orel Vloženo 20. Duben 2015 Sdílet Vloženo 20. Duben 2015 Tak to jsem Tě špatně pochopil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 21. Duben 2015 Sdílet Vloženo 21. Duben 2015 Díky! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mariacek Vloženo 21. Duben 2015 Sdílet Vloženo 21. Duben 2015 By mě zajímalo kolik stoji vymena nadrzky za tu s cidlem a treba i zpetnym ventilem. Nemam ani garaz, abych se v tom nekde vrtal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 21. Duben 2015 Sdílet Vloženo 21. Duben 2015 Jám mám garáž na ulici před barákem bez vjezdu. Instalovat zpětný ventilek z Favorita/Felicie jde v pohodě shora od motoru, je to otázka slabé čtvrhodinky. Výměnu nádržky a zapojení odhaduju tak na hodinu, takže počítej, že když si to dáš do servisu zaplatíš za práci nejmíň tiskara, protože to budou dělat hodiny dvě...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fezoj07 Vloženo 22. Duben 2015 Sdílet Vloženo 22. Duben 2015 Miklisku prosím ťa na ten spätný ventilek nemáš návod?Ako na to?dik:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 22. Duben 2015 Sdílet Vloženo 22. Duben 2015 http://forum.skodahome.cz/topic/123819-mikliskovo-b%C3%ADl%C3%A9-tsi-%C4%8Dko/page-2#entry1767735 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 22. Duben 2015 Autor Sdílet Vloženo 22. Duben 2015 (editace) Tak se do toho asi taky vrhnu, snad na tom není co pokazit. chystám se na to už dlouho. Jinak, má to vliv i na zadní stěrač? Tak ten ventilek i v autorizáku stojí 25 Kč. Zajímavé, že tehdá mi říkali, neoficiálně, že tam jde použít nějakej ventilek jestli z roomstru nebo fábie za 40kč, zajímavé, že na netu jsem nějakej takovej nenašel. Editováno: 22. Duben 2015, autor: Petrrr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 22. Duben 2015 Autor Sdílet Vloženo 22. Duben 2015 No tak jsem si koupil v AS za 25kc ventilek a pripravil si ho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 22. Duben 2015 Autor Sdílet Vloženo 22. Duben 2015 (editace) A v tom na me z nenadani po tezke drine odmotani omotavacky, slo to fakt blbe jak pise Miklis, vykouklo toto, slovy dve stejne hadicky, uz od pohledu dle Miklisovo fotek se mi to zdalo cudne a nebyl jsem si jisty zda-li odmotavam spravny svazek. Mam totiz zadni sterac, coz Miklis nema. Tedy dotaz zni, co s tim? Jak poznam ktera je ta spravna? Miklis kde jsi, kurna kdyz uz jsem si s tim dal takovou praci. [emoji33] Editováno: 22. Duben 2015, autor: Petrrr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vlakras Vloženo 22. Duben 2015 Sdílet Vloženo 22. Duben 2015 (editace) Na to je lehka rada. Kup jeste jeden ventilek a dej to na obe :-) Editováno: 22. Duben 2015, autor: vlakras Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 22. Duben 2015 Autor Sdílet Vloženo 22. Duben 2015 No je to 50 na padesat ze se trefim, na ostriku zadniho by uz z5ny ventil mel byt co mi kdysi v AS rikali, nevim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vlakras Vloženo 22. Duben 2015 Sdílet Vloženo 22. Duben 2015 Nejsem si jistej jestli na zadnim ten ventil je. Dlouho jsem to ted nepouzil. Ale mam takovy pocit ze mi to vzadu taky netece hned. Ale fakt si nejsem jistej. Ted mne tak napadlo. Vy co mate, nebo budete mit ventil, neslo by nakodovat aby sterace stiraly pri pridrzeni packy hned a ne jen pri brnknuti? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 22. Duben 2015 Sdílet Vloženo 22. Duben 2015 (editace) A v tom na me z nenadani po tezke drine odmotani omotavacky, slo to fakt blbe jak pise Miklis, vykouklo toto, slovy dve stejne hadicky, uz od pohledu dle Miklisovo fotek se mi to zdalo cudne a nebyl jsem si jisty zda-li odmotavam spravny svazek. Mam totiz zadni sterac, coz Miklis nema. Tedy dotaz zni, co s tim? Jak poznam ktera je ta spravna? Miklis kde jsi, kurna kdyz uz jsem si s tim dal takovou praci. [emoji33]Tady jsem, myl jsem auto. No babo raď, je to jak u bomby-modrý nebo červený? Možná k sobě pomocníka, stříkat vpředu a třeba pohmatem by to mohlo být cítit, že to teče tou kterou trubičkou, třeba bude nějak drnčet nebo vibrovat od motůrku..... Vařím z vody...... Editováno: 22. Duben 2015, autor: miklisek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 23. Duben 2015 Autor Sdílet Vloženo 23. Duben 2015 (editace) No ještě mě napadlo, ráno když je chladnějš, vycákat obsah nádržky a nalít do ní teplou vodu a vystříkat tu teplou a která trubička bude teplá ta to bude. Co vy na to? By mě zajímalo jak to tedy rozlišují v AS když jsou obě stejné. Jo a ještě dotaz, ty protihroty se opravdu musí ořezat? S nima to tam narvat nejde? No už jsem je ořezal, jen se ptám pro sicher. Editováno: 23. Duben 2015, autor: Petrrr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 23. Duben 2015 Sdílet Vloženo 23. Duben 2015 Ny vidíš jak jsi šikovnej, to je dobrý nápad! No jo musíš je ořezat, ona ta trubička není pružná z gumy ale je z tvrdého plastu. A udělej tam ještě na vzniknuvší hraně sražení (náběh), jinak to tam nenarveš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SkodaRapid Vloženo 23. Duben 2015 Sdílet Vloženo 23. Duben 2015 Ta trubicka jde z prostoru motoru po leve strane na viko prostoru motoru, je to tak? Co kdyby se to smiklo na tom viku? Ten ventilek by byl bliz k vystupu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 23. Duben 2015 Sdílet Vloženo 23. Duben 2015 Ne, to je špatné řešení, na uzavření zpětného ventilku potřebuješ co největší vodní sloupec, u pantu to fungovat tedy nebude. Musí se to dát co nejblíž nádobce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 23. Duben 2015 Autor Sdílet Vloženo 23. Duben 2015 (editace) Náběh myslíš na tom ventilku? No ještě vznesu dotaz na známého v AS jak ty hadičky rozliší. Tady se opravdu vyplatí 2x měř, jednou řež. Tak prý hadičku zmáčknout pokud to jde a vidí se hned jestli stříká nebo ne. Co myslíš Miklis, půjde zmáčknout? Aby nepraskla, když je tvrdší jak píšeš. Editováno: 23. Duben 2015, autor: Petrrr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 23. Duben 2015 Sdílet Vloženo 23. Duben 2015 (editace) Nejde zmáčknout ani náhodou..... Náběh na těch koncích, odkud odstraníš ty zvýšené části. Editováno: 23. Duben 2015, autor: miklisek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 23. Duben 2015 Autor Sdílet Vloženo 23. Duben 2015 No nedá se svítit, máš asi pravdu, byl jsem se juknout, rukou to nezmáčkne člověk ani náhodou a kombinačkama mi to už asi přijde drsňárna. Asi vyhraje můj vodní test, snad to čepadýlko snese dejme tomu 40-45 st.C ( dle mého musí ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SkodaRapid Vloženo 23. Duben 2015 Sdílet Vloženo 23. Duben 2015 @miklisek: aha, diky za vysvetleni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jazzleba Vloženo 23. Duben 2015 Sdílet Vloženo 23. Duben 2015 No jo musíš je ořezat, ona ta trubička není pružná z gumy ale je z tvrdého plastu. A udělej tam ještě na vzniknuvší hraně sražení (náběh), jinak to tam nenarveš. Milkisku a Petrr, já osobně bych to osazení zpětného ventilku nebrousil a pro nasazení na plastový vlnovec hadičky ostřikovače bych použil horkovzdušnou pistoli. V příloze přikládám vše co jsem zatím našel k nádobkám ostřikovačů a její demontáži včetně postupu oprav a napojování těchto hadiček. Utěsnění a zajištění se provádí smršťovací bužírkou. Připojil jsem i postup demontáže souvisejícího podběhu a nárazníku. Jestli máš Petrr i zadní ostřikovač tak instaluj zpětný ventil na obě vedení. Zadní vedení je mnohem delší a tomu odpovídá i doba natlakování po poklesu hladiny.V Etce jsem nikde nenašel u žádného modelu že by byl zpětný ventil ve vedení ostřikovačů instalován. Možná se mýlím. Demontáž a montáž nádobky ostřikovačů.pdf 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 23. Duben 2015 Sdílet Vloženo 23. Duben 2015 Dobrý! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 23. Duben 2015 Autor Sdílet Vloženo 23. Duben 2015 Pozde, uz jsem to vyvalcil. Nakonec druhy clovek mackal ja pohmatem zjistoval v ktere to tece. V te ktere to tece to vic vibruje. Experiment s teplou vodou nebyl uspesny. Prstama neslo zjistit ktera je teplejsi. No zde prikladam fota a rozdil oproti Miklisovi je ten ze jak jsem to na ty natrubky nacpal tak zebra hadicky v miste navleceni to lehce v mezizebri zbelalo. Miklis asi vic zmensil prumer nabehu. Tak doufam ze to casem nepraskne, i kdyz na vystrizenem kousku jsem delal pokusy a zda se, ze to vydrzi hodne. Na zadni ostrikovac osazovat nebudu, zda se mi ze tam to strika v celku rychle. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 23. Duben 2015 Sdílet Vloženo 23. Duben 2015 Ta vida, vibrace zabraly..... No vzhledem k tomu, že se to nepohybuje, tak myslím, že to vydrží bez problemů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.