Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Jaký kódy máš na mysli? 4UF a 4X3 ?

Jak už je tu psáno, O II max. 6 a O III max 9 Vše co se udává navíc je jen mateční ;) btw a ani výbava není rozhodující, mám z výroby verzi Classic a mám taky plnej počet bagů, tedy 6 :kol-138:

Vloženo

K puvodnimu dotazu, pokud je hlavnim ukolem vyhnout se problemum a investicim, tak je hloupost jit do 10let stareho auta. Tam se budou veci postupne sypat i v pripade, ze ma opravdu najeto to, co udavaji a opravdu to vlastnil nejaky nemecky duchodce.

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Dobry den,

dovolim si oslovit clenou klubu a najmä majitelov aut Octavia II FL 4x4 s motorizaciou 1.6 TDI CR.

Rozhodujem sa nad kupou tohto auta a rad by som pocul Vas nazor / rady /postrehy.

Koho by zaujimalo viacero infomracii o aute:

Rok vyroby auta je 04/2011.

Auto odkupene (z operativneho leasingu) vodicom, ktory v nom vo firme jazdieval.

Najazdene ma 140 000, cca na 120 000 bola menena spojka a rozvody (podla infomracii ktore mi podal).

Vybava taky standard, elektricke predne okna, zrkadla, tempomat, palubny pc., vyhrievane sedacky, mech. klima, autoradio s CD, bluetooth sada (na vybave si az tak nepotrpim, skor mi ide o spolahlivost motora)

Viacej informacii zistim, az obdrzanim VIN cisla. Suma, 8500€...

Zaujimalo by ma predovsetkym co si myslite o tejto motorizacií v spojeni s Haldex-om, nakolko som s takymto spojenim nemal moznost

zviezt sa.

Niesom pretekar, na druhej strane nejazdim na spotrebu a tak by som sa nazval vodicom, ktory

nie je prekazkou na cestach. Pohon 4x4 by som mal rad pre pripad "keby nieco".

V rodine mame Golf VI s touto motorizaciou, r.v. 2012 (ako nove) a odkedy sa kupilo, bolo s nim mnozstvo problemov:

- vybita bateria,

- samovolne vypinanie motora za jazdy (asi 5x),

- hlasky o chybe motora spojene so samovolnym vypinanim,

- ciastocne odislo LED podsvietenie budikov,

- pískanie brzd pri pomalej jazde - bez zosliapnuteho pedalu.

Vsetky chyby by som osobne nazval chybami z vyroby a nakolko sa prejavili vcas, bolo mozne riesit ich v ramci zaruky.

Chybove hlasky motora ocakavame dodnes, nakolko (vraj to opravili) a sem tam nejaka vyskoci. Spominane samovolne vypinanie

motora bolo (vraj) sposobene akymsi snimacom otacok hriadela? Nakolko sa chyby prejavili aj po oprave a bolo zjavne, ze ich neodstranili, podarilo sa v tomto pripade dohodnut s predajcom a predlzit zaruku na motor o dalsie 3 roky. Taketo skusenosti by zrejme odradili mnoho ludi od tejto motorizacie.

Osobne to vsak vnimam ako ojedinelejsiu chybu a nie tak prilis castu. Preto stale inklinujem k vozidlam VW group.

Rad by som teda pocul akekolvke pripomienky/nazory/postrehy k tomuto typu auta, jeho motorizacii i pohonu haldex.

Vsetkym vopred Dakujem!

Vloženo

Mám dilema a potřebuji poradit Octavií je tolik že bych mohl vybírat furt , ale vybral jsem si favority a poprosil bych o doporučení. 

http://www.sauto.cz/...782?goFrom=list
http://autocartichy....koda-octavia-9/

http://www.sauto.cz/...588?goFrom=list

Najezdím denně cca do 60 km a jezdím hlavně město . U té černé se mi zdá že je víc designově sladěná zato 4x4 mi přijde s větší užitnou hodnotou , ale nezdá se mi řadící páka nějak moc ošoupaná nato kolik má "jenom" KM , nebo nevěřit žádné a koupit před FC s větším nájezdem ? . Z motoru jsem úplně zmatený každý říká že je lepší 1,9 nebo 1,6 .   Dík za info a rozluštění tajemky.  

Vloženo

Kdo měl 4x4, už nechce jinak, určitě do toho běž.

1,9 je, až na vadné série, spolehlivý motor, jen hrozně tvrdý a hlučný, bez čipu celkem nepoužitelný, zvláště ve 4x4, která dynamiku ještě sráží.

1,6 se zatím jeví taky bez problémů, je tišší a měkčí, trošku jako benzín, ale ve 4x4 děsně shnilé a čip není tak účinný jako u 1,9.

Dvoulitr by byl lepší, tedy hlavně CR, PD taky není žádná hitparáda, nebo pak benzínové alternativy (tam je ale relativní spolehlivost, záleží na stavu a zacházení), no ani s kombinací slabšího dieselu a 4x4 chybu neuděláš, jen, pokud tedy nelpíš na klidné jízdě bez předjíždění, rovnou k ceně počítej s nezbytností čipu ;)

Vloženo (editace)

No v těchto zimách ano. Pokud by šlo jen o město, výhoda je v tomto případě pak jen ta, že nehrabeš jak pitomec při každém přišlápnutí plynu, no. To je věc, která je především v případě našich lehkých motorů k ničemu, stačí kopec a mokrá cesta a nedá se málem rozjet z místa..

Editováno: , autor: _Denis_
Vloženo

Tak on chce diesel, tak to mu snad nehrozí. Nicméně já mu to nerozmlouvám, vybrat si musí sám. Jen se snažím přinést pohled z jiné strany, aby vzal do úvahy i další aspekty jím navrhované kombinace TDI a 4x4, například vyšší spotřebu, vyšší servisní náklady, atd. Je potřeba to dobře uvážit ze všech stran. A ne hrrrr, já to chci a vlastně ani nevím proč. To pak může být docela drahá sranda.

Vloženo (editace)

Koupil jsem si nového rapida za 9 měsícu jsem najel 1000 km tak jsem ho prodal a pak jsem zas auto potřeboval na dlouhé trasy :-)) . Prostě jednou jedu jen 5 km podruhé 30 . 

Pro auto do Itálie nebo kamkoliv jet je z časového hlediska nereálné , auto má najeto za 4 roky 172 tis což dělá 43 tis KM ročně a vypadáto na dalniční KM a neměl by být až takový problém s PDF .

Půjdu do té 1,6 bez 4x4  a nechám to prověřit v servisu a uvidíme :-))) pak poreferuji a držte palce :D  . 

A ještě by mě zajímalo o jakou slevu si říct :-))) nebo se pokusit dosáhnout.

Editováno: , autor: Berny33
Vloženo

Taky bych 4x4 bral v silnějším dvoulitru. Ale i tak si myslím, že do města je to dobrý tak na rozjezdy na mokru. Auto má kratší kvalty a zapadneš s tím stejně, jen v horším místě :-)

Vloženo

Nevím jestli by jsi spíš neměl brát benzín než diesel. Do města naftu jedině bez DPF filtru a to obě co jsi poslal mají DPF. Ten bude trpět a ty s ním. 1,6 TDI CR je tišší na octávii slabší takže žádný silák to není. Taky bych do dovozu nešel. Kámoš prodával golfa z itálie a až u prodeje do AAA zjístili že je celé auto lakované .. A tak je to prý u většiny italů. Možná by yblo rozumější sehnat zachovalou 1,9 TDI před FL i třeba s 200 000km.. Aspoň bude levnější než tyto.

Vloženo

Pripadne i 2.0 tdi bkd, posledni rocniky. kvuli aure. Jsou vyrazne levnejsi nez 1.9, dpf nemaji a maji 6ti kvalt.

Ale jak slysim jizdu po meste... Benzin! Ono cukani na semaforech a kolonach dava zahul spojce a setrvaku, sily jsou u nafty logicky vyssi...

Vloženo

Pro auto do Itálie nebo kamkoliv jet je z časového hlediska nereálné

Ale no tak, jde přeci jen o radu nekupovat auto z ciziny který sem někdo dovezl a tady pak prodává. Může to bejt bejvalej taxi, autoškola atd. Ale rady stejně neposloucháš tak si to s tím dieselem v tomhle režimu "užívej" ;)

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...