Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Tak asi zle objednali, ja som síce nemal Romster ale vždy na Fabiu 1,2, Octaviu 2 som od Mannu kúpil presný a bol som spokojný. Všetky filtre kupujem výlučne Mann ide do veľa značiek aj ako prvovýroba.

Vloženo

tak s těmi filtry u F2 je to tak a myslím, že u Romstera je to stejné, když z něj vychází..kabinové filtry jsou odlišné velikosti před Faceliftem a po něm..před FL měly filtry rámeček..po FL už rámeček nemají a jsou proto o něco větší..sám jsem tenhle problém řešil u Fabie přítelkyně..a pokud někdo koupí ten filtr menší, tak pak stačí zakoupit jen ten rámeček a dát ho tam s rámečkem, jako to bylo před FL..škodovka začala asi šetřit a prostě rámeček vyhodila a nahradila ho větším rozměrem filtru..

Vloženo

Takže pre posledné uistenie :D tento tam bude pasovať na 100%?

https://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/6r0819653-kabinovy-filter-mann-22047.html

Pretože som na skoda-dily hodil svoj VIN a píše mi že to nieje kompatibilné s mojím autom a kompatibilný je len ten bez uhlia papierový, ale veď aj tento je pre autá od 7/2010 a ja mám 2014, tak tomu nechápem :D a keď hodím číslo dielu do ETKY tak mi to vyhodí filter pre Audi A1 :D

Vloženo (editace)

No já se konečně dozvěděl, proč mě nešel filtr narvat do rámečku.. Jsem přišel do autodílu a řekl jsem, že chci filtr na fabii 2 po faceliftu.. Jenže mám 3/2010. A oni mě asi dali ten větší. Rval jsem ho tam dobrou hodinu :D Je ale s aktivním uhlím a stál mě nějakých 210kč. Na krajích má i těsnění. Takže asi nepatřil do rámečku.. :/ No už je tam i s rámečkem :D

A moje rada pro ty co objednávají z netu, kašlete na net a kupte si kabinový filtr normálně v autodílech. Za tu cenu ho nemají ani na netu a ten můj přinejmenším vypadá hodně kvalitně. Žádný tenký papír a nějaký německý výrobce.

Měnil jsem ho asi po skoro 3 letech. Ten minulý jsem myslel, že je tak černý vlivem uhlí, ale on byl tak černý vlivem nečistot :D

Editováno: , autor: Petrkiller
Vloženo

Ako to tu už odznelo, je lepšie kupovať filter s aktívnym uhlím. Ja osobne beriem vždy MANN, alebo keď ten nie je dostupný, tak MANN (oni vyrábajú aj originál). V prípade mojej Fabie II po FL, vyrobenej 12/2011, modelový rok 2012 to je filter MANN CUK 26 010. Menil som ho tento týždeň, tak číslo viem naspamäť. :D

Vloženo (editace)

Já vhledem k tomu jak krátkou dobu je vzduch ve styku s aktivním uhlím a jak nepatné množství uhlí vzhledem k objemu filtrovaného vzduchu je, filtrům s aktivním uhlím moc nevěřím.

Editováno: , autor: McMatej
  • Pozitivní 1
  • Negativní 1
Vloženo
před 20 hodinami, McMatej napsal:

Já vhledem k tomu jak krátkou dobu je vzduch ve styku s aktivním uhlím a jak nepatné množství uhlí vzhledem k objemu filtrovaného vzduchu je, filtrům s aktivním uhlím moc nevěřím.

Tak never, nikto ti nebráni, ale si myslíš že vývojári také veci netestujú, ty to testuješ len výškou tvojich dohadov....

Ja používam aj na pitnú vodu a mám možnosť si dať urobiť rorbor pitnej vody a čo myslíš že tá voda vo filtri odpočíva ???

Len pretečie a účinkuje, proste mysli si čo chceš ale auto je tiež na vozenie, ľudí aj materialu, veríš mi...?

Vloženo

Samozrejme ze uhlikovy je lepsi, to je predsa jasne.

On 7/1/2017 at 5:12 PM, e1. said:

Ja osobne beriem vždy MANN, alebo keď ten nie je dostupný, tak MANN (oni vyrábajú aj originál). V prípade mojej Fabie II po FL, vyrobenej 12/2011, modelový rok 2012 to je filter MANN CUK 26 010.

Original dodava BEHR.

Vloženo

Práve som kupoval nejaký spotrebný materiál na jednu staršiu Fabiu a medzitým som našiel v katalógu MANN jednu (pre mňa) novinku, filtre rady FreciousPlus (FP). Vraj by mali oproti uhlíkovým filtrom (CUK) navyše ešte filtrovať alergény, častice do veľkosti PM2.5, a mali by zabrániť plesniam a baktériám preniknúť do interiéru vozidla. Aspoň toto tvrdí mikrostránka tohto produktu: www.frecious-plus.com.

Ja teraz nejaký čas kabínový filter nebudem meniť, ale keby ste to niekto skúšali, tak sa určite podeľte o skúsenosti! :) 

• o 2 měsíce později...
Vloženo

@Losky83

pokud vím, tak tady se vedla debata o tom, že po face škodovka přestala dávat rámečky a nahradila je větším rozměrem filtru a že když má někdo po face a chce si pořídit menší filtr před face, že k tomu potřebuje rámeček, to je celé..tady se žádná debata o tom, že když si objednáš filtr před face, že se filtr prodává s rámečkem nevedla..filtr se s rámečkem nikdy neprodával..

takže ty jsi si objednal dle odkazu ten menší před face, který potřebuje rámeček, takže logicky potřebuješ rámeček, aby ti seděl dobře a nebo si koupit filtr po face, který je větší a který ti tam bez rámečku bude sedět dobře a nebo jak říkáš si koupit nový rámeček na ten tvůj již zakoupený :-)

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...