Přejít na obsah

Octavia II před FL radio+couvací kamera


PKFOX

Doporučené příspěvky

Zdravím mam Octavii II combi před FL a nemám park čidla.Chtěl bych je dodělat, ale pak jsem si řekl jestli by nešlo namontovat kameru.

Několik firem nabízí i montáž s 2din radii dočetl jsem se však, že jsou to čínské zmetky , které mají špatný příjem rádia.

Můžete mi poradit jaké rádio pořídit a jakou kameru?? Jěště bych chtěl multifunkční volant.

Předem děkuji..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Pokud by se někdo rozhodoval pro koupi radia z Cheeny, tak zde moje zkušenosti. Sám jsem něco podobného před koupí hledal ale nikde nic, třeba to někomu pomůže k rozhodnutí zda koupit či nekoupit.

Koupené rádio 2-DIN GPS

Vzhled a kvalita provedení:

  • nemám co vytknout, na výrobek z Číny podle mne velmi slušně provedeno
  • velikostně padne perfektně místo STREAMu
  • nic nechrastí, pouze tlačítka mají mikrospínače cvakací, Stream má podle mne gumový = jsou tišší

Montáž:

  • bez problému, kdo umí vyndat a zandat Streama má vyhráno, pouze je potřeba trochu si vyhrát s uspořádáním kabeláže které je zde docela dost aby šlo rádio zasunout na doraz.

Funkce:

(hlavní funkce jsou patrné z linku, takže popíši spíše co zde není uvedeno)

  • komunikuje po CANu, takže se zapíná s klíčkem, detekuje si couvací světla z CANu (= zobrazí obraz z kamery, máte-li), umí ovládání z volantu s možností naučit si jednotlivá tlačítka
  • na displeji Maxidotu zobrazuj frekvenci, případně že je spuštěna NAVI či OTHER MEDIA pokud hrajete z USB či SD
  • pokud je zapnuto zobrazení na MAXIKU, lze použít i šipku nahoru a dolu na pravé páčce pod volantem
  • perfektní je Dual Zone, pustím holce do zadní opěrky šmouly a je klid, pro mne beží navigace s rádiem nebo MP3 :)

Zjištěné nevýhody:

  • Při uložení stanice zobrazuje jen frekvenci, ne název, nicméně pokud si stanici zvolíte, tak si správně z RDS název přečte a zobrazí jej v horní části
  • Nejde (alespoň s mým telefonem) načíst seznam kontaktů
  • podsvit tlačítek se zapne automaticky se světlama, nicméně není zde regulace podsvitu, můžete si však podsvit ručně vypnout. Dle mé zkušenosti podsvit ani v noci neruší
  • displej je na přímém sluníčku špatně čitelný, nicméně dá se jednoduše vybrat jedna ze 4 voleb podsvitu, na MAX jas je to samozřejmě o dost lepší. Každopádně je to stejné jako když máte navi na skle, jak na to praží, není vidět nic (moc)

Kvalita zvuku:

Tohle je samozřejmě zcela individuální, četl jsem zde mnoho názorů že STREAM je hajtra a poslouchat se nedá, tedy ze svého pohledu říkám že na moje potřeby hraje super, nevidím rozdíl mezi streamem a tímhle, nešumí, neprská, nic co jsem popravdě čekal než dorazilo.

I kvalita vestavěného mikrofonu je slušná (i když s PArotem se to nedá srovnat!), budu instalovat ještě externí tak uvidíme. Reprodukce zvuku při telefonování také velmu slušná, nevazbí!

Cena:

S dopravou (přišlo cca za 3 dny!!! :kol-31: ) a doplatkem DPH celkem cca 10tis. Podle mne dobrá cena vzhledem k tomu co to umí, myslím že pro většinu pokryje vše co potřebují od rádia, navigace, multimediálního centra. Problém je samozřejmě záruka v zahraničí (1rok). Dá se koupit i u nás, ale za cenu o dost (= o dost) vyšší.

Vím že zde hodně lidí nemá rádo tyhle rádia, proto píšu své prozatimní zkušenosti z provozu. Ten hlavní přínos spatřuji v tom že to nevypadá jako Columbus, takže je snad větší šance aby zůstalo v autě a ne někde v batohu neviditelných...

Závěr

Úvod a stať máme za sebou, takže na závěr: zatím rozhodně nelituju, uvidíme jak dlouho vydrží bez nějaké poruchy (ťuk ťuk...ťuk!). Nikomu nic nenutím, nedoporučuju, je to prostě alternativa.

P.S. Ještě jsem si dodělal USB konektor místo jedné záslepky u dolních tlačítek

post-6484-0-75572300-1351861027_thumb.jp

post-6484-0-92534000-1351861014_thumb.jp

post-6484-0-92534000-1351861014_thumb.jp

post-6484-0-75572300-1351861027_thumb.jp

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Budou to skoro tri roky co jsem to tam daval a s odstupem casu rikam se zcela cistym svedomim ze to byl nejlepsi kauf co jsem do auta udelal. Za ty tri roky to ani jednou nezamrzlo (najezd 35tis/rocne, takze bezi hodne casto). Navigace se chyta velmi rychle, na multimedia pro mne (hudba) nebo deti vzadu (pohadky) perfektni. Nikdo si ho zaplatbuh nevsim, myslim z rad nenechavych, takze je tam furt a maka :)

 

Kdybych mel rict co mi nevyhovuje, tak bych ocenil:

- zmena hlasitosti s rychlosti jizdy (navigace umi, je to vlastnost iGO navigace), ale media player ma hlasitost jakou nastavim

- zmena podsviceni podle podsviceni auta

- nejde mi na MF volantu prijmout a ukoncit hovor, ostatni tlacitka funguji

- nezobrazuji se kontakty, tedy prichozi hovor je zobrazen jako cislo, ne jako jmeno

 

Tedy, pokud bych o nej prisel, rozhodne do toho jdu znova. Casem jsem sledoval co je a neni na trhu, sel bych opet do radia s Windows Mobile (CE)  systemem, ne s andriodem. Ten WM je proste dneska uz bych mohl rict pres deset let vyzkousenej system, android je plnej smeti. A jestli to ma dneska libivejsi grafiku, asi ano, pro mne je podstatny ze to maka :) Mozna jsem mel kliku na kus, na typ, nevim, cetl jsem hodne negativnich nazoru na tyhle radia, ja za sebe nemuzu rict krivy slovo. Je jasny ze to nikdy nemuze splnit vse co clovek chce (viz. body vyse) ale pomer cena/vykon/komfort ve forme zastavby "jako original" pro mne nema konkurenci ;)

 

Radium zdar! Hlavne tem co zustanou u svych majitelu!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

zdravim lidi, musim potvrdit ze, model který jsi si vybral je fakt jeden z tech nejlepších, mas tzv platformu s60 tohoto výrobce, ted uz asi rok a pul jedou na platforme s100 ... která ma vetsi podporu can funkci, podsviceni muzes menit zelena, cervena, fialova... delam tohodle výrobce uz 8let... podporuje to i klimu nove ale jen u rok vyroby vozu 2010vyse totez pro parkovaci systém, dokonce při nataceni volantem to ukazuje natacejici se stopu při couvani když mas kameru... kamey od vw jsou shit proti tem kvalitním z ciny, aj delam s nocnim videnim a je to nebe a dudy za desetinu ceny... co me ale trochu pobavilo je ta zminka o zaruce 1rok, většinou nic takoveho není, pisou to ale jen do te doby nez zaplatíš, pak když se něco pokazi parkat ti něco poradi a když prijde na lamani chleba a měli by vyvali peníze za postovne, tak uz muzes psat mailu kolik chces :)... jj před tremi roky 10 s dph by odpovídalo, když byl usd za 19kc, dnes to vyjde něco malo přes 12tis ten novej model na windowsech... ale trochu skodolibe musim i rict sam, ze často slycham proc mate za 12 když na ebay to mají za 9 něco podobného, pak jim to prijde, dopalti poplatky z a procleni a dph a clo a jsou přes 12tis, pak zjisti ze to neumi nastavit - jako třeba ty to pokladani zvedani hovoru, zeslabovani hlasitosti a zesilovani s jizdou coz umi a horsi když se jim objevi zavada... pak pisou prosi o pomoc, oprava na 1den, ale nepomoahame :)--- resume, neusetril, nefunguje dobře, nemá cz navod a ještě dosloužilo... a jak rikam, mel jsi stesti ze jsi narazil na dobrého výrobce, každý kouka dnes na procesor, ram a jestli to ma hezky ramecek a existuje asi 20 vyrobcu co delaji kopie do skoda a vw ale 17 z nich jsou tovarny co produkuji fakt shity co ti do pul roku odejdou... není cina jako cina... reklamu tady nejspíše vkládat nemuzu, ale aspoň upozornim, nekupujte sami, nestoji to za to a nic neusetrite

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Zdravím. Mám dotaz na zkušenější. Mám taky náhradu Columbuse, zatím velká spokojenost. S couvací kamerou. Vše mám zapojené jak mám být. Mám to v O2 před FL, 2005. Rádio komunikuje s CANem. Otevřené dveře, pásy.. Ale nedetekuje mi zařazenou zpatečku. Čili CAN, nedá vědět rádiu že je zařazená zpatečka a tím radio nezapne kameru. Alespoň myslím že by to tak mělo fungovat, protože na novějších O2 před FL, třeba 2007 to fungovalo hned automaticky. Lze to nějak dokodovat, povolit? Auto nemá senzory na parkování. Pod čím bych to měl ve VAGu hledat? Měnit gateway, nebo co to řeší, se mi uplne nechce :) Nebo ještě jsem tu četl, že napájecí kabel ke kameře by šel napojit na zadní stěrač, kterej není rušenej jako couvací světla. To opravdu funguje?

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...