Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Nazdar škodováci, má smysl používat zimní clony před chladič(horní i spodní)? Když se používají obě nebude se třeba přehřívat motor? Díky za zkušenosti.

Jak přijdou mrazy, tak dávám spodní napořád a nahoře to zastíním jenom v třeskuté kose (vsunu mezi vyparnik klimy a chladič vody stránku z velkého kalendáře..) :kol-80:

Každej rok s prvním sněhem stejný téma. Zkus pohledat a uvidíš.

Spodní určitě už kvůli tomu, že ti nelítá sůl do chladiče a horní záleží kde jezdíš (krátký, dlouhý trasy, dálnice....

• 3 týdny později...

Jestli nemáš vymontovaný termostat (či termostaty, podle typu motoru) pak clona nemá žádný velký smysl. Do chladiče neproudí voda až do dosažení provozní teploty. TSI má navíc ještě uzavřenou clonu čerpadla.

Clona na chladiči možná o fous urychlí ohřev motoru, protože zabrání proudění vzduchu kolem bloku a hlavy motoru. Efekt je ale minimální.

Mě osobně připadají tyto činnosti vycházející z praxe traktoristů v šedesátých letech vyloženě úsměvné.

Jestli máte problém s dosažením provozní teploty chladící kapaliny, vyměňte termostat.

asi tak. U skodofky s motorem vzadu to melo nejaky smysl, u modernich aut je to zbytecny.

• 1 měsíc později...

Ale aj ten pionier je tam pekny.

no musím řict že to vůbec nevypadá zle ;)

když jsi měl minulý rok jen to plexi, zahřeje se motor touhle krytkou dříve? Jde mi jen o to zda není učinnější tam jednoduše dát kus koberce a ušetřit 500 :kol-27::kol-47:

no nevím já bych teda mezichladič vzduchu raději nezakrýval navíc dole je měření teploty vzduchu a mohlo by se to zkreslovat měření spíše bych volil clonu na vrchní část chladiče než tu spodní ;)

Jak jsem psal nasadil jsem to v sobotu tak to nemám odskoušeno. S tím čidlem teploty bych to nehrotil stejně je schovaný za nádazníkem. A stou vrchní clonou by to nemělo asi moc smysl, největší nápor vzduchu jde spodkem, když se podíváš na první fotku tak vrch není prostupný celý, zato spodek jo. Tak samozřejmě stačí tam bát mezi chladiče ze dvou třetin kus něčeho nepromokavého a tím ušetřit. Ale já si chtěl udělat radost na vánoce a koupil jsem si toto už kvuli tomu že na chladič nebude lítat bordel se solí.

Zdravím chlapi,já tu clonu mám taky ale nějak nevím,myslím že se mi to zahřívá stejně.Toť můj názor.jinak ale vypadá clona skvěle:)

Nejvíce je to znát když opravdu mrzne třeba kolem -10 a víc.Když je nad nulou tak je to skoro nastejno jak bez clony. Jezdím každý den do práce stejnou trasu a loni když bylo kolem těch -12 tak ručička teploty vody dosáhla provozní teploty o 2-3km dříve. To jsem tam měl to plexi mezi chladiči ve 2/3.

Jo tak to jo,když fakt hodně mrzne tak se zahřeje dříve..

Ja som to riesil minulu zimu pekne vystrihnutym kartonom na spodku a je to velky rozdiel ako to prispieva k zahriatiu auta ci casu alebo prejdenych km !!! :kol-47:

Mozem len odporucit aj tuto zimu tu budem riesit

Upraveno od LujdziL

Klucí pomoooc...clony mi došly,ale nevím jak s těma držákama manipulovat???(jsem dost manuálně zručný!!!) Ale dneska v tom mraze jsem se s tím mordoval půl hoďky a nic!!!!????

pls poraďte.

No já jsem musel dát jednou tak delší šroubky a ještě jsem si na soustruhu vytočil 10mm válečky ze silonu pro doraz a dotahl. Bez těch válečků by to nešlo dotahlout na doraz a prohýbalo se to a bál jsem se aby se to nepovolilo. Mluvím o té spodní.

No tak to mě poser na mý holý záda..... To je pěkně na hovno. Sem to dneska zase zkoušel a prostě to nende...

Díky za odpověď. U té spodní jsi sundával značku nebo ne?

Stojí to takové prachy a ještě abych si to upravoval. Tak na to bych se mohl :horse: a zvysoka.

No právě,jsem myslel že to bude šup šup a je to...

No tak to mě poser na mý holý záda..... To je pěkně na hovno. Sem to dneska zase zkoušel a prostě to nende...

Díky za odpověď. U té spodní jsi sundával značku nebo ne?

Ne nesundával, s těma delšímy šroubky to jde dobře nejdříve to chytneš na kraj závitu do té clony a pak tu clonu i stěma háčky nasadíš.

Ty háčky jsem dal z vrchu na tu prostřední mřížku viz. foto.

post-58936-0-35289800-1356176453_thumb.j

o.k. jdu na to. Tu spodní jsem ještě pořádně nezkoušel. Vypadala že půjde jednodušeji namontovat,tak uvidím.

Tak je to tam! Celý problém byl v těch pos...úchytkách musel jsem jim domluvit pomocí sikovek a trošku je poohýbat do toho správného tvaru...

post-18950-0-32028900-1356181947_thumb.jpost-18950-0-05000000-1356181960_thumb.jpost-18950-0-30463600-1356181967_thumb.j

ladí ti to i do barvy :kol-47:

jj,taky jsem si všim :kol-47:

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.