Přejít na obsah

Zasekly pístek v brzdiči


Dawe1525

Doporučené příspěvky

Nazdárek lidičky

mám takový menší problémek u mé felicie 1.3 12/1999

Přední kotouč se mi začala značně přehřívat, vím že je problém v brzdiči. Mam koupené nové destičky, všechny hadičky. Ale použité kotouče a brzdiče. Vše je zánovní jen se to dobrých šest let válelo na půdě a rezlo to. Kotouče mám očištěné od rzi jen nemohu vyndat píst z brzdiče pro kompletní odrezení a nastříkaní.

Vím že co se týče této problematiky je toho tady dost, ale nikdo nepíše jak ho dostat ven když to silou nejde. Zkoušel jsem to prostříknou WD prolit i brzdovkou. Držel jsem to ve svěráku a rval a stále nic. Nemáte nějakou fintu jak ho dostat ven?

Budu rád za každou radu díky moc

post-81174-0-13210600-1360675298_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... Vše je zánovní jen se to dobrých šest let válelo na půdě a rezlo to. Kotouče mám očištěné od rzi jen nemohu vyndat píst z brzdiče pro kompletní odrezení a nastříkaní....

Marná snaha. Ten píst je po smrti. Ikdyž ho vyndáš, už nikdy ho nedáš do stavu aby netekl. Jedině nový.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zrepasovat co?

Celý brzdič? Vytržením, zarezlého, pro další použití zcela zničeného pístku a jeho vyhozením. Očištěním brzdiče, jehož vnitřní stěny nebudou už taky OK, ale pro těsnost to nebude vadit, nicméně OK to už nebude nikdy. Koupením nového pístku a celé sady těsnění (těsnění, manžeta).

ZAPOMEŇ, že ten původní pístek ještě použiješ.

Škoda, že ten brzdič nebyl prolitý olejem, když byl "uskladněn".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak to je děs, to mám hezké vyhlídky čeká mě technická a pak prodej a už se mi do toho nechce vrazit ani korunu ale koukal jsem na net a měl bych se vejít do 600kč. No co nadělám budu to muset investovat. Teď jen ten zk....... pístek dostat ven. Ale díky chlapi moc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten pístek musí mít těsnící plochu naprosto hladkou. Je tam tlak jak sviňa a brzdová kapalina je extrémně...., jak to napsat, prostě "projde" všude.

Sebemenší nerovnost v pístku způsobená vyreznutím znamená velký problém. Prostě to neutěsníš a bude to jednoduše furt chcát.

Nakonec není od věci aby i vodící plocha v brzdiči byla bezvadná. Prostě mám starch, že celé, ty šest let někde uleželé, brzdiče to mají za sebou :(

Lepší už fakt budou ty z vrakáče jak píše Jay Kay a poměníš jen gumy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...