Twisted Vloženo 10. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2012 Zdravím, mám problém - podařilo se mi odřít auto o bránu (viz fotky níže). Lak je poškozený na několika místech po celé šířce auta, je na něm zelený lak brány a nejde to umýt. A mým dotazem je - co s tím? Servis by byl asi pěkně drahý...Zejména jsem slyšel něco o originální lakové tužce, která ani není nějak drahá - pomohlo by to? jsou s tím nějaké problémy? je to jednoduché?...A nestačilo by nějakým způsobem odstranit lak brány (jakým?)? UPOZORŇUJI (!), že jsem strašné poleno a nic složitějšího či riskantního dělat nehodlám...Opravdu budu velmi vděčný za každou radu, potřebuji to rychle vyřešit. :-/ Obrázky: http://www.img.tpx.c...ffffffffffo.jpg http://www.img.tpx.c...ads/autoooo.jpg http://www.img.tpx.c.../fafoeofiaa.jpg http://www.img.tpx.c.../fotofotofo.jpg http://www.img.tpx.c...fofofofofod.jpg Tady je ta laková tužka, kterou jsem našel: http://www.loders.sk...5beov%25c3%25a1EDIT: Barva odstraněna hadrem a prostředkem na ošetření metalízy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 10. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2012 Zdravím, tak ten zelený lak z auta dostaneš brusnou pastou 3M, mám s ní osobní zkušenost, je fakt dobrá a nepoškozuje lak prodávají to v autolacích, rozlévá se to, tak si koupíš podle potřeby jinak zbytek co bude poškrábané bych zatřel tou lakovou tužkou jak říkáš, ale bacha, u té lakové tužky je strašně velký štetec, takže pokud budeš brát v těch autolacích tu pastu 3M, tak by tam mohli mít i korekční štetečky na opravu laku, jsou drobné a snadno se s nima aplikuje ten lak na karoserii Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effin Vloženo 10. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2012 Tu zelenou barvu sundáš normálním ředidlem C6000 na hadru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 10. Listopad 2012 Autor Sdílet Vloženo 10. Listopad 2012 Moc děkuji za rady. Asi zkusím nejdřív ředidlo, ta pasta je dost drahá, jak koukám...A budu se modlit, aby nebyl opravdu odřený lak (je čerstvě navoskovaný, ale to asi moc nepomohlo, že? ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 10. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2012 jo to je, už si to nepamatuju přesně, ale mám pocit 100 ml nějak do 100 Kč, vystačilo mi to na opravování odřenin u dvou aut pokud bude odřený lak, tak se to tou pastou rozlešťuje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 10. Listopad 2012 Autor Sdílet Vloženo 10. Listopad 2012 Aha, já na netu našel jen samé 1L (případně 500 ml) balení - některé téměř za 1000 Kč....Ale pokud to teda fakt jde sundat ředidlem, tak to můžu zkusit s ním, a pak napíšu, zda budou nutné další kroky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 10. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2012 jj jasné, no jak jsem říkal, musíš si kdyžtak zajít do nějaké prodejny s autolaky a tam by to měli mít a odlijou ti, kolik toho budeš chtít, na netu jsou jen velká balení Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 10. Listopad 2012 Autor Sdílet Vloženo 10. Listopad 2012 No jo, na to odlití jsem vlastně úplně zapomněl. A ještě se chci zeptat - nemohlo by to ředidlo poškodit i lak auta? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dula Vloženo 10. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2012 (editace) Na tohle beru lešticí pastu Tempo. https://www.google.cz/search?q=tempo+pasta&hl=cs&prmd=imvnse&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=r7CeUPnuI8Lg4QSe1oDwBQ&sqi=2&ved=0CEAQsAQ&biw=1280&bih=907 Editováno: 10. Listopad 2012, autor: Dula Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 10. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2012 to tempo je taky možnost, akorát to nebude tak šetrné k laku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 10. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2012 Neber ani ředidlo ani Tempo !!!!! Zajeď někam kde míchají lakýrnické barvy třeba Standox nebo PPG a pod. Tam ti odleje do skleničky třeba půl deci spec. pasty 3M za pár peněz a výsledek bude o 150% lepší. Zaleštíš i drobné škrábance v laku. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 11. Listopad 2012 Autor Sdílet Vloženo 11. Listopad 2012 Takže nejlepší je fakt ta 3M pasta? Jen doufám, že tady v zapadákově najdu někoho, kdo mi to odlije. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 11. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2012 (editace) No to Tempo není moc šetrné k laku, ale je tak hrubé, že spolehlivě všechen ten bordel sundá. Ale pak to stejně budeš muset dolešťovat něčím jemnějším atd. Takže se též přikláním k názoru zajet někam do lakovny, nebo k prodejcům barev a koupit něco z kategorie profi. Editováno: 11. Listopad 2012, autor: dick Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grim334 Vloženo 12. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2012 (editace) jeste muzes sahnout po alternative k pastam 3M a to Menzerna, v zavislosti na tom jak je to hrube tak vybrat bud primo FG500, ale spis bych vzal tu jejich novou radu IP2100. Odstrani to bezproblemu skrabance po smirku hrubosti 1500 a mel 250ml baleni se pohybuje kolem 350,-. Vyhoda tech profi past je ze nemaj zadne oleje, ale jsou na vodni bazi takze nemusis lestene misto odmastovat aby se pak chytnul vosk. tady mas vysvetleni jak ktera rada ubira (cut) a jakej je finish (gloss). ty co maji finish pod 7 budes muset prelestit necim jemnejsim abys nemel flek a stopy po lesteni http://www.menzerna.de/produkte/polituren/automobillacke/ s pastou je taky dulezite pracovat dostatecne dlouho, idealni je molitanovy aplikator pokud budes delat rucne a nechat pastu poradne pracovat to znamena dokud prestane byt lesteny povrch jakoby mlecny. Editováno: 12. Listopad 2012, autor: grim334 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlov Vloženo 13. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2012 Zdravím, má niekto skúseností s týmto http://www.eurocistenie.sk/3m-set-na-ostranovanie-skrabancov-v-laku-novinka-v-sr-p-1991.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaBrno Vloženo 13. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2012 no hele.. ja kdyz kupoval auto z autoskoly a potreboval jsem sundat reklamni nalepky, tak jsem to hodil do servisu, kde delaji kastle -za 1200 korun mi to tak udelali, ze jsi nepoznal, ze tam nejaky nalepky byly a ze byly pekne do laku vypaleny, lak byl hladky jak prdelka, nikde zadny sramy a leskl se jako bych dojel z mototechny....nevim, proc tu experimentujes s lakem u novyho auta, to je ti lito dat 2000 za to, aby ti ten lak odborne udelali? To radsi budes patlat po laku redidla, brusny laky atd s nejistym vysledkem?? To ti za to fakt stoji? nehlede na to kolik stravis casu u netu hledanim informaci, kupovanim materialu atd atd./. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 13. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2012 jenže pokud se dívám, tak tohle na odkazu je 3M pasta, ne nějaké tempo a podobně,. a ta je k laku šetrná, oni ti to beztak v tom servisu dělali právě tou 3M, ty jsou hodně dobré Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr2b Vloženo 31. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2012 Zdravím mám jeden dotaz, na dveřích který byli jednou opravované mi prasknul kyt cca jeden centimetr bojím se aby se to neodlouplo, máte rady co s tím abych nemusel znova lakovat dveře, děkuju Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 31. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2012 Podle mě s tím už nic udělat nepůjde. Jedině zbrousit, překytovat a nalakovat. Kdo a kdy ti to opravoval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr2b Vloženo 1. leden 2013 Sdílet Vloženo 1. leden 2013 To je na tom to nejlepší že to opravoval HAVEX cca dva roky a to maximálně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 1. leden 2013 Sdílet Vloženo 1. leden 2013 Tak to zjisti přesně a popřípadě reklamace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr2b Vloženo 1. leden 2013 Sdílet Vloženo 1. leden 2013 Záruku dávájí max jeden rok už jsem to řešíl a kašlou na mě! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 1. leden 2013 Sdílet Vloženo 1. leden 2013 Tak jedině oprava na havarijku nebo jiné řešení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 2. Červenec 2013 Autor Sdílet Vloženo 2. Červenec 2013 Po čase přidávám aktualizaci...Vyřešil jsem to, a nakonec nebylo potřeba ředidlo, 3M ani servis, ale v garáži jsem našel originální škodovácký prostředek na ošetření metalízy, který jsme před časem dostali zdarma při prohlídce, pomocí kterého jsem to pořádně rozleštil, a po zelených šmouhách již na laku není ani stopy. :-) Na druhou stranu jsou tam stále hlubší škrábance a odřeniny, které asi by potřebovaly důkladnější řešení (viz diskuse...), ale to tolik nespěchá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bokko Vloženo 8. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 8. Srpen 2013 chlapci,skušali ste už FIX- polish,je to na obnovu starích zoxidovaných lakov,ja to používam na všetko. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.