Publikováno Červen 28, 201213 r Mam problem koupil jsem Felicii 1.3 Mpi a přestala ukazovat teplotu čím to je???
Červen 30, 201213 r Nazdar, ještě může být vadný termostat. Vyzkoušíš to jednoduše. Nastartuj a nechej běžet motor cca 10 min. při 1500 ot./min. Jestli půjde teplota nahoru pak je buď rozpadlý anebo stále otevřený termostat. Případně může být prasklý plast, tedy pouzdro termostatu. Čus-bus, Felicius!
Červen 30, 201213 r termostat je nesmysl, v zimě by to bylo možný ale ne za letních teplot, v zimě jsem feldu převážel 100km domů a v autě jsem málem umrzl - rozpadlý termostat a teploměr bez reakce, při stání a na volnoběh se zvedal to jo.
Červen 30, 201213 r nevím proč vydělávat termostat, nech to vrčet na vlnoběh než se ti roztočí vrtule na chladiči což je v tomto počasí otázka pár minut a dívej se na teploměr, zkusil bych pro sichr ještě jedno čidlo a pak už to bude kabeláž nebo budík
Červenec 1, 201213 r Nazdar, ještě může být vadný termostat. No to je zase jednou napsány nesmysl, v tomhle vedru i kdyby si jel bez termostatu, tak se rafika pohne.
Červenec 1, 201213 r nechápu proč se pořád ptáš tak vyzkoušej jiné budíky, souhlas VagBoBo často se tady píšou nesmysly
Červenec 1, 201213 r Autor ok jako ptal jsem se jednoho kamose a on mi taky prave rekl jestli nemam rozpadly termostat ale kdyz ono to ukazovalo a z niceho nic prestalo tak ten termostat by se prece jen tak nerozpadl ne??
Červenec 1, 201213 r Davide, ono to tak bývá, že z ničeho nic se něco pokazí... Ale zaráží mě odpově tady těch pánů "mechaniků od Forda". Proto je to fórum, aby se občas hodila nějaká rada do etéru... A kdyby si pánovéé přečetli co jsem tady psal, tak by už nemuseli zbytečně psát, že máš Feldu nechat bublat na zvýšených otáčkách asi pět minut a zjistíš, zda-li je problém v termostatu. Ale nemusíš to dělat, můžeš sundat volant, rozebrat palubovku, vytáhnout budíky a změřit, jestli máš na budíku napětí. Pokud ne, jít po kabeláži, propískat jednotlivá vodiče, přeměřit odpor čidla při studeném motoru a pak při zahřátém motoru a chybu určitě najdeš. Hodně štěstí při pátrání...
Červenec 1, 201213 r proč sundat volant, palubovku ap. ? ke štítu se dostane lehce, to je o těch rádoby radách ...
Červenec 2, 201213 r Tak, tak, je to o radách!!! Měl jsem demontovaných palubovek a budíků desítky a vím, že pokud nedodržíš postup demontáže, tak plasty a úchyty praskají, jsou poškrábané atd.... No, ale to je každého věc. Hodil jsem jen názor do platzu. A ještě něco, taky si odpojím bowden z převodovky od tacha, abych mohl snadno vyjmout přístrojovku!!!
Červenec 2, 201213 r A zase jeden co tady vypouští svou inteligenci přes smajlíky, Bene06 jen je nech, ono u těch starších aut platí, že čím víc toho rozebereš, tím víc toho zničíš a prodejci z něčeho také musí dýchat. Ještě bych kvůli té palubce sundal pravé přední kolo a levé světlo a odpojil elektriku z tažného zařízeni. Upraveno Červenec 2, 201213 r od VAG BoBo
Červenec 2, 201213 r Vidím, že nápadů tady mají pánové spousta, ale nevidím pomoc Dejvovi, kterému neukazuje teploměr.... Takže hoďte konkrétní návod "Jak na to", když jste takoví machři!!!
Červenec 3, 201213 r Nicméně musíš uznat, že to s tím "rozpadlým" termostatem je trochu kravinka, ne? Obzvlášť v posledních dnech. Kdyby se to tu řešilo tak před pěti mesící, tak snad, ale určitě ne v těchto dnech. Jít po drátech bude asi jediná volba před výměnou/opravou budíků. Ještě klidně může být vadné i vyměněné čidlo.
Červenec 5, 201213 r Nezlob se, ale když jsem koupil před čtyřmi lety bazarovou Feldu, budík teploměru se ani nehnul, ikdyž bylo venku třicet. To jsem si myslel, že mám budík v kopru... Pak jsem stál v koloně deset minut a rafika vyšplhala na sedmdesátku. U Feldy je to pár milimetrů nad minimem. Pak mi to kolega napíchnul na VAG a zjistil, že při zahřátém motoru byla telota něco nad padesátkou. Když jsme motor podrželi v otáčkách cca 2tis. na necelých deset minut, rafikal vyjela na devadesátku a VAG ukazoval nějakých 88°C. když jsem rozebral plastovou skříňku termostatu, byl jsem udiven. Termostat byl úplně rozpadlý. Vyměnil jsem ho a dodnes je to O.K. Ale netvrdím, že tu samou závadu musí mít i Davidbe, jenom jsem chtěl, ať to vyzkouší a vyloučí tím termostat. Pak bych se podíval na přístrojovku, může být stuďák na desce, kde je osazen budík anebo stuďák v patici, kde zapojuješ konektor, pak může být chyba v kabeláži, v budíku a naposledy bych řešil čidlo. To je můj malý návod "Jak na to". Snad je tady nějaká zpětná vazba a budu znát výsledek. Čus-bus, Felicius!
Červenec 6, 201213 r stále je nesmysl aby měl motor BEZ termostatu při zvýšených otáčkách a venkovních tropických teplot a v koloně na teploměru třeba tvojich 70°C, zmírňuješ svoje plácání. Jak na to už tady bylo několikrát zmíněno čidlo-kabeláž-budík tak nazdar.
Červenec 6, 201213 r Bene, to je úžasný návod....... Pořád tady jenom oponuješ a něco konkrétního, třeba jaký káblík a co se má na něm naměřit a případná porucha, NECHÁPU??? Moje reakce je
Červenec 7, 201213 r No já bych změřil jestli nejsou zkratované na kostru nebo mezi sebou a nebo jestli nejsou přerušené. Čidlo lze proměřit na odpor (hodnoty viz dílenská příručka) budík je na tom hůř, ale také jde změřit, u Fabie mám akční členy přístrojové desky, u feldy to není a ještě jsem ho neměřil.
Červenec 7, 201213 r Bene, to je úžasný návod....... Pořád tady jenom oponuješ a něco konkrétního, třeba jaký káblík a co se má na něm naměřit a případná porucha, NECHÁPU??? Moje reakce je máš prostor, krom plácání o termostatu a erektivních reakcí jsi toho moc nepředvedl
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.