Přejít na obsah

Brždění přední brzdy

jiří112233

Doporučené příspěvky

Dobrý den. prosím o radu. Na felicii se mi nejspíš zasekl pístek v brzdě a stále to brzdilo, po cca 4 km ujetých kotouč rozpálený. Koupil jsem sadu a vyměnil pístek, prachovku i tu vnitřní gumu a bylo po potížích,ale až do ted. nyní po 1 týdnu od výměny mám stejný problém. zase mi to kolo přibrzduje. nedává to smysl,nevím si rady, nevíte někdo? díky za radu vedoucí k nápravě :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 měsíc později...

Tak už je to nějakej pátek,co jsem začal řešit,co se stalo z mojí brzdou. Vyměněno: destičky, kapalina,pístek,a po všech radách a pokusech toho  byla toho vina jen jedna jediná věc a to hadička, ta byla zevnitř tak steřelá,že už jí neprošel tlak kapaliny zpět,takže to stále brzdilo.(rozřízl jsem ji a byla tam hmota jako vazelina ) Cena hadičky 99Kč, povolit to šlo dobře,akrád jsem musel zjistit,že spoj hadice s trubičkou je na přímo a je tam taková závlačka,která se musela rozhýbat a vytáhnout.Při výměně nachystat si špejli a strčit ji do trubičky aby nevytekla všechna kapalina (postupně odkapává). Ted musím rozdělat celou nápravu a vyměnit ložisko,manžetu-upálena, protože jak se to zahřívalo- po asi 7km modrej disk a kouře habaděj-naštěstí byl všude sníh,tak jsem chladil a jen to všude bublalo vařilo,pářilo... tak bude nejspíše vypálená vazelína a všechny maziva v ložisku a protože musím jezdit,tak ložisko na sucho se mnohem rychleji oprotřebovává. No aale asi si to nechám vyměnit,nebot na to už nemám nářadí- klíče- stahovák apod. .Prostě první vyměnte hadičku- jde to kupodivu lehce i na 16let starém autě :-) nářadí: 11,14,17, klíč, špejlka, hadička samozřejmě, kombinačky-hřebík-šroubovák na závlačku-jak to kdo zvládne :-) po výměně dalšího člověka na odvzdušnění :-) No snad to někomu pomůže,když už jsem se tak rozepsal,já to takto nikde rozepsaný nenašel a dělal všechno,co kdo řekl :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...