šel pán reklamovat do servisu, že mu neudělali výměnu oleje na TDI, protože přijel domů a olej na měrce byl úplně černej. Ale tobě tyhle věci asi nemusím vysvětlovat, žejo, když se zabýváš kšeftem s autama. Upraveno Leden 22, 201015 r od jirkaK
Leden 22, 201015 r Jirka: Naschval som nepisal aj po kolkych rokoch .Preto len KM. Prevodovy olej naliati v prevodovke starne aj ked sa na nom nejazdi!!! Tych par korun za novy olej do prevodovky je urcite lacnejsia alternativa jak kupovat pouzitu prevodovku +vymena do auta+ novy olej do pouzitej prevodovky.
Leden 22, 201015 r ale jo, já se s tebou nepřu. Přesto, že jsem měl už desítky aut, tak žádný z nich jsem neměl dýl, než 3 roky (kromě OII a Transportéra) a byly to buď auta nový nebo zánovní. Takže i když se považuju za dost zkušenýho řidiče, olej v převodovce šel celý leta tak nějak mimo mě. Jo vzpomínám si ještě za komančů, jak jsme s tchánem opravovali takový strašný popelnice a tam se teda olej měnil. Upraveno Leden 22, 201015 r od jirkaK
Březen 7, 201015 r Tak já jsem si olej měnil na své OII a vytekl mi 1litr a něco. Nechtělo se mi s tím tenkrát tak srát, byla zima, tak jsem to dolil1litr a něco CastrolTAF-X za 400kč litr. Teď jsem si koupil original olej od škody za 208kč za litr a vyměním celý olej v převodovce. Zavolej řeknu jak na to 722 909 696
Březen 7, 201015 r Zdravím. Mám problém. Při výměně dneska oleje v převodovce nám vyteklo asi tak 0.5 l oleje a zdá se, že tam nějaký ještě zůstal. Když strčím malíček do nalévacího otvoru, tak vevnitř je ještě stále olej. A když tak nalejeme nový, tak se tam vejde ani ne 1deci a už to teče přes okraj. Nesetkal jste se s tím někdo ? Zkoušeli jsem všechno. Nastartovat, zařadit a dám tam 1 - 5 plus zpátečku, ale olej je stále tam a nechce vytéct a nový tam nalít nemůžeme. Zkoušeli jsem to i přes čidlo zpátečky. Tak já jsem si olej měnil na své OII a vytekl mi 1litr a něco. Nechtělo se mi s tím tenkrát tak srát, byla zima, tak jsem to dolil1litr a něco CastrolTAF-X za 400kč litr. Teď jsem si koupil original olej od škody za 208kč za litr a vyměním celý olej v převodovce. Zavolej řeknu jak na to 722 909 696
Březen 24, 201015 r Ahoj, já měnil převodovej olej ve 40tis km, protože mi zlobil synchron na dvojce. Z převodovky vytekl necelej 1L, nalil jsem 1 3/4L !! Netuším kam se vypařil. Motor zespod čistej jak dětská prdýlka. Od tý doby synchron synchronuje ¨ Jameson Ps. kdyby to nezlobilo, asi bych tam olej nechal tak 120 tis a pak bych převodovce těch pár stovek dopřál.
Květen 12, 201015 r U sve predesle OCTAVIE 1,6 74KW rv.2000 pohon LPG jsem menil olej v prevodovce po 170.000km. Mechanik vypustil asi 1,5 litru. Takze nejaka ta desetinka tam chybela. Odparila se - pravdepodobne. Rikal mi take, ze je vymena dle jeho nazoru zbytecna :-) Mel jsem ale lepsi pocit a zase to tolik nestalo! Dnes ma auto bracha - ma natoceno 247.000 a jede stale jako vino! Puvodni vyfuk, puvodni spojka - fakt drzak! Ja ale presel na TDI :-) Kupoval jsme facelit OII a LPG z kraje nenabizeli.
Červenec 9, 201015 r Tak panove, precetl sem to tu cely a obrazek sem si udelal ze olej vymenim, ted uz jen rozcisnout jakej olej tam dat: Dle manualu sem se docetl ze tam patri G052 726 A SAE 75W ale tento olej sem nikde nenasel, tak co tam mam nalit? Tak po obvolani dvou servisu mam dva dalsi typy oleju ktere tam patri a to G 070 726 A2 a nebo GT 052 512 A2 tyto oleje tam prej muzou bejt oba dva bud jeden nebo druhej a cena je 200kc/l takze ho dneska koupim jak pojedu domu a bude klid. Dik Upraveno Červenec 9, 201015 r od Cizap
Březen 17, 201213 r Zdravim, potřeboval bych vyměnit olej v převodovce na O2 1,9tdi 77kw, typ převodovky je JCR. Podle ETKY tam patří olej G070726A2 a je nutné dodržet postup výměny. Můžete se někdo podívat do dílenské příručky jaký přesný postup je u převodovky JCR 5kval. Dík
Březen 17, 201213 r No mám DP OII , ale JCR tam není . Jenže u žádné převodovky výměna není(krom DSG) jen doplnění . Postup plnění - nalít a pod šroub nové těsnění , Upraveno Březen 17, 201213 r od hanesek
Březen 20, 201213 r Opravdu se nenajde nikdo, kdo už to dělal. Převodovka JCR má dva výpustné šrouby a má i jiné převody než ostatní převodovky a v Etce je psáno že je nutné při výměně oleje dodržet postup výměny (náplň 1,9L). Taky mě napadlo, že když je nutné dodržet postup výměny tak jestli to není těma 2 šroubama aby se nevypouštělo jen jedním jak te tomu u všech dalších převodovek.
Březen 21, 201213 r podle mě u všeho máš napsáno že je nutno dodržet postup nebo že to musí provádět odborná firma. a nejí jeden šrou kontrojní nebo jen záslepka třeba u R Trafika otevřeš motor a máš taky dvě víčka oleje na dolití jedno povolíš a je tam plastová záslepka. Když se bojíš poptej výměnu v servisu s vlastním olejem kolik za to mohou chtít ?
Březen 21, 201213 r hanesek: nemáš tu DP na OII v nějáké elektronické verzi? že by se dala třeba někde stáhnout.... remare:to nejsou 2 výpustné šrouby,jeden je výpustný a druhý nápustný ten nápustný by měl být umístěn o něco výše než výpustný...
Březen 21, 201213 r Tady je cosi, jen se tam musíte zaregistrovat http://www.skodaforum.sk/filebase.php?c=25
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.