Přejít na obsah

Webasto benzínové do Fabie 2 jak se napojit na palivový systém?


Kubajs99

Doporučené příspěvky

no právě o to mi jde.jak to udělat na čerpadle ale zase se mi nechce nechat běžet ještě čerpadlo navíc když už bude běžet nezávisko.nevím teda jakou má spotřebu,zase abych pak nastartoval aby mi to nesežralo baterku.jestly by pak nebylo jednodušší koupit jehlu a natáhnout hadičku do nádrže.ale tomu jsem se chtěl vyhnout.Mám tam spínací hodiny které jen načasuji a ráno než pojedu do práce tak se zapnou.dálkový start zase další věc v autě navíc.je to šikovná věc ale já si chci nechat origo klíč a když bych měl dálkový start tak bych si zase nemusel dělat nezávislý topení.když bych si mohl nastartovat a nechat zahřát motor.stará oktávka to má dělaný ještě dobře,benzín se dá vytáhnout i přes čerpadlo jenže oni musej vymejšlet samou kravinu a benzín prostě nejde bez zapnutýho čerpadla.čím novější auto tím horší samá elektronika která odchází a pak si s tím nikdo neví rady děs.už je ráno kosa a musel jsem chudáka fábinku už oškrábat což nemám rád.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Ahoj, jak si dopadl?? Já mám v plánu také montovat webasto 50. A tak se chci zeptat na ztvoje rady a zkušenosti. Protože topení mám ojeté (absolutně bez papíru) takže shromažduju informace. Co a jak do topení už vím, jen mi to není jasné kde to napojit ve Fabce 2 1,6 BTS motor. Nejvic mi dělá starost ten benzin a vodní okruh.... Díky moc za pomoc :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak už mám topení doma. Je to klasika BW50 od Webasta, Bohužel nemám modul na dálku :-( ten bych rád dodělal postupem času....

Hele, ja měl ted celý to topení rozebraný, poprvé v životě....Ale nějak nerozumim tomu, proč řešíš, že to čerpadylko to nevycucne benznín přes čerpadlo v autě. Co sem se díval, tak dle manuálu, se to má zapoit seriově na palivovy vedení, a to nejlíp v našem případě na zpětný vedení co je od vstřikovačů do nádrže. Ale ten problem, že se to "nevycucne" bych neřešil, protože to webasto má v sobě malej zásobníček na benzín a ten se doplnuje v průběhu jízdy. Pak to webasto startuje vlastně z toho svýho zásobníčku. Ted mi to tady bezelo asi hodinu na stole a to jen z toho benzinu, co je vevnitř v tom topení :-)

Takže nerozumim přesně tvemu problemu. Ale poradím rád, pokud je to stále aktuální. I já se připravuju na montáž :-)

Jediný co zase dělá starost mně, je jak zapojit na klimatronic. Na klasickej vetrak by to problem nebyl, ale na ten klimatronik už nevím kam dát to + z webasta aby mi ožil jen klimatronik. nemám bohužel ani schéma. kdyby byl někdo ochoten mi pomoct, budu moc rád.

Škodě Zdar!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Aha no jsem si ani nevšiml že jsi mi sem psal.no topení zatím jede z nádobky co tu mám danou.Je lepší dát do fábky topení co má čerpadlo na vodu a na benzín zvlášť protože je o dost menší.já mám to co má všechno vevnitř a byl docela problém ho tam zabudovat.ale je v pravém podběhu.a s tím benzínem to je horší protože u fábie vracečka není.čerpadlo nejde bez zapnutého čerpadla nasát.a kolik sežere to přesně netuším ale půl litru za hodinu asi jo.já mám totiž HTP a to je trochu jinak dělaný než 1.6.

Editováno: , autor: Kubajs99
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak to je takovej pokus omyl mi jsme tak dlouho zkoušeli až jsme ho tam dostali.já mám starý topení taky bez dokladů.já to napojil v místě kde mám reduktor na plyn takže jsem dal T kus a jede to.ještě to trochu pozměním a udělám tam změnu že to proženu přes reduktor místo T kusu ale možná to takle nechám protože to funguje.Ale taky nějaký postřehy bych rád se dozvěděl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jdeš trochu s křížkem po funuse.... Ale nevadí.

Jak si napsal, jediny misto je před pravym podběhem, i já ho tam nakonec po velkem usilí nacpal....

Co se vody tyka, ted si přesně nepamatuju, protože ja mam automatickou převodoku a tam je navíc další chladič AT. Ale pokud si pamatuju, dal jsem to do serie před topení. 

Ohledně benzinu jsem to nakonec vyřešil tak, že jsem si vytahnul vracečku až do předu.... :-D Sice trochu prasarna, ale jde to no.... Takže mi od palivovyho filtru z vracečky vede hadice do topení a pak z topení zase zpatky do nadrže.....

I když jezdim na LPG, tak s tim problem nemam co se cucání benzinu týká-protože v te hadici je toho benzinu opravdu dost na to aby to topení běželo třeba pul hodiny. Delší dobu nemam vyzkoušenou, nikdy jsem to nepotřeboval.

 

Dál jsem k webastu musel dát ten modul na ventilátor klimatizace....protože mam klimatronik :-(

A dálkové už mám také, to jsem si udělal sám, z jedné universal GSM sady. Takže prozvoněním zapnu/vypnu topení, popřípadě SMSkou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no tak to by asi šlo a vracečka je teda jen mez čerpadlem a filtrem?jestly to chápu dobře.jako střihnout hadici a jeden konec od fitru  k topení a druhej od topní do nádrže?nevím jak to tam už je fitr jsem neměnil dlouho. jinak ventilátor mám v pohodě mám climatic takže jednoduchý a co se týče vody je to v pohodě,to mi běží dobře.běží mi to vždycky taky tak půl hoďky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jojo, jak rikam- protože je čerpadlo, filtr s regulatorem tlaku paliva, vstřikovací lišta. A do filtru jdou 3 hadice - přívod z čerpadla, vracečka do nadrže, a odvod do vstřiků. Takže přerušíš tu vracečku a do ní dáš to topení. Má to jen tu nevyhodu, že tahaš pod autem další hadice (lepší by byly asi trubky-co se životnosti týká) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no chtěl jsem koupit nějaký měděný co se prodávaj nebo něco podobnýho.ty plastovky se mi tam, dávat nechce.A kde to bere benzín to vytáhne s toho filtru?neboť to pořád nechápu když vím že se přes benzínovou hadici nedá vytáhnout nic tak jak to že to jde přes vracečku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...