bobanHTP Vloženo 14. Červen 2017 Sdílet Vloženo 14. Červen 2017 Při těžké autohavárii někdě v kotěhůlkách nebo v noci můžeš umřít na banální zranění, protože Tě prostě včas nikdo nenajde. Ecall je dobrá věc a věř, že pokud máš mobil, tak si stejně stále "dohledatelný" :-) Jinak 1.0 TSI jsem nezkoušel, ale Fordí 1.0 Ecoboost jo a ten jede velmi dobře, dokonce má rychlejší reakce na plyn, než 1.2 TSI. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 14. Červen 2017 Sdílet Vloženo 14. Červen 2017 A uz naozaj chodte niekam s tymi jazdenkami a Fordami a pod. TOTO JE TEMA O KUPE NOVEHO AUTA. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 14. Červen 2017 Sdílet Vloženo 14. Červen 2017 před 51 minutami, bobanHTP napsal: Při těžké autohavárii někdě v kotěhůlkách nebo v noci můžeš umřít na banální zranění, protože Tě prostě včas nikdo nenajde. Ecall je dobrá věc a věř, že pokud máš mobil, tak si stejně stále "dohledatelný" Bohužel nejsem EUrodobroser, takže v E-callu nevidím žádné výhody. Pokud tedy nedělám pro STB, SNB, PCR, AČR, NBU, NKU a nebo jiné zlodějské neziskovky. Mobil je jiná věc, ten mi nikdo nevnucuje , klidně ho můžu nechat doma, když někam jedu autem. Nebo si ho nemusím kupovat když chci nové auto. By mě zajímalo, Kolik lidí by jsi Big bratra objednalo kdyby byl za příplatek. A ne jako diktát unie který si máme povinně zaplatit i když ho nechceme. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yosef Vloženo 21. Červen 2017 Sdílet Vloženo 21. Červen 2017 V 7.6.2017 na 15:08, lucije93 napsal: Dobrý den, prosím o radu, přemýšlím o pořízení tohoto Rapida https://www.sauto.cz/osobni/detail/skoda/rapid/17300827?goFrom=list , budu ráda za každou zkušenost či radu, zda kupovat nebo proč nekupovat? Děkuji pěkný den Lucka. Rapid už není v nabídce, tak to luciáš asi koupil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 14. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2017 Zdar, máme teď možnost koupě Rapidu 1.2 TSI 81 kW Fresh + pár příplatků za 383 000 kč (cena beze slev). Zároveň uvažujeme o objednávce 1.0 TSI 81 kW po faceliftu za stejnou cenu. Rozum říká vzít 1.2 dokud to jde a navíc v něm můžeme hned odjet, ale je v nudné barvě a starší model mi přijde už docela okoukaný. Co myslíte, je vážně lepší vsadit na čtyřválcovou jistotu? Prý ten litr jede pěkně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 14. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2017 Jak bych to udelal ja. Obe auta bych si vypujcil a svezl se a vybral co by se mi zdalo lepsi. Rapid bude porad jenom Rapid. Zmeny budou jen v pozlatku. Navic na barvu auto co? Auto nejezdi a dle meho, novejsi nutne nemusi znamenat lepsi. Buh vi v cem treba zas osekavali naklady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MBDusan Vloženo 15. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2017 (editace) Známý má litrovou Octavii a jede to super. Co se týká jízdních vlastností, vůbec bych se se toho tříválce nebál. Překvapil mě. I zvuk normální. Nejlépe se svézt a uvidíš. Já bych šel tedy do faceliftu Editováno: 15. Červenec 2017, autor: MBDusan 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 15. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2017 V praci mame litra F3 pravda neni to TSI, ale klepe se to jako ratlik zejmena pri startu. Mou duveru trivalce nemaji a dejme tomu v F treba jeste jo, v Rapidu bych o tom diskutoval, ale v aute jako O by takovy motor nemel co delat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MBDusan Vloženo 15. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2017 Já psal o TSI 1,0 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 15. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2017 Mne sa paci, ze ti co sa na tom viezli to odporucaju. Potom je tu druha skupina, co to neodporuca, ale zaroven s tym NIKDY nesla. 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 15. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2017 Spíš než o dynamiku mám strach o životnost. 1.2 TSI EA211 už se pár let dělá a ví se, že je +- vychytané. 1.0 TSI je novější, technicky o trochu složitější a komponenty v něm budou ještě více namáhané. Sice je zatím předpoklad, že se auto obmění po 5 letech (kdy bude končit záruka), ale to se může změnit anebo zůstane v rodině. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 15. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2017 Jenom drobná poznámka: 1.0 TSI je ze stejné konstrukční řady jako novější 1.2 TSI ("lidovější" rozlišení s rozvody řešenými řemenem) = EA211. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 17. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2017 Osobně bych neváhal. Vzal bych 1.2 TSI. Napiš jak ses rozhodl... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 17. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2017 (editace) Momentálně to vypadá na 1.0 TSI. Máme problém najít skladovku (nebo aspoň předváděčku) dle našich představ a nechce se nám objíždět republiku, takže asi nezbude než si objednat. Navíc za cenu staršího Freshe se švihadly se dá pořídit Style skoro v plné palbě. Na středu je domluvena testovací jízda. Editováno: 17. Červenec 2017, autor: Twisted Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasKE Vloženo 18. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2017 Ja som riesil presne to iste. Chcel som 1.2 TSI ale to nemali nikde take ako som chcel. Nakoniec som si dal objednat Rapid v edicii DRIVE + doplnky s 1.0 TSI 81 KW . Vraj koncom septembra by som ho uz mal mat tak si musim uz len pockat ci sa to aj tak stihne. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrzi Vloženo 18. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2017 Mám též objednaného s 1.0 tsi 81 kw, porovnával jsem s 1.2 tsi, rozdíl tam je, ale pro mě bezvýznamný, jezdil jsem 5 let s třiválcem ( Smart ) a ten pokrok je značný. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Popu Vloženo 18. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2017 Jdi do 1.0 TSI 81 kw. Dynamika je dostacujici a to ze tomu chybi jeden valec ve meste vubec nepoznas a na dalnici temer taky ne. Pokud nejezdis vyslovene furt v peti a k tomu jeste vsechno dospele lidi, urcite bych to neresil Turbo ti to nafouka, takze bez obav. Pokud budes konfigurovat, prihod urcite BI-XENON, at uz samotny nebo primo v paketu STYLE PLUS, kde je i tempomat sunset a sterac ( pro lift ), take nebudes litovat 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 18. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2017 Bez xenonů bychom se asi obešli, ale Style Plus je za ty prachy jasná volba. ...Nejhorší je, že se mi vůbec nehodí to tříměsíční čekání. Škoda, že skladovek je v okolí málo a ty dostupné přesahují cenový strop. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Popu Vloženo 18. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2017 Za to cekani to stoji,... to mi ver. Ja objednaval 05/2016 a auto jsem prebiral defakto 11/2016. Takze zlaty 3 mesice Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 18. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2017 Z vlastní zkušenosti vím že halogeny svítí u rapida na prd, což je názor i řady dalších na fóru. Do xenonu bych investoval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 19. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2017 (editace) Tak dnes jsem se projel (1.0 81 kW) a od dvou tisíc táhne pěkně a vytrvale, výkon na Rapid tak akorát (slabší a prý znatelně línější variantu bych už asi nechtěl). Samozřejmě v nižších otáčkách jde tříválec poznat a turbo potřebuje chviličku k nadechnutí, ale to už k malým turbomotorům patří. EDIT: Výsledek viz podpis. Editováno: 27. Červenec 2017, autor: Twisted Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 8. Září 2017 Sdílet Vloženo 8. Září 2017 Kolega v práci si objednal Ambition a říkal že čekačka max 3 měsíce, já jsem ho trošku nahlodal aby si přidal i xenony, ale nechtěl že nedá 12 tisíc když se mu líbí i bez xenonu. Dneska po týdnu co jsme se o tom bavili říkal že šel k prodejci aby si xenony doobjednal, ten ho přemluvil rovnou na Style s tím že když už je auto objednaný tak se výroba nezpozdí tak nakonec na to kývl. Připlatí si jen 25 tisíc s tím, že se se slevou vleze ještě pod 400. No a dnes mu po obědě volal prodejce že ta style mu prodlouží čekání o 2 měsíce. Málem ani nedojedl jak ho přešla chuť, nějak mu zhořklo na jazyku Moje otázka zněla co je to za prodejce, že to nemá v merku, když mu naslibuje neprotáhnutí výroby. O nějakej ten týden ok, ale aby to bylo nakonec ze 3 měsíců 5.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 8. Září 2017 Sdílet Vloženo 8. Září 2017 Prodejci opravdu toto nemají v merku. vůbec se nedivím, asi nechtěl vypadat jako pitomec, tak nějak odpověděl. na lince se nevyrábí auta podle toho kdo dřív přijde ten dřív mele. Plánování výroby je složitější postup byl v tomto případě naprosto standardní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 10. Září 2017 Sdílet Vloženo 10. Září 2017 Docela mě překvapuje že to trvá 5 měsíců oproti 3 s Ambiente, to je standart u Rapida nebo by to mohlo být přesunem k Fábiím? Já před rokem na Fabii Style čekal 3 měsíce jen. Mě je teda jasný, že třeba sedačky style nebo například klimatronic může prodloužit čekačku a podobně, to mě ale tenkrát prodejce upozorňoval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 11. Září 2017 Sdílet Vloženo 11. Září 2017 Čekací lhůta na Rapid lift Style je čtvrt roku, aspoň mně to tvrdili v červenci. A jeden kolega tady z fóra už má Rapid Style doma, po třech měsících. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.