jarosu.gr Vloženo 4. Červen 2012 Sdílet Vloženo 4. Červen 2012 Zdravím, Dnes jsem přijel na parkoviště a vše OK. po15 min jsem chtěl odjíždět a nic. Nešla vůbec palubka ani neblikla a auto po nastartování běželo dvě sekundy a hned chcíplo. Koukl jsem na pojistky na relátka(kontakty) pod volantem. Pak jsem to zkusil a vše zase běhá jak má. Zkoušeno asi 10x a nic. Ví prosím někdo co by to mohlo být? Mam strach aby mě to nepotkalo zase a né zrovna v klidu na parkovišti. Díky J. mam 1,9 66KW rv:99 AGR Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Sniper Žák Vloženo 4. Červen 2012 Sdílet Vloženo 4. Červen 2012 projel bych hlavní přívody v elektrice, prostě vše co vede od baterky a okolí, očistit kontakty na baterce, jestli to byl takovej velkej výpadek tak by to odpovídalo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdesim Vloženo 5. Červen 2012 Sdílet Vloženo 5. Červen 2012 auto ti po nastartovani chciplo, protoze nebyly napajeny budiky a RJ motoru zaseagovala na immo zkontroluj utazeni kabelu u rele boxu nad pedaly Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarosu.gr Vloženo 6. Červen 2012 Autor Sdílet Vloženo 6. Červen 2012 Jo díky kouknu na to a uvidím jestli něco najdu. Od té doby se vůbec nic neprojevilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kapojedi Vloženo 2. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2012 No teraz mám ja taký problém. Ochladila sa a začalo mi presne toto robiť...nažhavím, naštartujem, mám tam inštalované automatické zapnutie svetiel pre denné svietenie - to cvakne asi po 3 sekundách po štarte a zrazu to hneď skape. Nestihnem tomu ani vytočiť na voľnobeh a ak aj áno... nič to nie je platné. Ostane palubovka bez osvetlenia, nič nesvieti. Keď vytiahnem kľúč zo spínacej skrinky a potom zas zapnem zapaľovanie... už sa to rozbehne, nažhaví, naštartuje, skape. A takto to asi dva-tri krát prejde a potom sa konečne chytí. Čítal som v iných príspevkoch, že to bude relé č.109...tak to idem skúsiť vymeniť. Potom napíšem , či som bol úspešný. PS: u mňa to robí pri studenom štarte , ale aj za tepla , minule som bol BA spravil som cca 60 km a skapal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 4. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2012 relé 109 nemá vliv na zapnutí palubní desky viděl bych to spíš na vychozenou spínačku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kapojedi Vloženo 24. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2012 Ahojte... môžem potvrdiť... relé s tým nič nemá spoločné. Vymenil som postupne dvoje relé, č.109 (5,41€) a relé č. 1U0 941 243 C >ABS< (15€ originál Škoda) nič to nie je platné. Ešte som kúpil aj relé č.18 (zatiaľ bez výmeny, 12€ originál). Keď motor raz nakopnem, relé č.109 (relé žhavenia), 103 (žhaviace sviečky) a 167 (palivové čerpadlo) musia byť v poriadku, tak isto aj relé č.18 (kontakt "X") a kontakty na akumulátore tiež (prekontroloval som ukostrenie a poistky), aspoň moja logika takto funguje. Takže prečo som relé >ABS< menil? Pozorovaním som zistil, že nielen po nažeravení ale aj pred ním úplne za studena, stačí , že otočím kľúč z polohy "0" do polohy "1" sa rozsvietia oranžové kontrolky AIRBAGov spolu s ABS a parkovacou brzdou k tomu ešte signál zvukový od parkovačky, ktorá nie je vôbec zatiahnutá (jedenkrát sa mi to stalo aj za jazdy na diaľnici, v tom momente akoby sa tachometer zbláznil skákal z 80 na 130 dokonca z 0 na 130 km/h, ale otáčkomer bol stabilný, takže to ma v tom momente troška upokojilo ), niekdy prestanú svietiť a začnú blikať. Dokiaľ toto svieti alebo bliká, síce nakopnem motor, ale akonáhle zaradím spiatočku - koniec skaping ! Prča na tom je, že dopredu jazdiť môžem koľko chcem, ale cúvať nie, bo v momente skaping. Takže celkom sranda, keď potrebujem vycúvať z parkoviska pred barákom alebo z roboty to je jedno, si tam užijem. Logiku to pre mňa žiadnu nemá, ako môže byť sviazaný spínač cúvacích svetiel s nejakým relé a už vôbec nie so spínacou skrinkou štartéra, ale faktom ostáva, že keď sa toto stane, že ten motor skape. Nasledujúci štart motora je neúspešný - palubovka bez odozvy (ani obraz ani zvuk), aj ďalší a po ňom ďalší atd. až zrazu na x-tý raz to zafunguje tak ako má nakopnem to. Pokiaľ nezačnú svietiť (blikať) inkriminované kontrolky, tak ideme, ak áno tak skaping a celé sa to zas opakuje dokola. Pravdu povediac mi to celé začína liezť na nervy, pretože je nevyspitateľné šantenie a začínam sa prikláňať, že by to mohla byť ta spínacia skrinka (najlacnejšie som ich videl na autokelly.sk). Originálne v servise mi zahlodil , že tam idú dva typy jeden je starší lacnejší cca 40€ a potom druhý novší, že cez 100€ tak som len tak zdvihol obočie .... no, končím na dnes, ak má niekto podobnú skúsenosť, budem rád keď sa s nami podelí o skúsenosti a rady. Dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
reddwarf Vloženo 25. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2012 Tak jsem myslel že jsem v tom sám a koukám že občas někdo řeší podobný problém. Jelikož se mi stalo něco podobného co tady popisuje kapojedi .. dále podrobněji popíšu - tak zkusím přijít se svými zkušenostmi a postupy. Na mé octě se vytvořil následující problém, po otočení klíčku do polohy 1 se stane jakoby byla vybitá baterka a jsou pohaslé kontrolky, po otočení na start kontrolky zhasnou cvaknou relé, vynulujou se hodiny a auto se tváří jako by byla vyšlehaná baterka, stačí ale vytáhnout klíč ze zapalování, nebo s ním párkrát otočit a vše se rozzáří jak má a auto nastartuje jak kdyby se nic nedělo. Po nastartování auta se teď v zimě stane další věc ... po chvilce dojde k pohasnutí palubovky, světel a všechno jede jakoby na snížené napětí, někdy se stane že pokles je takový že i přesto že je nastartováno se z ničeho nic rožne kontrolka airbagu a abs a vypne autoradio. Po uplynutí cca 2-3 min se radio zapne, kontrolky zhasnou a cca po pulminutě se rozjasní palubovka a světla přejdou do normalního svícení, jako by se nic nedělo. K tomu se sporadicky stane že i během jízdy dojde k poklesu, který se projeví jakoby restartem radia (vypne se a hned zase zapne) při zvýšení odběru například při přepnutí světel na dálkové, zapnutí klimatizace, stáhnutí nebo zavření okna. Postupně jsem dělal nasledující věci...změřil baterku, dobíjení, baterka v zátěži, vše ok, zkusil jinou baterku, vyměnil elektrickou část spínací skříňky, pod baterkou vyčistil kompletní kostry, zkontroloval kabely vedoucí ke startéru, hlavní kostru na motor,, v interieru zkontroloval dotažení kabelu a vyčištění koster. Zkoušel jezdit bez radia. .to vše zcela bez jakehokoli efektu. Dřív ještě do toho zasahoval problém s otvíráním centrálu...jako kdyby bylo málo šťávy pro zamknutí nebo odemknutí. Problém je že to dělá tak sporadicky a náhodně že elektrikář s tím nechce nic dělat dokud se samozřejmě závada neprojeví natolik aby byla dohledatelná. Naštěstí se to neprojevuje na chodu motoru, takže se dá jezdit. Tak jak to vidíte? Poradí si s tím někdo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kapojedi Vloženo 29. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2012 Zdravím všetkých .... tu je moja skúsenosť z dneška. Problém ktorý som opísal vyššie nakoniec skončil tak, že auto ostalo stáť našťastie v meste, takže si neviem predstaviť, koľko by som musel zaplatiť naviac odťah, keby som bol mimo. Bolo to tak, ako písal chlapík "Vaša". Pokazený "spouštecí spínač zapalovací " č.: 4B0 905 849 (http://www.skoda-dily.cz/eshop/4b0905849-spinaci-skrinka.html alebo http://www.autokelly.sk/#PATH=3345620;5835877;5835891;5836009;5877678;5877712;5877716|CT=5|PCT=4|PDID=1373820), aj keď naštartovala, tie šialené kontrolky ostali svietiť, čo som popisoval vyššie aj výstražne pískalo (parkovačka), ale už to bolo tak, že po chvíľke hneď zdochla. Takže teraz opíšem z faktúry autorizovaného servisu, čo som zacvakal aby ste sa vyhli platbe 150€ za niečo , čo má hodnotu niekde okolo 15€ (samotný spínač). takže položka 1. spínač spínacej skrinky 34,58 € 2. výjazd servisu 36,72 € 3. skrinka de a montovať 5,76 € 4. volant de a montovať 11,52 € (osobne nerozumiem prečo to bolo potrebné, ale budiš... ) 5. Rížená fce vyhledávaní chyb vym. n. prohl 54,72 € (tu sú narátané 1,9 norm.hod.) 6. drobný pomocný materiál 6,84 € Samozrejme som medzitým volal známemu (majiteľ neautorizovaného servisu mimo miesto opravy, pretože pôvodne mi odhadli cenu v servise 200€ - sa mi to nezdalo) a ten mi povedal, že toto celé je "pár eurová záležitosť"...ten spínač mi vedel dať za 15€ a robota cca 35 €, takže si môžte urobiť na to názor. Zas musím servisákom zo Škody uznať, že boli pohotoví, úslužný, vystupovanie OK ... ešte mi aj dali odporúčanie, čo by som mal vymeniť a dali cenový odhad, ale zas na druhej strane si hovorím, že za 150 € (4500 SKK) by som ju mal mať asi aj pozlátenú tú skrinku aj s tým blbým kľúčom. .... ľudia pomôžte si ako viete, hlavne kto je šikovný a nebojí sa veci sám robiť... ja som sa bál spínaciu skrinku rozoberať sám (nemám skúsenosť a nevedel som , že kvôli tomu treba zhodiť volant tomu doteraz nejak odmietam veriť) ...ďalej som si nebol istý , či to je naozaj ten problém, ktorý mám riešiť, navyše teraz je skoro tma nemám garáž a ani stahovak na volant, alebo takéto podobné prkotiny a súčasne ani čas na to, čo oni robili 3 hodiny, ja by som robil možno 6 a viac a dobre by som si som si pri tom šomral. Veľa šťastia pri odstraňovaní problému Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
reddwarf Vloženo 30. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2012 (editace) Tak doufej, že to bude tou spínačkou, já ji měnil a nemělo to na to žádný vliv, ikdyž moje závada se projevovala kapánek jinak. Co se týče výměny, myslím že tě natáhli, tu spínačkumám vyměněnou za pulhodinku, jde jen o to odšroubovat spodní plast pod volantem, pak dva červíky co ji drží v kovové části, vytahnout ven vycvaknout konektor a zase stejný postup zpět, demontáž volantu opravdu není nutná,ale tak co by si asi nepomohli na chudákovi co stojí ve městě bez šance s tím něco udělat. btw..elektrická část spínačky se dá koupit za cca 500 Kč...muj boj se závadou se dostal právě k tomu že jsem asi před týdnem vyměnil baterku, k tomu shodil budíky a právě i zmiňovanou spínačku, vše vyčistil prostříkal kontoxem a zase zkompletoval, momentálně vše jede jak má, jsem zvědav jak dlouho a jestli tady nebudu za týden dávat další příspěvek co s tím Editováno: 30. Listopad 2012, autor: reddwarf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kapojedi Vloženo 30. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2012 (editace) RED DWARF - si chytrý, uznávam dúfam, že už budeš mať pokoj. čo sa mňa týka, samozrejme som aj sám na seba nahnevaný, že som to nedokázal riešiť inou cestou, svojpomocne a samozrejme lacnejšie. Áno v mojom prípade ma určite pekne ošklbali páni zo servisu ... s plechovými hubami sa na vás pozerajú a účtujú výkony, ktoré ani nerobia. Hovoril som si, keď som šiel prevziať auto "idem sa s ním hádať ešte o cenu ?". Nakoniec som sa na to vykašľal. Však ja si to zapamätám a v autorizovanom servise som bol 3-tí a posledný raz. Editováno: 30. Listopad 2012, autor: kapojedi 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
reddwarf Vloženo 3. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2012 No ono je to tak, že octu už nějáký čas mám a jsem tak trochu zvědavej, takže než jdu do servisu snažím se na spoustu věcí přijít sám, samozřejmě je to i dáno možnostmi (garáž s nářadím a nějákým vybavením), před panelákem by se to dělat nedalo...a další věc, když jsme v koncích mám kamaráda co autům hodně rozumí takže věci které jsou už odbornější nechávám na něj, ale aspoň mu u toho asistuju a člověk je pak i na cestě klidnější. Hodně ušetřených peněz mi zůstalo právě i díky tomuhle fóru a proto když si myslím že to někomu může pomoc písnu to i sem. S autorizovaným servisem jsme se rozloučil už dávno, neříkám že musí být všichni zloději nebo že se u nich některé věci nevyplatí udělat, ale třeba konkrétně u nás jsou to uplní výměnkáři , kteří tomu rozumí asi ještě míň než já a těm opravdu peníze cpát nechci.Tak hodně štěstí u dalších oprav...respektive spíš se hodí napsat....pokud možno už žádné opravy 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.