Přejít na obsah

Brzdy Fabia 1,4 combi ABS


Bobulak

Doporučené příspěvky

Všecny Vás zdravím,

dělám brzdy na Fabii a tak mám pár otázek, tak doufám že mi poradíte:

1) když vyměním obložení zadních brzd a gumičky+prachovky prasátek a složím to dohromady tak co dál? Myslím tím jak ovzdušnit brzdy? Jestli několikrát zatáhnout ručku, pak zmáčknout pedál a držet a ovzdušnit. Má být nastartovaný motor??? Jde mi o to že jestli neudělám nic s ABS. Třeba u renoltu s ABS to bylo tak že auto muselo stát kolama na zemi (byl tam nějaký ventyl na nápravě) jinak z toho kapalina nešla. Prostě potřebuji vědět jak postupovat při ovzdušnění brzd když má Fabka ABS.

2) Jaká brzdová kapalina tam patří (teplota, typ)

Díky všem Honza :unsure:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže, líp se ti to bude dělat, když auto bude třeba na zdviži, protože se musíš dostat k odvzušňovacím šroubům. Ujistíš se, že máš plnou nádobku brzdovky, nějakej pomosník ti bude v autě šlapat brzdovej pedál a ty začněš odvzdušňovat. Začíná se od nejvzdálenějšího kola, to je zadní pravy. Pomocník ti našlape pedál a drží ho sešlápnutej. Ty povolíš odvzd. šroub u kola a necháš kapalinu vytéct do nějaký nádoby (třeba petlahev s hadičkou, kterou nasadíš na ten šroub). Postup opakuješ, dokud nejdou žádný bubliny, resp. začne téct čistá brzdovka. POZOR! Hlídat stav hladiny v nádobce, nutno doplňovat! Pak uděláš zadní levý kolo, potom pravý přední a nakonec levý přední. U posledního kola dávat pozor na brzdovku, aby hladina byla na max.

Brzdovka se používá DOT 4... :ph34r:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě jak ti ten pomocník drží ten pedál, tak až povolíš odvzd. šroub, pedál mu klesne, musí ho držet a ty zase utáhneš ten šroub. on znova našlape, podrží, ty povolíš, pedál klesne, utáhneš, našlape,,pořád dokola. dyž ten pedál nebude držet a povolí ho dřív, než utáhneš šroub, zase se ti do systému nasaje vzduch... B)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...