Jakub Kulhánek Vloženo 26. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2012 (editace) Ahoj chtěl bych se zeptat ohledně navi MCD koupil jsem si ji do své octavia 1.9TDI 96kw/2004. Navi normálně funguje s maxidotem i mf volantem, ale problém je v navigování pokud zadám cíl trasy neustále ukazuje jen šipku světové strany a počet km do cíle a hlásí MIMO TRASU, pokud kliknu na info tak hlásí, že se nacházím na nedigitalizované komunikaci. A to ať jedu kdekoliv, dálnice, Praha, všude nedigitalizovaná silnice. Navi ani neukazuje odbočení ani hlas žádný nevychází. Navi je i dost zpomalená jediné co ukazuje je jak jsem říkal počet km do cíle, ale se značným zpožděním. Bohužel opravdu podle toho nejde dojet do cíle . Nevím jestli to může být anténou, ale ta mi ukazuje neustále 7 nalezených signálů. Mapy jsou podle člověka co mi je dával v pořádku (Nevím jak zjistit, zda mluvil pravdu). Prý by měla navigovat takto, k tomu jsem se, ale já nikdy nedostal Editováno: 26. Červenec 2012, autor: Jakub Kulhánek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lonanek Vloženo 27. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2012 (editace) Nejsou zapojeny všechny nutné signály. Chybí připojení na ABS a zpátečku (ta není nutná). Není ale nutné tahat dráty od ŘJ ABS, místo lze využít (spolehlivě) signálu rychlosti vozidla - GALA. Menší nepřesnosti se v pohodě srovnají. ABS je oproti GALA lepší v tom, že si podle ní navigace umí přečíst směr jízdy (odbočení, průjezd zatáčkou, ...) a pokud je navi mimo signál (tunel a pod.) pak jízdu dorovnává. Ale kolikrát budeš někam odbočovat v tunelu??? Propojit signál GALA s TELE. GALA - konektor A pin č.1 TELE - konektor D pin č. 7 a 9 Editováno: 27. Červenec 2012, autor: Lonanek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakub Kulhánek Vloženo 27. Červenec 2012 Autor Sdílet Vloženo 27. Červenec 2012 Lonanek odkud jsi? Nemohl by jsi mi to udělat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lonanek Vloženo 27. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2012 Podle Milhauska je to blbost. Tak nevím, kde je pak problém.... MCD se údajně na tyto signály nepřipojuje!?!?!? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 28. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2012 (editace) tele je na telefon Nejsou zapojeny všechny nutné signály. Chybí připojení na ABS a zpátečku (ta není nutná). Není ale nutné tahat dráty od ŘJ ABS, místo lze využít (spolehlivě) signálu rychlosti vozidla - GALA. Menší nepřesnosti se v pohodě srovnají. ABS je oproti GALA lepší v tom, že si podle ní navigace umí přečíst směr jízdy (odbočení, průjezd zatáčkou, ...) a pokud je navi mimo signál (tunel a pod.) pak jízdu dorovnává. Ale kolikrát budeš někam odbočovat v tunelu??? Propojit signál GALA s TELE. GALA - konektor A pin č.1 TELE - konektor D pin č. 7 a 9 tohle je totální nesmysl!!!!!!! MCD se na žádné ABS signály nepřipojuje!!! nejdůležitější je GALA aby fungovala - ta mu nefunguje kvůli PARROTU!!! stačí správně zapojit!!! bez PARROTU vše funguje, to může vyzkoušet! Lonanek - pro píšeš veřejně něco co je fakt blbost?? ostatní se toho chytí a můžou něco odpálit!! Editováno: 28. Červenec 2012, autor: Milhausek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lonanek Vloženo 29. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2012 tele je na telefon ... A neodpálí nic... TEL - je telefon to ano, TELE - telematic (ale jak jsem zjistil, zde NC - tedy nezapojeno, nevyužito, ...) To že mu chybí GALA, je jasné... Proč jsi to nezkontroloval a nedotáhl do konce... Končím tuto nesmyslnou debatu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 29. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2012 (editace) já mám kontrolovat zapojení parrotu???? navíc tvrdil že měl předtím origo symphony a vše fungovalo!! tak proč budu něco kontrolovat když vše fungovalo a u mně vše znamená i gala!!!! chtěl bych vidět tebe jak by jsi to zapojil a zkontroloval! Editováno: 29. Červenec 2012, autor: Milhausek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakub Kulhánek Vloženo 2. Srpen 2012 Autor Sdílet Vloženo 2. Srpen 2012 Milhausek na jednu stranu díky moc za ozvání se a za možnost následné opravy, ale proč sem stále taháš předchozí autoradio? Ano bylo tam symphony z výroby a vše fungovalo jak mělo, jak by taky ne když to byl originál Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 2. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2012 (editace) a fungovala tam i gala po montáži parrotu, hmmmm??? já bych řekl že ne!! já bych řekl že ani nevíš co to gala je a tvrdíš tady nesmysly že tam vše fungovalo!! takže když mi někdo řekne že se symphony fungovalo vše......... Editováno: 2. Srpen 2012, autor: Milhausek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 2. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2012 Že vám do toho vstoupím. Nevím jaký Parrot, ale např. 3200LS má zapojené všechny piny pin-to-pin, takže jeho "vložením" do instalace rádia vše funguje jak fungovalo před tím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 2. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2012 to není pravda... parrot nabízí několik možností zapojení mute!!! a proto může vyřadit galu! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 2. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2012 Aha, tak to jo. Nicméně když jsem zapojoval já Parrota k Symphony tak jsem GALA určitě neřešil. MUTE z Parrotu šel na 2-ku černého ISO. Tak proto jsem v podstatě nic řešit nemusel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 2. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2012 Autorádio s ISO zásuvkou: Odpojte konektory z autorádia. Zapojte oba konektory typu "samice" z kabeláže HF sady do autorádia. Konektory reproduktorů a napájení automobilu připojte do konektorů typu "samec" kabeláže HF sady. Kabel MUTE(žlutý) je třeba zapojit na příslušný kontakt konektoru dle typu zapojení autorádia. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 3. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2012 (editace) Ano, však já se nehádám. A zrovna Škoda rádia mají mute na pinu 2, čili GALA není ohrožená. Ovšem pokud je vše správně zapojené. EDIT: ... a už vím o co Ti vlastně šlo Že tou instalací Parrotu to jde v tomto kroku zkonit a zapojit MUTE špatně. Editováno: 3. Srpen 2012, autor: Wojnar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.