Přejít na obsah

Snímač zdvihu ihly


M1kro

Doporučené příspěvky

Čaute,

4 dni dozadu mi začala na mojej O1 1,9 TDi blikať kontrolka žhavenia, chvíľu na to som pocítil pokles výkonu. Motor šie len asi na 3000 otáčok, akoby ho niečo dusilo. Prešiel som asi 2 km a prestalo to, motor sa začal správať normálne. Po asi 20 km znova to isté, pokles výkonu, znova som prešiel asi 1 km a prestalo to. Odvtedy som najazdil približne 300 km bez poruchy. Kontrolka žhavenia stále blikala, tak som zašiel do servisu, diagnostika vyhodila poruchu snímača zdvihu ihly...mechanik závadu vymazal z rj a kontrolka prestala blikať.

Čo by ste mi poradili? Myslíte, že táto chyba mohla nastať napríklad kvôli poveternostným podmienkam vonku a už sa nemusí zopakovať?

Neviem, či investovať do kúpy použitých vstrekov a aká je možnosť overenia ich správnej funkčnosti.

Ďakujem všetkým za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je odvětrání motoru. Snad by mohl být hodně zanesený sací trakt spalinami, ale to nemá nic společného se vstřikovačem 3. válce a tedy snímačem zdvihu jehly. Sundej sací hadici od zhášecí klapy a podívej se dovnitř Třeba pomocí zrcátka a světla.

Nedal jsi žádné informace o motoru - Kod motoru, kolik najeto, na jaký olej, lhůty výměny oleje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak asi to vyzerá naozaj na ten vstrek, chyba sa opakuje stále častejšie, zlé štarty, auto viacej dymí, občas ide normálka na plný výkon, niekedy ho akokeby dusí, kontrolka žhavenia stále bliká.

Nie som prvý majiteľ, najazdil som asi len 20tis km, auto má na tachometri 205tis km, ale určite bol stáčaný, môže mať najazdené aj 350 tis.

Kód motora je AGR, olej som vymieňal asi 2tis km dozadu.

Pozeral som, že ten regulačný vstrek nie je vôbec lacná záležitosť, nový vyjde aj okolo 350 eur.

Kde by som zohnal jazdený vstrek, ktorý mi ešte vydrží nejaký ten čas?

Ďakujem všetkým za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čauko, tak podarilo sa mi zohnať sadu trysiek za rozumnú cenu, predávajúci mi garantoval ich funkčnosť. Tak som sa ich rozhodol vymeniť všetky. Po vybratí pôvodných som ale prišiel na to, že regulačná tryska síce pochádza z motora AGR - č.038130201F, ale ostatné 3 vstreky sú, ako som sa dočítal, z motora ALH - č.028130202P. V domnení, že motoru pomôžem, som namontoval komplet všetky trysky, čo som zohnal, teda 038130201..vyzerá to tak, že problém pominul, otáčky už idú kľudne aj do červeného poľa...motor má ale stále slabý výkon. Je možné, že pôvodný majiteľ tryskami z ALH motora navýšil jeho výkon? Ide mi o to, či naspäť namontovať tieto trysky a bude to ok, alebo mám hľadať chybu inde.

Díky moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mám kód motora AGR, rok výroby 1998, 66kW...dokiaľ nezačal štrajkovať ten tretí vstrek, motor šiel celkom dobre.

Skrátka teraz tam mám jednu sadu a nejde to tak, ako to išlo. Skúsim tam teda asi hodiť tie 3 vstreky z ALH a uvidím, či to začne ísť tak ako predtým.

Editováno: , autor: M1kro
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proč ALH Pokud to máš AGR tak jsi měl shánět AGR. Pokud bys chtěl zvednout výkon sežeň si trysky Frateli Bosio Sprint 502 Potom tam budeš mít tak cca 87kW a to bedeš hledět jak ti to jede No a navíc kouzelně spadne spotřeba (pokud samozřejmě jezdíš normálně a nedržíš plynoý pedál na podlaze

Správně+ do AGR patří toto

038130201G 3kusy

038130201F 1kus

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj, takto to mám teraz, teda 038130201G 3kusy, 038130201F 1kus..len v kombinácii 028130202P 3 kusy a 038130201F 1kus mi to išlo o poznanie lepšie

Vyskúšam ešte ten log z diagnostiky, prípadne sa dám na tom niekomu znalému zaviezť, nech zhodnotí, či je výkon adekvátny tomu motoru, alebo je problém ešte v niečom inom.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 let později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...